Ο Νεκτάριος Φαρμάκης παρουσίασε τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους στην Αχαΐα

????????????????????????????????????

«Η Δυτική Ελλάδα χρειάζεται πολλή και σκληρή δουλειά. Αλλά η δουλειά δεν με τρομάζει. Με τρομάζει μόνο η ακινησία και η αδράνεια. Με τρομάζουν οι «θαμποί ντερβίσηδες» και οι «στέρφοι μανταρίνοι»…».

Με αυτόν τον τρόπο έκλεισε την ομιλία του χθες βράδυ ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, παραμπέποντας σε εκφράσεις ποιήματος του Κωστή Παλαμά (λόγω και της παγκόσμιας ημέρας της ποίησης) και δηλώνοντας έτοιμος να αναλάβει τη διοίκηση της Περιφέρειας μετά τις εκλογές του Μαΐου.

Ο κ. Φαρμάκης, παρουσίασε χθες τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Αχαΐας στον πολυχώρο «Επίκεντρο», μιλώντας για μια «καλή και αξιόμαχη ομάδα».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, με αφορμή και τα χειροκροτήματα των παριστάμενων, ανέφερε: «Δεν σας κρύβω, ότι το χειροκρότημα που θα χαρώ περισσότερο από κάθε άλλο, θα είναι το χειροκρότημα που θα μας δώσετε σε… τέσσερα χρόνια από τώρα, όταν θα διεκδικούμε την επανεκλογή μας για δεύτερη 4ετία ως περιφερειακή Αρχή. Γιατί αυτό θα σημαίνει ότι υπηρετήσαμε καλά τη Δυτική Ελλάδα. Ότι νοιαστήκαμε και κουραστήκαμε. Ότι δώσαμε πίσω στους συμπολίτες μας, ένα κομμάτι τουλάχιστον από αυτά που δικαιούνται και ελπίζουν».

Ο κ. Φαρμάκης άσκησε σκληρή κριτική στον κ. Κατσιφάρα και την περιφερειακή Αρχή, ενώ τόνισε πως η περιοχή είναι πρώτη στην χώρα σε εσωτερική μετανάστευση. «Η Πάτρα, στις εποχές της βιομηχανικής και εμπορικής ανάπτυξής της ήταν μια πόλη που γέμιζε. Που υποδεχόταν Ηπειρώτες, Αιτωλοακαρνάνες, Ηλείους, Λευκαδίτες, Κεφαλονίτες, Πελοπονήσιους, ακόμα και Κρητικούς ή Μακεδόνες. Σήμερα είναι μια πόλη που… αδειάζει. Και οι Πατρινοί φτιάχνουν νέες παροικίες στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα, την Κέρκυρα, τη Ρόδο και την Κρήτη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για την Αχαία, ο κ. Φαρμάκης αναφέρθηκε στις μεγάλες υποδομές (Πατρών – Πύργου, εμπορικό λιμάνι, Πατρών – Τριπόλεως, νέος σιδηρόδρομος, κλπ), τον προσκυνηματικό τουρισμό, την τόνωση της επιχειρηματικότητας, αλλά και τον στόχο να μεττατραπούν τα Καλάβρυτα σε πρωτεύουσα των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση, το 2021.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

Παναγιώτης Ανδρουτσόπουλος : Επιχειρηματίας.

Αθανάσιος Γεωργάκης: Οδοντίατρος.

Γεώργιος Γραμματίκας: Νοσηλευτής – Φυσικοθεραπευτής.

Φωκίων Ζαίμης: Επικοινωνιολόγος – Επιχειρηματίας.

Αναστασία Καράβολα: Ψυχολόγος.

Ζωή Καζαντζή: Ιατρός.

Γεώργιος Καριώτης: Πυροσβέστης.

Νικόλαος Κατσουγκράκης : Διδάκτωρ Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Εργάζεται ως Μηχανολόγος Μηχανικός στην Τράπεζα της Ελλάδος. Είναι διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής και ερασιτέχνης ψάλτης. Είναι μέλος της Π.Ε. της Ν.Δ. .

Φανή Κόρακα: Επιχειρηματίας.

Μαρία Κιούρτη: Μαία.

Μαρία Κυριακοπούλου: Ενδυματολόγος και επιχειρηματίας.

Γεώργιος Κώττης: Υπάλληλος της Π.Ε.

Παναγιώτης Λαλιώτης: Επιχειρηματίας στον πρωτογενή τομέα.

Δημήτρης Μπαρμπούνης: Αστυνομικός ε.α. Γεννήθηκε στην Πάτρα και μένει στον Κάτω Αλισσό. Υπηρέτησε σε νευραλγικές θέσεις της ΕΛΑΣ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος Δυτικής Αχαΐας και υπήρξε βοηθός δημάρχου για θέματα παιδείας. Έχει δημιουργήσει τον πολιτιστικό σύλλογο Αλισσαίων «Πείρος».

Χαράλαμπος Μπονάνος: Οδοντίατρος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Είναι πτυχιούχος της Οδοντιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών με Master στη δημόσια υγεία από την Ε.Σ.Δ.Υ. Είναι διευθυντής ΕΣΥ, ελεγκτής στον ΕΟΠΥΥ, συντονιστής οδοντιατρικής περίθαλψης της 6ης ΥΠΕ και αιρετό μέλος πειθαρχικού συμβουλίου 6ης ΥΠΕ. Έχει έντονη συνδικαλιστική δράση καθώς είναι Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου Οδοντιατρικού Συλλόγου Αχαΐας, Πρόεδρος Ιατρών ΠΕΔΥ Πάτρας και μέλος του τομέα Υγείας Ν.Δ.

Ευγενία Παλαιολόγου – Δημητρίου : Επιχειρηματίας.

Μαρία Παναγοπούλου; Νηπιαγωγός.

Γεώργιος Παναγόπουλος: Μαθηματικός.

Τάκης Παπαδόπουλος: Δικηγόρος.

Νίκος Πυλαρινός: Πολιτικός Μηχανικός.

Άντα Ρεμούντη: Διοικητική Υπάλληλος – Εθελόντρια.

Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος : Υπάλληλος της ΑΑΔΕ.

Παναγιώτης Τσώνης: Πολιτικός Μηχανικός. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα και αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, με εξειδίκευση στον Ποιοτικό Έλεγχο και τη Διαπίστευση των έργων. Έχει διατελέσει πρόεδρος του Συλλόγου των Πολιτικών Μηχανικών N.Αχαΐας και μέλος της διοικούσας επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Είναι πρόεδρος της ΔΚΜ/ ΤΔΕ και μέλος της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ/ ΤΔΕ.

Ανδρέας Φίλιας: Εκπαιδευτικός.

Χριστίνα Φώτου: Επιχειρηματίας.

Νατάσα Ψαρρού – Καυκά: Καθηγήτρια μουσικής.


Πηγή