ΤΟΕΒ Σαβαλίων: «Τονωτική ένεση» η προσωρινή δικαστική διαταγή!

‘Τονωτικές ενέσεις’ αναζητά ο ΤΟΕΒ Σαβαλίων προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στις τεράστιες οικονομικές του υποχρεώσεις, τη στιγμή που μάλιστα που εισπράττει με το ‘σταγονόμετρο’ τα οφειλόμενα από τα μέλη του με το ποσό να αγγίζει πλέον τα 2,5 εκ. ευρώ!

Ως ‘τονωτική ένεση’ λοιπόν μπορεί να χαρακτηριστεί και προσωρινή δικαστική διαταγή που εξεδόθη, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η εκτέλεση Ταμειακών βεβαιώσεων της Δ.Ο.Υ. και των ατομικών ειδοποιήσεων.

Αίτηση αναστολής

Ο ΤΟΕΒ Σαβαλίων έχει καταθέσει στα Διοικητικά Δικαστήρια, μέσω του δικηγόρου του Βασίλη Παπαδόπουλου, (όπως έχουν κάνει και οι ΤΟΕΒ Μυρτουντίων με δικηγόρο τον Άγγελο Αντωνόπουλο και Γαστούνης με δικηγόρο τον Θανάση Θεοδόση στα Πολιτικά Δικαστήρια), ανακοπή και αίτηση αναστολής κατά των ταμειακών βεβαιώσεων (έξι ταμειακές βεβαιώσεις) και των ατομικών ειδοποιήσεων χρεών της Δ.Ο.Υ. Αμαλιάδας, με τις οποίες γνωστοποιήθηκαν οι οφειλές του ΤΟΕΒ Σαβαλίων προς τον ΓΟΕΒ ύψους 749.931,27 Ευρώ, που αφορούν τα οικονομικά έτη 2010-2015.

Οι Τ.Ο.Ε.Β. ισχυρίζονται ότι πρόκειται για οφειλές που δεν είναι βέβαιες και εκκαθαρισμένες και άρα ο ΓΟΕΒ Π/Α δεν έπρεπε να προβεί στη σύνταξη και αποστολή στη Δ.Ο.Υ. Αμαλιάδας των σχετικών χρηματικών καταλόγων προς βεβαίωση.

Όπως εξηγεί ο δικηγόρος του ΤΟΕΒ Σαβαλίων κ. Βασίλης Παπαδόπουλος: «βάσει του νομοθετικού πλαισίου που ισχύει και σε κάθε περίπτωση δεν αφορά ανταποδοτικές εισφορές ΤΟΕΒ προς ΓΟΕΒ αλλά αντίθετα τις οφειλές καλλιεργητών – μελών προς ΤΟΕΒ, η βεβαίωση ληξιπρόθεσμων οφειλών πρέπει να ξεκινήσει ακολουθώντας την προβλεπόμενη διαδικασία μετά τις 12.06.2019 (Ν. 4546/2018). Κάτι που ορθώς δέχτηκε η Δ.Ο.Υ. Πύργου και δεν προέβη σε βεβαίωση οφειλών των Οργανισμών εντός της δικαιοδοσίας της».

Η βεβαίωση για όλους τους Οργανισμούς ξεκινούσε 31.01.2019. Στις 30.01.2019 οι 3 Τ.Ο.Ε.Β. (Σαβαλίων, Μυρτουντίων και Γαστούνης) ζήτησαν την έκδοση προσωρινής διαταγής, η οποία έγινε δεκτή και για τους τρεις και πέτυχαν την απαγόρευση εκτελέσεως των Ταμειακών Βεβαιώσεων της Δ.Ο.Υ. και των ατομικών ειδοποιήσεων μέχρι την έκδοση απόφασης επί της αίτησης αναστολής.

Η συζήτηση της αίτησης αναστολής έχει προσδιοριστεί για 21.03.2019 και αναμένεται και σχετική απόφαση και για τον ΤΟΕΒ Αμαλιάδας, ο οποίος έχει προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια.

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφ.«Πατρίς»


Πηγή