Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πάτρας: Μια μητροκτονία που ζητά εξηγήσεις

Στην αίθουσα του Μικρού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών αναβίωσε χθες η τραγική υπόθεση του θανάτου μιας 51χρονης γυναίκας από τον 23χρονο γιό της, τον Φεβρουάριο του 2018 στο Ληξούρι Κεφαλονιάς.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το νησί του Ιονίου, καθώς στη διάρκεια ενός έντονου επεισοδίου, ο κατηγορούμενος είχε πυροβολήσει τη μητέρα του στο κεφάλι με καραμπίνα, με αποτέλεσμα η άτυχη γυναίκα να καταλήξει αρκετές ημέρες αργότερα, νοσηλευόμενη σε μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου.

Ο νεαρός, που σήμερα είναι προφυλακισμένος στο κατάστημα κράτησης Αγίου Στεφάνου Πάτρας, κάθισε χθες στο εδώλιο του κατηγορουμένου, έχοντας κοντά του όλη την οικογένειά του να τον στηρίζει, όπως και τον ιερέα της ενορίας του.

Οι μάρτυρες που κατέθεσαν χθες, απέδωσαν τον θάνατο της 51χρονης σε ατύχημα και στο γεγονός ότι ο γιός της ήταν μεθυσμένος και δεν καταλάβαινε τι έκανε, ενώ ο πατέρας του είπε ότι η καραμπίνα εκπυρσοκρότησε, όταν προσπάθησε να του την πάρει από τα χέρια, τραυματίζοντας την άτυχη γυναίκα.

Το δικαστήριο ωστόσο, διέκοψε την ακροαματική διαδικασία για την επόμενη εβδομάδα, καθώς ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης, ένας 21χρονος φοιτητής που διέμενε στα ενοικιαζόμενα δωμάτια της οικογένειας και είχε δεχθεί επίθεση το ίδιο βράδυ από τον κατηγορούμενο, δεν παρουσιάστηκε χθες επικαλούμενος ασθένεια.

Στην κατάθεσή του στις ανακριτικές αρχές, είχε πει ότι εκείνο το βράδυ ο κατηγορούμενος άρχισε να χτυπά πόρτες στην πολυκατοικία όπου διέμενε, ώσπου έφτασε στην δική του. Μπήκε στο διαμέρισμα και άρχισε να πυροβολεί και για να σωθεί, αναγκάστηκε να πηδήξει από το μπαλκόνι.

Το δικαστήριο αλλά και η υπεράσπιση του κατηγορούμενου έκριναν ότι η παρουσία του μάρτυρα είναι καθοριστική, γι΄αυτό και η δίκη διεκόπη για να καταθέσει ο νεαρός φοιτητής.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.

  • Δημοσιεύτηκε:

    23 Μαρτίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία