Εισαγωγική Εκδήλωση Δικτύου Αγωγής Υγείας με το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα ‘’Το Διαδίκτυο μας ενώνει ή μας χωρίζει;’’ στο χώρο του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019, από τις 10:00 μέχρι τις 12:00. Η εκδήλωση οργανώθηκε στο πλαίσιο του Δικτύου Αγωγής Υγείας Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας ‘’Το Διαδίκτυο μας ενώνει ή μας χωρίζει;’’ με συνεργασία του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας και του Τμήματος Αγωγής Υγείας Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας. Συμμετείχαν τα Δημοτικά σχολεία 1ο Ακράτας, 1ο Πατρών, 18ο Πατρών και 24ο Πατρών.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι μαθητές, ύστερα από παρουσίαση, γνώρισαν πότε το διαδίκτυο μας ενώνει και πότε μας χωρίζει και αφού προβληματίστηκαν, συζήτησαν για τον αν πρέπει να το αφήσουμε να μας χωρίζει. Στη συνέχεια, οι μαθητές χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες με σκοπό να πάρουν μέρος σε βιωματικά εργαστήρια. Με τη βοήθεια εμψυχωτών φοιτητών (που υλοποιούν πρακτική άσκηση ή εθελοντισμό στο ΜΕΤ) επεξεργάστηκαν μια ιστορία που πραγματεύεται την αποξένωση στο διαδίκτυο και με τη συμβολή της τέχνης (κολάζ, θέατρο, ιστορία, παντομίμα, ζωγραφική) έδωσαν το δικό τους τέλος στην ιστορία. Έτσι έθεσαν προτεραιότητες στην καθημερινότητα τους και έμαθαν πώς να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο με τρόπο που να ενώνει και όχι να χωρίζει.

Το Μουσείο βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη κάτω από το Πάρκο της Ειρήνης και πίσω από το εκκρεμές του Φουκώ. Είναι ανοιχτό για το κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00-14:00 εκτός από τις επίσημες αργίες.

Για περισσότερες πληροφορίες:

  • https://www.facebook.com/Museum-of-Science-and-Technology-109823479058588/
  • https://www.dropbox.com/sh/kyeoc8nsieuew7i/AABGxwXAJzRepgWIutwR_olLa?dl=0

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.

  • Δημοσιεύτηκε:

    13 Μαρτίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία