Έγινε η Αναπαράσταση της Ορκωμοσίας των Αγωνιστών της Πάτρας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Αναπαράσταση της Ορκωμοσίας των Αγωνιστών της Πάτρας, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, απέναντι από το Ρωμαϊκό Ωδείο.

Η εκδήλωση έγινε από τον Λαογραφικό Σύλλογο ''Μωραΐτες εν Χορώ'', ο οποίος ανέλαβε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το ιερό έργο της αναβίωσης της Ιστορικής στιγμής του όρκου των Αγωνιστών της Πάτρας για τη Λευτεριά του Έθνους. Μία στιγμή που αφορά σε όλον τον ελληνισμό. Είναι η στιγμή που άναψε η επαναστατική φωτιά του ’21 και ανοίχτηκε αιματηρά ο κοσμογονικός κρατήρας του πολέμου της Εθνεγερσίας. Είναι η στιγμή που αναδεικνύεται η ακατάβλητη ελληνική ψυχή και υπερυψώνεται σε υπερακραία Δόξα.
Οι συμμετέχοντες τίμησαν με το δικό τους τρόπο τους προγόνους μας, φωνάζοντας τον όρκο "Λευτεριά ή Θάνατος", με μία φωνή που ακούστηκε σε όλη την άνω πόλη.

Η εκδήλωση έκλεισε με την επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Παρακεντές συμπαραστατούμενος από τον π. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, ενώ συνδρομή στην εκδήλωση είχαν και τα Αρσάκεια Σχολεία.

Οι ''Μωραΐτες εν Χορώ'' εκ βάθους καρδίας την Ιερά Μητρόπολη της πόλης μας και ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο για την αμέριστη υποστήριξη και αρωγή για την διεκπεραίωση της εκδήλωσης αυτής.

Θερμές ευχαριστίες επίσης στην Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Πατρών για την συνεργασία και συμπαράστασή τους, καθώς και στην Τροχαία Πατρών και τον Δήμο Πατρέων.

Τέλος, ευχαριστίες σε όλο τον κόσμο που αγκαλιάσε με την παρουσία του την εκδήλωση αυτή με την ευχή η ίδια σπίθα που άναψε την φωτιά της επανάστασης στα 1821 να καίει στις καρδιές μας, για τον ίδιο σκοπό, την ελευθερία της πατρίδος μας.

Ζήτω το αθάνατο 1821!
Ζήτω το Έθνος!

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.

  • Δημοσιεύτηκε:

    26 Μαρτίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία