Ο Πέτρος Ψωμάς παρουσίασε το νέο δημοτικό του συνδυασμό “σπιράλ”! (φωτο)

Ο Πέτρος Ψωμάς παρουσίασε το νέο δημοτικό του συνδυασμό "σπιράλ"! (φωτο) Ο Πέτρος Ψωμάς παρουσίασε το νέο δημοτικό του συνδυασμό "σπιράλ"! (φωτο)

Με δυναμισμό και πλήθος κόσμου, που κατέκλεισε τις αίθουσες του King George Hall στην Πλατεία Γεωργίου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, το μεσημέρι, το ξεκίνημα της νέας δημοτικής παράταξης του Πέτρου Ψωμά “σπιράλ” ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου.

O Πέτρος Ψωμάς παρουσίασε ενώπιον εκατοντάδων Πατρινών, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του, τις βασικές αρχές και τους λόγους που τον ώθησαν μαζί με πολλούς ακόμα νέους και ενεργούς πολίτες σε αυτή την πρωτοβουλία, το όνομα και τη φιλοσοφία της νέας παράταξης.

Έκανε λόγο για την ανάγκη συνέργειας όλων των πολιτών που θέλουν να δουν μία Πάτρα διαφορετική. «Θα ήθελα πολύ να ζήσω τα επόμενα χρόνια σε μια Πάτρα για την οποία θα αισθάνομαι υπερήφανος. Θα ήθελα πολύ σε μια τέτοια Πάτρα να ζήσουν και τα παιδιά μας» ανέφερε μεταξύ άλλων, εξηγώντας ότι το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να λειτουργήσει με συνθέσεις και πνεύμα συνεργασίας. «Το επιβάλει ο νέος νόμος, το απαιτούν τα νέα δεδομένα στην πόλη και η εποχή. Αναζητείται το σχήμα που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, ή έστω ρόλο ρυθμιστικού καταλύτη. Αισιοδοξούμε πως από σήμερα το συν-διαμορφώνουμε» υπογράμμισε.

Δεν παρέλειψε φυσικά να αναφέρει ότι η νέα δημοτική του παράταξη διαφέρει από τις περισσότερες που θα συμμετάσχουν στις εκλογές του προσεχούς Μαΐου για το Δήμο της Πάτρας. «Οι περισσότερες έχουν κοινά φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά: έναν κομματικό ή άλλο μηχανισμό να τις ορίζει, έναν επικεφαλής με πολιτική ιστορία δεκαετιών και μια παλιά λογική προσέγγισης των προβλημάτων της πόλης» ανέφερε, την ίδια ώρα που υπάρχει -όπως τόνισε- ένα ανέκφραστο κομμάτι της πατραϊκής κοινωνίας, το οποίο αναζητά έμπνευση και διέξοδο από κάτι φρέσκο, αγνό και αυτοδιοικητικό, και μια νεολαία που απέχει από τις διαδικασίες της αυτοδιοίκησης, καθώς δεν αισθάνεται φιλικό το περιβάλλον. «Όχι πλέον στην κομματική συσπείρωση» επεσήμανε, προσθέτοντας ότι η παράταξη του με θετική προσέγγιση και αισιοδοξία, όχι γκρίνια και μιζέρια, ούτε στείρα κριτική, θα δώσει το στίγμα της με εξωστρέφεια για μια ανοικτή κοινωνία και με προτεραιότητα την Πάτρα, πέρα από κόμματα και προσωπικές φιλοδοξίες.

Ο Πέτρος Ψωμάς παρουσίασε το νέο δημοτικό του συνδυασμό "σπιράλ"! (φωτο) Ο Πέτρος Ψωμάς παρουσίασε το νέο δημοτικό του συνδυασμό "σπιράλ"! (φωτο) Ο Πέτρος Ψωμάς παρουσίασε το νέο δημοτικό του συνδυασμό "σπιράλ"! (φωτο)

«Ξεκινάμε από τους κύκλους μας. Πιστεύουμε στη συνέχεια. Υποστηρίζουμε κάθε τι ανοικτό. Βασιζόμαστε στον άνθρωπο. Εμπνεόμαστε από τη φύση. Επιλέγουμε την αισθητική. Απαλλασσόμαστε από μηχανισμούς. Προτάσσουμε την τοπική οικονομία. Εναντιωνόμαστε στη συσπείρωση. Σκεφτόμαστε έξω από το κουτί…» τόνισε μεταξύ άλλων, παρουσιάζοντας το όνομα και το λογότυπο της νέας δημοτικής παράταξης "σπιράλ" που αναδεικνύει και αυτό -όπως και όλα τα χαρακτηριστικά της- το νέο, το φρέσκο, το εναλλακτικό. Η υποδοχή του από τον κόσμο υπήρξε ιδιαίτερα θερμή.

Παράλληλα ανέφερε ότι ήδη από τις επόμενες μέρες η παράταξη θα ανοιχθεί στην Πάτρα, έχοντας δυναμική παρουσία με στόχο να εμπνεύσει όλους τους σκεπτόμενος Πατρινούς που διεκδικούν ένα διαφορετικό μέλλον για την πόλη τους. «Από σήμερα στην πόλη ανοίγεται το σπιράλ με ανακοινώσεις υποψηφίων και κατάθεση προτάσεων και πάμε μέχρι τις εκλογές του Μαΐου να δώσουμε κάτι διαφορετικό σε αυτή την πόλη. Χαμόγελο και αισιοδοξία και κυρίως αυτό που μας λείπει, μια πόλη φιλική, ανθρώπινη, μια πόλη αγαπημένη».

Ιδιαίτερη εντύπωση στους παρευρισκόμενους προκάλεσε η πρωτοτυπία της εκδήλωσης, που ξέφυγε από τις κλασικές αντίστοιχες πολιτικές εκδηλώσεις. Η παρουσίαση της νέας υποψήφιας δημοτικής παράταξης έγινε με ένα σύγχρονο τρόπο που δείχνει τη γενικότερη φιλοσοφία που την διέπει. Στην αρχή στην αίθουσα του King George Hall εμφανίστηκε μουσικός να παίζει ακορντεόν, ενώ προβλήθηκε ένα βίντεο με γνωστούς Πατρινούς να μιλούν για τον άνθρωπο και την προσωπικότητα του Πέτρου Ψωμά καθώς και ένα δεύτερο για την Πάτρα και ορισμένων βασικών αρχών της παράταξης για την αχαϊκή πρωτεύουσα.

Ο Πέτρος Ψωμάς παρουσίασε το νέο δημοτικό του συνδυασμό "σπιράλ"! (φωτο) Ο Πέτρος Ψωμάς παρουσίασε το νέο δημοτικό του συνδυασμό "σπιράλ"! (φωτο) Ο Πέτρος Ψωμάς παρουσίασε το νέο δημοτικό του συνδυασμό "σπιράλ"! (φωτο) Ο Πέτρος Ψωμάς παρουσίασε το νέο δημοτικό του συνδυασμό "σπιράλ"! (φωτο) Ο Πέτρος Ψωμάς παρουσίασε το νέο δημοτικό του συνδυασμό "σπιράλ"! (φωτο)


Πηγή