Ημερίδα για την μετανάστευση και την κοινωνική ένταξη πραγματοποιήθηκε στη Λευκάδα

Ημερίδα για την μετανάστευση και την κοινωνική ένταξη πραγματοποιήθηκε σήμερα , το απόγευμα στο Φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Λευκάδας παρουσία αρκετού κόσμου από τη Λευκάδα και προσφύγων από το κέντρο φιλοξενίας Φιλιππιάδας.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά , ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Κωνσταντίνος Δρακονταειδής , ο πρώην Βουλευτής Λευκάδας κ. Σταύρος Γρηγόρης ,οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Λευκάδας , ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δ. Λευκάδας, κ.α.

Η εκδήλωση άρχισε με την προβολή βίντεο με θέμα «Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες» και τη διάρκεια της ημερίδας μίλησαν σχετικά με την μετανάστευση ο Τομεακός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μ. Κλάπας, η Σύμβουλος του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής και Διοικήτρια Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Φιλιππιάδας κα Δήμητρα Καστάνη , η ψυχιάτρος -ψυχοθεραπεύτρια κα Νίκη Κούρτη . Επίσης, ακούστηκαν τραγούδια στα Αραβικά και στα Κιρμαντζί. Η εκδήλωση με το τραγούδι «Αν όλα τα παιδιά της γης » που τραγούδησαν η παιδική χορωδία των παιδιών του κέντρου Φιλιππιάδας μαζί με τα παιδιά της παιδικής χορωδίας του Μουσικοφιλολογικού Ομίλου «ΟΡΦΕΥΣ» .

Η όλη εκδήλωση τελούσε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής


Πηγή