«Πολιτική και πολιτικός στην εποχή μας», της Μαριλένας Μάστορα.

Κοινωνία «Πολιτική και πολιτικός στην εποχή μας», της Μαριλένας Μάστορα.

Η πολιτική δεν έπαψε να έχει ήθος, αρκεί όλοι εμείς παλιότεροι και νεότεροι, να συνειδητοποιήσουμε ότι πάνω απ’ όλα προέχει η ψυχική ενότητα όλων των συμπολιτών μας, προέχει η αλληλεγγύη σε κάθε πάσχοντα, προέχει η κατανόηση και η συνεννόηση με τους προβληματισμένους και τους απογοητευμένους στο δύσκολο δρομολόγιο τους, για να κερδίσουν τη ζωή, να επιζήσουν, να δημιουργήσουν, να μεγαλουργήσουν.

«Θα ευεργετήσεις αφάνταστα την πόλη σου, αν υψώσεις όχι τους ορόφους των οικισμών, αλλά τις ψυχές των πολιτών. Γιατί είναι καλύτερα σε μικρά σπίτια να κατοικούν μεγάλες ψυχές, παρά σε μεγάλα σπίτια να φωλιάζουν ταπεινά υποζύγια», μας θυμίζουν οι σοφοί απ’ το μακρινό παρελθόν.

Βαθιά, βαθύτατη προσωπική πεποίθησή μου, είναι ότι πρέπει να στηριζόμαστε πάνω στους άλλους και οι άλλοι, με τη σειρά τους να στηρίζονται πάνω μας.

Η ζωή δεν μας χωρίζει, μας ενώνει!

Αν μέναμε ολομόναχοι, για μας, η ζωή μας δεν θα είχε κανένα νόημα.

Κανένας, όσο δυνατός κι αν είναι, όσο άξιος και ικανός, όσο ψηλά κι αν φτάνει, δεν μπόρεσε ποτέ, να φέρει μόνος του τον Σταυρό του!

Χρειαζόμαστε όλους τους άλλους!

Η πολιτική, όπως ισχυρίζεται ο κάθε έντιμος και ειλικρινής πολιτικός, φιλοδοξεί, να είναι μια ανθρώπινη θαλπωρή, φιλοδοξεί να είναι ολόθερμη αφιέρωση, φιλοδοξεί να είναι ζεστασιά για όλους τους ανθρώπους, φιλοδοξεί να μην είναι λόγος αλλά πράξη για όλους, φιλοδοξεί να είναι βούληση για το ηθικό, το αληθινό, το αγνό, φιλοδοξεί να είναι όχι το μέσο πλουτισμού και προβολής, φιλοδοξεί να είναι αυταπάρνηση!!!

Σωστός πολιτικός, είναι αυτός που τιμά και αναδεικνύει το αξίωμα, είναι αυτός που με το ήθος, το πολιτικό του μεγαλείο και το ηθικό του ανάστημα, οδηγεί το λαό, φωτίζει το λαό, τον κατευθύνει, τον νουθετεί.

Σωστός πολιτικός δεν είναι αυτός που σκέφτεται την επόμενη εκλογή του αλλά αυτός που σκέφτεται την επόμενη γενιά του.

Στην πολιτική, όπως και στη ζωή, είναι ευκολότερο να ανεβείς, δυσκολότερο όμως να σταθείς.

Η κατάκτηση της εξουσίας αποκαλύπτει το μαχητή, η διατήρηση της τον επιδέξιο πολιτικό, ο τρόπος όμως άσκησης ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.

Γιατί κατά τον Αβραάμ Λίνκολν:

«Μπορεί κανείς να κοροϊδεύει λίγους ανθρώπους για πολύ καιρό και όλους τους ανθρώπους για λίγο καιρό, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις όλους τους ανθρώπους, για όλο τον καιρό!».

Μαριλένα Μάστορα Τομεάρχης Υγείας ΝΟΔΕ Ν.Δ. Κέρκυρας – Υποψήφια Βουλευτής Ν.Δ.


Πηγή