Την υποψηφιότητά της για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων παρουσίασε η Ρόδη Κράτσα (εικόνες + video)

«ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ, κάθε νησί ψηλά» το όνομα του συνδυασμού της

Την παρουσίαση της υποψηφιότητάς της πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη Αργοστολίου, η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα.

Με σύνθημα «Από την καρδιά της Ευρώπης, στην καρδιά του Ιονίου» , η πρώην Ευρωβουλευτής, η οποία στηρίζεται επισήμως από την Νέα Δημοκρατία, παρουσίασε και το όνομα του συνδυασμού της, ο οποίος είναι «ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ, κάθε νησί ψηλά».

Στην παρουσίαση της υποψηφιότητας της κας Κράτσα, στο πλευρό της βρέθηκε και ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Μανώλης Κεφαλονιάννης. Η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γιάννα Κουλουμπή, έκανε την έναρξη της εκδήλωσης και παρουσίασε τους ανθρώπους του πανελ, μεταξύ αυτών η δημοσιογράφος κα Σιδηροκαστρίτη, η οποία υπό μορφή ερωτήσεων έδινε τον λόγο στην κα Κράτσα ώστε να απαντήσει.

«Δεν μπορούσα να λείπω από μία τέτοια σύναξη» ξεκίνησε στα πρώτα του λόγια ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος εν συνεχεία έπλεξε το εγκώμιο της Ρόδης Κράτσα λέγοντας πως: «Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Πρόκειται για μία εξαιρετική υποψηφιότητα και για μία αρχόντισσα των Ιονίων Νήσων. Ηταν άλλωστε και η πρώτη αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η Ρόδη Κράτσα θα δημιουργήσει τεράστια προστιθέμενη αξία στα Επτάνησα».

DSC 0251

Ο κ. Κεφαλονιάννης, δεν παρέλειψε να αναφέρει και στον πρώην υπουργό και σύζυγο της κας Κράτσα, τον Απόστολο Κράτσα, τονίζοντας πως: «Πίσω από κάθε πετυχημένη γυναίκα βρίσκεται ένας σπουδαίος άνδρας, όπως είναι ο Απόστολος Κράτσας».

«Νιώθω ότι οφείλω στα Επτάνησα»

Εν συνεχεία παρουσιάστηκε σε βίντεο η πορεία της κας Κράτσα στο Ευρωκοινοβούλιο και στην πολιτική γενικότερα. Αμέσως μετά τον λόγο πήρε η κα Κράτσα λέγοντας: «Νιώθω ότι οφείλω στα Επτάνησα. Αλλωστε ζούσαμε πάντα σε μία κοινωνία ανοικτή που ήταν από τους κατεξοχήν συνομιλητές με την Δύση. Όμως οι μάχες δεν δίνονται μόνο από νησί σε νησί, αλλά δίνονται και στην Αθήνα και τις Βρυξέλες. Θα είμαστε μία Περιφερειακή Αρχή με δυνατή φωνή και με δυνατούς εταίρους στην Ευρώπη. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε υποδομές ανάπτυξης, διότι αυτή την στιγμή υπάρχει μία εγκαταλελειμμένη Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Αυτό το αποδυκνύει το γεγονός ότι ενώ αυξάνεται ο τουρισμός, μειώνεται η θέση της Περιφέρειας, όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα. Θα δώσουμε μάχες ως Περιφερειακή Αρχή».

«Να δώσουμε στα Επτάνησα την χαμένη τους υπερηφάνεια – Στόχος ο Αραβικός κόσμος για την τουριστική ανάπτυξη των Ιονίων»

Η κα Κράτσα αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα τονίζοντας πως: «Δεν μπορεί να έχουμε υποβαθμισμένες δομές υγείας Υγείας στα Ιόνια Νησιά. Θα προσπαθήσουμε επίσης να προβάλουμε την Περιφέρεια ως επενδυτικό προορισμό. Ο αραβικός κόσμος είναι από τους στόχους μου για την τουριστική ανάπτυξη. Δεσμεύομαι να κάνω πράξη αυτό που είχαμε πει και στο Δημαρχείο Κεφαλονιάς, τότε που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά μου, ότι όλες και όλοι θα αγωνιστούμε να δώσουμε στα Επτάνησα την χαμένη τους υπερηφάνεια. Να ενισχύσουμε την εικόνα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Να αντιμετωπίσουμε τις κλιματικές αλλαγές στα Ιόνια που επηρεάζουν στην διάβρωση των παραλιών. Να ενισχύσουμε τις εμπορικές μας συναλλαγές και να ενισχύσουμε το κύρος και την συνοχή της Περιφέρειας. Πρέπει επίσης να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια της Περιφέρειας . Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αυτή την στιγμή, υστερεί σε όραμα, τόλμη και αποφασιστικότητα».

Καταλήγοντας, η κα Κράτσα αναφέρθηκε στο σχέδιο της Μέγα – Περιφέρειας που όπως είπε θα είναι η ένωση του Ιονίου με την Αδριατική τονίζοντας: «Θέλουμε να κάνουμε πράξη το σχέδιο και να φέρουμε τα Ιόνια ψηλά και δυνατά. Στηρίξτε μας και δεν θα σας απογοητεύσουμε. Θα σταθούμε δίπλα σας και εμείς ζητάμε να γίνετε αρωγοί στην προσπάθειά μας».

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, οι πολιτευτές της ΝΔ Χαράλαμπος Λυκούδης και Παύλος Παπαδάτος, ο τέως αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής, πολλά στελέχη της Δημοτικής Αρχής μεταξύ αυτών ο αναπληρωτής δήμαρχος Διονύσης Λυκούδης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Ανουσάκης, ο πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ Διονύσης Κοκκόσης, ο πρόεδρους του Γηροκομείου Μάκης Αποστολάτος ,οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Παπαδάτος και Παναγής Βανδώρος, ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ Σταύρος Τραυλός, η Σμαραγδα Σαρδελή απο την Ιθάκη, ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης Κώστας Γρηγορόπουλος, πολλά στελέχη της τοπικής ΝΔ και άλλοι…

Γιώργος Χαλαβαζής

DSC 0190DSC 0192DSC 0195DSC 0197DSC 0200DSC 0201DSC 0205 2DSC 0210DSC 0211DSC 0212DSC 0215DSC 0217DSC 0220DSC 0222DSC 0226DSC 0227DSC 0228DSC 0230DSC 0237DSC 0240DSC 0241DSC 0247DSC 0248DSC 0249DSC 0254DSC 0260DSC 0261DSC 0265DSC 0268DSC 0270


Πηγή