Νοσοκομείο Αμαλιάδας: «Στο ίδιο έργο θεατές…»

“Σαν να μην πέρασε μια μέρα…”, αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή Φορέων κατά της υποβάθμισης του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Πριν από λίγες ημέρες η Επιτροπή είχε συνεδριάσει και είχε εκδώσει ανακοίνωση για την λειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας. Παρά τα όσα είχαν αναφερθεί σε εκείνη την ανακοίνωση, δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τους αρμοδίους, κατά συνέπεια στην προχθεσινή της νέα συνεδρίαση η Επιτροπή έκανε λίγο πολύ τις ίδιες διαπιστώσεις και η ανακοίνωση που εξέδωσε είναι στο ίδιο μήκος κύματος.

«Το μόνο που έχουμε να επισημάνουμε είναι για ακόμη φορά η απίστευτη αναντιστοιχία μεταξύ αυτών που οι αρμόδιοι εξαγγέλλουν κατά καιρούς και αυτών που γίνονται στην πράξη καθημερινά. Δεν πάει πολύς καιρός που είχαμε την εξαγγελία για το νέο πρόγραμμα εφημεριών στον Νοσοκομείο της Αμαλιάδας και αυτό ήταν απάντηση στους φόβους όλων μας, όσον αφορά την λειτουργία του Νοσοκομείου και ειδικότερα της παθολογικής κλινικής. Εν τούτοις η κατάσταση είναι ακριβώς η ίδια και τίποτα δεν άλλαξε…» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Και για τον Πύργο

Το νεότερο που έχει προστεθεί αυτή τη φορά, είναι και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει και στην λειτουργία της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου, όπως αναδείχθηκαν μέσα από την σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι.

«Η ανακοίνωση του Συλλόγου των εργαζομένων του Νοσοκομείου του Πύργου είναι χαρακτηριστική της κατάστασης που περιγράφεται γλαφυρά και η οποία εν πολλοίς δημιουργεί συνθήκες ανασφάλειας στην λειτουργία του. Και είναι χαρακτηριστική η «βιαστική» απάντηση του κου Διοικητή από την όποιαν φαίνεται η προσπάθεια να μην δοθεί καν απάντηση. Πιστεύουμε ότι εδώ που έχουμε φτάσει μερικά θέματα πρέπει οπωσδήποτε να ξεκαθαρίσουν» σημειώνεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής Φορέων.

Ξεκαθαρίζεται δε, ότι δεν θα επιτρέψουν να γίνει το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας θυσία στον βωμό προσωπικών φιλοδοξιών και της άρνησης κάποιων να βοηθήσουν στην εφαρμογή κάποιων ρεαλιστικών λύσεων που έχουν κατά καιρούς προταθεί και κάνουν γνωστό ότι θα πραγματοποιηθεί λαϊκή συνέλευση για ενημερωθούν άπαντες.

Απαντήσεις

Ωστόσο, πριν την συνέλευση οι Φορείς επισημαίνουν ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουν ορισμένα πράγματα και να ενημερωθεί επίσημα η πόλη για τα κάτωθι:

«1. Ο Διοικητής έχει αναλάβει μια συγκεκριμένη αποστολή και κινείται σε αυτά πλαίσια;

Είναι μέσα στις κυβερνητικές προθέσεις η ουσιαστική αναστολή της λειτουργίας της παθολογικής της Αμαλιάδας;

Μη μας πει ότι είναι στις προθέσεις του να την λειτουργήσει γιατί εδώ και πολύ καιρό οι προθέσεις του πλέον έχουν ξεπεραστεί από τις πράξεις του πάντα με έωλες προσχηματικές δικαιολογίες.

Και το σημαντικότερο μη μας πει ότι τώρα λειτούργει…

  1. Οι βουλευτές μας πρέπει να ξεκαθαρίσουν την θέση τους όσον αφορά τις κυβερνητικές προθέσεις. Συγκεκριμένα και όχι με ασάφειες και υποσχέσεις. Δεν είναι ανάγκη να αναλωθούν πάλι σε περιγραφές και σε δικαιολογίες στις οποίες και έχουν αποκτήσει ειδικότητα. Η κατάσταση είναι αυτή που είναι την ξέρουμε γιατί την ζούμε κάθε μέρα το θέμα είναι να μας πουν αν συμφωνούν και αν διαφωνούν τι προτίθενται να κάνουν. Τίποτα παραπάνω τίποτα παρακάτω».

Η Επιτροπή επισημαίνει ότι η πόλη δεν αξίζει αυτή την μεταχείριση και δεν αντέχει άλλη κοροϊδία και εμπαιγμό και δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί αυτό.

Μέλη της Επιτροπής, που υπογράφουν και την σχετική ανακοίνωση είναι οι:

Τσαούσης Κωνσταντίνος, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας

Θεοδωρόπουλος Δημήτρης, Πρόεδρος Φαρμ. Συλλόγου Ηλείας

Σδούγας Νικόλαος, Πρόεδρος Σωμ. Ιατρών Νοσοκομείου Αμαλιάδας

Σωτηρόπουλος Σωκράτης, Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων

Καραΐνδρος Κωνσταντίνος, Εκπρόσωπος Δήμου Ήλιδας

Αμπού Χάνμπα Μισέλ, Εκπρόσωπος Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας

Σιαψάλης Νίκος, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας


Πηγή