Ο Έλις του Προμηθέα Πατρών είχε το καλύτερο κάρφωμα στο 23ο All Star Game! (video)

Ο Οκτάβιους Έλις του Προμηθέα Πατρών αναδείχτηκε… μεγάλος νικητής του διαγωνισμού καρφωμάτων στο 23ο All Star Game.

O Αμερικανός είχε δύσκολο αντίπαλο στον τελικό. Ποιον άλλον; Τον Θανάση Αντετοκούνμπο του Παναθηναϊκού. Ο Έλις, πάντως κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις στον τελικό και να βαθμολογηθεί υψηλότερα.

Οι τέσσερις κριτές, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ ήταν οι προπονητές των δύο ομάδων Greek Stars και World Stars, δηλαδή οι Ντέιβιντ Μπλατ (Ολυμπιακός), Ρικ Πιτίνο (Παναθηναϊκός), Λούκα Μπάνκι (ΑΕΚ) και Αργύρης Πεδουλάκης (Περιστέρι), οι οποίοι βαθμολόγησαν με σύνολο 40 βαθμών τον Έλις και με 37 τον Αντετοκούνμπo, στις δεύτερες προσπάθειές τους στον τελικό, καθώς στις πρώτες προσπάθειες αμφότεροι δεν κατάφεραν να βάλουν την μπάλα στο καλάθι και βαθμολογήθηκαν με 0.

Ο νικητής του διαγωνισμού καρφωμάτων στο Nick Galis Hall πήρε τη σκυτάλη από τον νικητή των καρφωμάτων στο All Star Game της Πάτρας του 2018, Στέφαν Μούντι, του Ρεθύμνου. Στον πρώτο γύρο, πάντως ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ήταν αυτός που πήρε την καλύτερη βαθμολογία, καθώς συγκέντρωσε 40 βαθμούς στην 1η προσπάθεια και 34 στη 2η.

Καθώς, από 33 βαθμούς είχαν οι Οκτάβιους Έλις και Γιάννης Αγραβάνης (Περιστέρι), εν συνεχεία «πάλεψαν» μεταξύ τους στο δεύτερο γύρο (μία προσπάθεια έκαστος), με τον Έλις να συγκεντρώνει 36 βαθμούς και να αποκλείει τον Γιάννη Αγραβάνη με 35. Στον τελικό ο σέντερ του Προμηθέα Πάτρας ολοκλήρωσε την έκπληξη νικώντας τον Θανάση Αντετοκούνμπο, κάνοντας ένα εντυπωσιακό κάρφωμα που του χάρισε τη νίκη.

Εκτός έμειναν ο Βινς Χάντερ της ΑΕΚ, αλλά και ο Ντάνι Αγκμπελέσε του Χολαργού και ο Ρονάλντας Ρουτκάουσκας του Ηρακλή. Πάντως, πριν την έναρξη του διαγωνισμού καρφωμάτων, ο Γιάννης Αγραβάνης, ο οποίος είχε νικήσει και τον διαγωνισμό καρφωμάτων των Rising Stars το Σάββατο (9/2) θα ήταν ο μοναδικός Έλληνας ο οποίος θα συμμετείχε στο διαγωνισμό καρφωμάτων των μεγάλων, καθώς ο Θανάσης Αντετοκούνμπο θα έμενε εκτός.

Τελικά, ο Γιώργος Μπόγρης του Ολυμπιακού πήρε το μικρόφωνο και ζήτησε από τον κόσμο να αποφασίσει αν θα λάβει μέρος ο Θανάσης Αντετοκούνμπο. Ο κόσμος, με τη φωνή του, ζήτησε τη συμμετοχή του Αντετοκούνμπο κι αυτός δεν είχε άλλη επιλογή…

Ο Έλις νίκησε τον Αντετοκούνμπο στο διαγωνισμό καρφωμάτων!


Ο Έλις του Προμηθέα Πατρών είχε το καλύτερο κάρφωμα στο 23ο All Star Game! (video)

Πρώτος Γύρος

Θανάσης Αντετοκούνμπο (Παναθηναϊκός) 40 34

Οκτάβιους Έλις (Προμηθέας) 0 33

Τζαβόντε Χόκινς (Χολαργός) 0 31

Γιάννης Αγραβάνης (Περιστέρι) 0 33

Δεύτερος Γύρος

Οκτάβιους Ελις (Προμηθέας) 36

Γιάννης Αγραβάνης (Περιστέρι) 35

Τρίτος Γύρος

Θανάσης Αντετοκούνμπο (Παναθηναϊκός) 0 37

Οκτάβιους Έλις (Προμηθέας) 0 40.


Πηγή