Νέο οστεοφυλάκιο στο Α’ Δημοτικό Νεκροταφείο Πατρών – 24 θέσεων

Εδώ και περίπου είκοσι μέρες ολοκληρώθηκε στην είσοδο του κοιμητηρίου δεξιά, πλάι στον ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής, εκεί όπου άλλοτε υπήρχαν παγκάκια, η τοποθέτηση νέου οστεοφυλακίου με 24 χώρους (θήκες) με μαρμάρινη επένδυση και σημείο που θα κλειδώνει αυτή η κίνηση φέρνει μία σημαντική αλλαγή στο χώρο του Α’ Δημοτικού κοιμητηρίου της Πάτρας.

Οι 24 αυτές θήκες αναμένεται στο μέλλον να διατεθούν σε συμπολίτες που είτε θα θέλουν να μετακινήσουν τα οστά προσφιλών τους προσώπων που έχουν αποβιώσει και τα έχουν στο ήδη υπάρχον οστεοφυλάκιο που βρίσκεται στο εσωτερικό του κοιμητηρίου είτε θα πρέπει μετά την παρέλευση της τριετίας σ’ ένα κενοτάφιο χρειάζεται να ξεθάψουν και να πάρουν τα οστά προκειμένου να τοποθετηθούν στο οστεοφυλάκιο εφόσον η οικογένεια δεν διαθέτει τάφο. Η αλήθεια είναι πως το Α’ Νεκροταφείο είναι γεμάτο και είναι δύσκολο να αγοράσει κάποιος μνημείο εκτός και υπάρξει περίπτωση από κάποιον παρατημένο εδώ και χρόνια τάφο όπου οι συγγενείς έχουν να εμφανιστούν χρόνια και επίσης δεν πληρώνουν και το ετήσιο τέλος καθαριότητας των 10 ευρώ.

Για το οστεοφυλάκιο το παλιό που απ’ όσο έχουν καταγγείλει συμπολίτες, δεν ήταν σε καλή κατάσταση (κάποιοι το έχουν αποκαλέσει ακόμη και «στάβλο») το κόστος είναι 20 ευρώ το χρόνο. Για το νέο οστεοφυλάκιο που μάλιστα αναμένεται να επεκταθεί και με άλλες θέσεις σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει γνωστοποιηθεί ποιο θα είναι το κόστος.

Από την άλλη εκφράζονται ήδη κάποιες σκέψεις και αντιρρήσεις για το αν είναι το σημείο αυτό ακριβώς στην είσοδο για να τοποθετηθεί το οστεοφυλάκιο. Βέβαια το σημείο είναι κεντρικό και κοντά στο δρόμο και θα διευκολύνει τους συγγενείς ενώ το παλιό οστεοφυλάκιο είναι αρκετά ψηλά και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας και με κινητικά προβλήματα αδυνατούν να το επισκεφθούν.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.

  • Δημοσιεύτηκε:

    22 Μαρτίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία