Ισόβια στον 80χρονο που σκότωσε εν ψυχρώ 57χρονο σε καφενείο στο Λαμπέτι Ηλείας

Παρέμειναν τα ισόβια στον 80χρονο ο οποίος τον Νοέμβριο του 2015 είχε σκοτώσει με κυνηγετική καραμπίνα τον 57χρονο συνταξιούχο αστυνομικό και πρώην δημοτικό σύμβουλο Διονύση Μπελόκα μέσα σε ένα καφενείο στο Λαμπέτι Ηλείας.

Το Εφετείο της Πάτρας δεν μείωσε την ποινή του κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία από πρόθεση, επιβάλλοντάς του ισόβια και ποινή πέντε ετών για οπλοφορία, οπλοχρησία και εξύβριση.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ολα είχαν συμβεί μέρα μεσημέρι, στο κέντρο του Λαμπετίου, μπροστά στα μάτια δεκάδων συμπολιτών. Ο 80χρονος είχε μπει με τη φρέζα του στο κέντρο του χωριού κρατώντας μια κυνηγετική καραμπίνα. Είχε πλησιάσει στα τραπέζια του καφενείου όπου το θύμα βρισκόταν με παρέα. Αρχικά είπε στους θαμώνες «κάντε άκρη θα τον καθαρίσω. Οι άλλοι δεν φταίτε τίποτα» και βρίζοντας πυροβόλησε εν ψυχρώ τον 57χρονο, χρησιμοποιώντας και σκάγια για το κυνήγι αγριογούρουνου.

Οι θαμώνες του καφενείου κατάφεραν να ακινητοποίησαν τον δράστη και στη συνέχεια να τον παραδώσουν στην αστυνομία.

Ο δράστης είχε υποστηρίξει ότι οδηγήθηκε στο έγκλημα για οικονομικές διαφορές που είχε με το θύμα.

Τον Μάιο του 1980, ο 80χρονος σήμερα άνδρας, είχε σκοτώσει μία άτυχη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, επειδή δεν αποδεχόταν τον έρωτά του και την πρότασή του να κλεφτούν.

Είχε αποφυλακιστεί στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και είχε επιστρέψει στο Λαμπέτι.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.

  • Δημοσιεύτηκε:

    29 Μαρτίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία