Προγραμματική Διακήρυξη του Δημοτικού Συνδυασμού “Πορεία Προόδου” με επικεφαλής τον Αναστάσιο Μαρί […]

– Βασικοί στόχοι μας :

– Αναβάθμιση της εικόνας του νησιού και αποκατάσταση της φήμης του. – Δημιουργία υποδομών για ολοκληρωμένη ανάπτυξη. – Βελτίωση της ποιότητας ζωής του δημότη.

Τα όσα καταθέτουμε παρακάτω είναι συμφωνία τιμής και ειλικρίνειας με τη Ζακυνθινή κοινωνία:

  1. Μείωση δημοτικών τελών κατά 10% στις οικίες και στα επαγγελματικά γραφεία. 5% προς όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις. Πλήρης απαλλαγή για ΑμΕΑ, για τρίτεκνους και πολύτεκνους μέσα στο πρώτο εξάμηνο από την ανάληψη των καθηκόντων μας. Τα δημοτικά τέλη αυξήθηκαν υπέρμετρα και άδικα τα τελευταία χρόνια και ως εκ τούτου προτεραιότητά μας είναι να ανακουφίσουμε τους συνδημότες μας.
  1. Σε ό,τι αφορά τις εξορύξεις πετρελαίου στο Ιόνιο, τις οποίες προωθεί η κυβέρνηση με πολυεθνικές εταιρείες, διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα προασπίσουμε με όλους τους νόμιμους τρόπους το περιβάλλον και τα συμφέροντα του τόπου και του Δήμου μας, ώστε να μην πληγεί η βαριά μας βιομηχανία που είναι ο τουρισμός. Απαιτούμε από το κράτος να κάνει διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και να μην αποφασίζει αυθαίρετα και καταχρηστικά για εμάς, χωρίς εμάς.
  1. Άμεση επισκευή όλων των οχημάτων του Δήμου μας και ειδικά των υδροφόρων, ώστε κάθε σπίτι να έχει νερό και να μην το αγοράζει από ιδιώτες. Αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων που είναι επικίνδυνοι για την υγεία μας. Θα ζητήσουμε να μας δώσουν τα βιβλία όλων των αυτοκινήτων για να δούμε πόσο πληρώθηκε κάθε βλάβη. Επίσης, θα εκσυγχρονίσουμε και θα αναβαθμίσουμε το συνεργείο που υπάρχει στις εγκαταστάσεις του ΦΟΣΔΑ. Το νοικοκύρεμα και η βελτίωση της καθημερινότητάς μας είναι ο στόχος μας.
  1. Κατάργηση του ΦΟΣΔΑ (πρώην Σύνδεσμος Καθαριότητας) και της ΔΕΥΑΖ. Δημιουργία σχετικών τμημάτων καθαριότητας και ύδρευσης στο Δήμο, προκειμένου να απαλλαγούμε από τα σκάνδαλα.
  1. Εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα ορεινά της Ζακύνθου για να έχει ο Δήμος ανταποδοτικά ηλεκτρική ενέργεια και να μην πληρώνουμε έναν σκασμό λεφτά στη ΔΕΗ.
  1. Σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία θα φροντίσουμε για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, από τα οποία θα παράγεται ηλεκτρική ενέργεια όπως γίνεται σε όλα τα σύγχρονα κράτη. Τέρμα στις χαβούζες του Σκοπού και του Λίβα. Ο Δήμος θα διατηρήσει μόνο την αποκομιδή των απορριμμάτων και δεν θα χαθεί καμία θέση εργασίας. Παράλληλα, θα φροντίσουμε για την ανακύκλωση στην πηγή και θα προμηθευτούμε νέους κάδους, οι οποίοι θα μοιραστούν στους προέδρους των χωριών μας για να τους τοποθετήσουν εκείνοι στα σημεία που υπάρχει ανάγκη.
  1. Εξασφάλιση ευρωπαϊκών κονδυλίων και εγχώριων χρηματοδοτήσεων για την επισκευή του οδικού δικτύου που είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου. Έχουμε και τη γνώση, αλλά και τις διεθνείς διασυνδέσεις για να το πετύχουμε.
  1. Λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου και εστιατορίου από χορηγίες ιδιωτών. Ήδη έχουμε ερθει σε συνεννόηση μαζί τους. Θα εντάξουμε ακόμη περισσότερους συμπολίτες μας στο πρόγραμμα σίτισης και στήριξης.
  1. Θα τοποθετηθούν ταίστρες εντός της πόλεως για τα αδέσποτα ζώα που αποτελούν κίνδυνο για τους πεζούς και θα προχωρήσουμε σε στειρώσεις σε συνεργασία με τους τοπικούς κτηνίατρους. Άμεση συνεννόηση και με τις φιλοζωικές οργανώσεις του τόπου μας για το πρόγραμμα στείρωσης και περίθαλψης των ζώων.
  1. Η Δημοτική μας Αρχή σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς θα φροντίσει για την κατασκευή προβλήτα, προκειμένου να δένουν τα κρουαζιερόπλοια. Έχει ήδη γίνει η σχετική προεργασία από την πλευρά μας για την επίτευξη αυτού του στόχου.
  1. Θα είμαστε υπέρ σε κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία που θα έχει σχέση με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με επενδύσεις στον τουρισμό και στη γεωργία, αρκεί να εφαρμόζονται τρεις κανόνες: 1) Να προστατεύεται το περιβάλλον. 2) Να εξασφαλίζονται θέσεις εργασίας και να τηρείται απαρέγκλιτα η εργατική νομοθεσία. 3) Ο Δήμος να έχει ανταποδοτικά.
  1. Θα αξιοποιήσουμε τη δημοτική περιουσία στο "Ναυάγιο" και όπου άλλου, ώστε να υπάρχουν έσοδα για να εξασφαλίζεται η καθαριότητα και η φύλαξη του χώρου. Θα συνδράμουμε και τους επαγγελματίες τουριστικών σκαφών για να βγάζουν με ασφάλεια το ψωμί τους, πάντοτε σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.
  1. Στους αριστούχους που θα πετυχαίνουν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ ο Δήμος με πρόταση του Δημάρχου και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα τους επιχορηγεί για να καλύπτουν τα πρώτα τους έξοδα.
  1. Απόφασή μας είναι η Αλεξάνδρου Ρώμα να πεζοδρομηθεί μόνιμα και να επεκταθεί η πεζοδρόμηση στο Ιστορικό Κέντρο. Αφενός έτσι θα εξασφαλίσουμε μια πιο σύγχρονη και ανθρώπινη πόλη και αφετέρου το χάλι με τα διπλοπαρκαρισμένα οχήματα δεν θα συνεχιστεί.
  1. Οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος στο Δήμο. Αυτό αποτελεί προτεραιότητα για εμάς, γιατί οι Ζακυνθινοί πρέπει να μάθουν που πήγαν τα λεφτά τους και για ποιον λόγο εκτοξεύτηκαν σε δυσθεώρητα ύψη τα χρέη.
  1. Συντήρηση και επισκευή των σχολικών μονάδων πριν την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς, με συνεργείο του Δήμου που θα δημιουργηθεί αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό.
  1. Πλήρης εφαρμογή της Κανονιστικής Απόφασης για τους κοινόχρηστους χώρους και για την καθαριότητα.
  1. Θα υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία για να γίνεται αφισοκόλληση με σκοπό την προώθηση και προβολή πολιτιστικών ή άλλων εκδηλώσεων. Όποιος δεν συμμορφώνεται με τον συγκεκριμένο κανόνα θα υπέχει τις νόμιμες κυρώσεις. Μπαίνει τέλος στο ανεξέλεγκτο γιουσουρούμ, που μας προσβάλλει και αλλοιώνει προς το χειρότερο την καθημερινότητά μας, κάτι εξάλλου που προβλέπεται και στην Κανονιστική.
  1. Ενίσχυση του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" και του ΚΔΑΠμΕΑ τόσο με προσωπικό, όσο και με χρήματα. Οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά με ειδικές ανάγκες θα έχουν μεγαλύτερη συμπαράσταση από τον Δήμο. Σύσταση δημοτικών ιατρείων, και πρόσληψη ιατρών εργασίας, οι οποίοι θα εξυπηρετούν όσους έχουν την ανάγκη μας. Εννοείται δίχως οι πολίτες να καταβάλλουν οικονομικό αντίτιμο (π.χ. συνταγογράφηση, μέτρηση πίεσης και ο,τι έχει να κάνει με την πρωτοβάθμια περίθαλψη).
  1. Άμεση επαναλειτουργία του ΚΑΠΗ σε ένα από τα τρία κτήρια που έχουμε ήδη βρει εντός της πόλεως. Αυτό το οφείλουμε στους απόμαχους της τρίτης ηλικίας, που μέχρι τώρα είναι παραμελημένοι από τον Δήμο.
  1. Πριν η μαρίνα της Ζακύνθου δοθεί από το αρμόδιο Υπουργείο για δημοπράτηση και ανάδειξη ιδιώτη αναδόχου, θα ζητήσουμε να εξεταστεί από το κράτος που κατέληξαν οι χρηματοδοτήσεις των προηγούμενων ετών. Να γίνει πλήρης και εξονυχιστικός έλεγχος.
  1. Δεσμευόμαστε για δυναμική παρέμβαση στο Υπουργείο Υγείας για να λειτουργήσει εύρυθμα το Νοσοκομείο. Για να έχουμε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και Παιδιατρική Κλινική. Μπορεί το θέμα αυτό να μην είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου, ωστόσο ένας Δήμαρχος δεν πρέπει και δεν μπορεί να μένει απαθής όταν κινδυνεύουν ή όταν χάνονται ανθρώπινες ζωές.
  1. Ιδιαίτερα την τουριστική περίοδο που ο κόσμος πολλαπλασιάζεται θα ενισχύεται η αστυνόμευση με αίτημά μας προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Διεκδίκηση αύξησης του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας για να μπορεί να ανταπεξέλθει στα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας.
  1. Σε συνεννόηση με το Λιμεναρχείο και με το Λιμενικό Ταμείο θα φροντίσουμε για να μην υπάρχουν διπλοπαρκαρίσματα στην παραλιακή, που έχουν σαν συνέπεια το κυκλοφοριακό χάος. Διεκδίκηση για να περάσει στα χέρια του Δήμου το Λιμενικό Ταμείο.
  1. Βράβευση, ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, των τουριστών εκείνων που έρχονται για πολλά χρόνια διακοπές στον τόπο μας και που λειτουργούν ως "πρεσβευτές" της πατρίδας μας στο εξωτερικό. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να τους ευχαριστήσουμε που μας επιλέγουν.
  1. Καταγραφή της δημοτικής περιουσίας. Ο Δήμος διαθέτει ακίνητα που δεν αξιοποιούνται με συνέπεια να χάνει έσοδα δεκάδων χιλιάδων ευρώ ετησίως από ενοικίαση. Αυτό θα το αλλάξουμε…
  1. Μία φορά τον μήνα ο Δήμαρχος θα επισκέπτεται τα χωριά της Ζακύνθου, ώστε να γίνεται λαϊκή συνέλευση και να συζητά με τους κατοίκους για να δίνονται άμεσα λύσεις στα προβλήματα. Το φαινόμενο ο Δήμαρχος να επισκέπτεται τις περιοχές μόνο προεκλογικά και όχι μετεκλογικά, με εμάς θα λάβει τέλος.
  1. Ο δημοτικός φωτισμός θα έχει λάμπες Led και ο κάθε πρόεδρος των χωριών μας θα παίρνει ίδιο αριθμό λαμπτήρων. Δεν θα υπάρχει ανισονομία, όπως συμβαίνει τώρα.
  1. Γραφείο παραπόνων και εξυπηρέτησης των πολιτών στο Δήμο. Δημιουργία συνεργείου άμεσης παρέμβασης για λακούβες, για λάμπες και για σκουπίδια γύρω από τους κάδους. Απομάκρυνση όλων των σπασμένων ή σάπιων κάδων και αντικατάστασή τους με νέους.
  1. Έργα που δεν έχουν φτιαχτεί σύμφωνα με τη σύμβαση και τα χρονοδιαγράμματα θα καταγγέλονται και η νομική υπηρεσία του Δήμου θα κινεί τις νόμιμες διαδικασίες.
  1. Η πυροπροστασία των δασών μας θα είναι για εμάς ύψιστη προτεραιότητα. Ο Δήμος θα αναλάβει τη δημιουργία εθελοντικών ομάδων στα χωριά με επικεφαλής τους προέδρους και σε συνεργασία με την Πυροσβεστική που θα αναλάβει και την εκπαίδευσή τους. Επίσης, θα αξιοποιήσουμε και κάθε επιπρόσθετη βοήθεια, όπως είναι η ευρεσιτεχνία "Τυφώνας" του συμπατριώτη μας, κ. Ιωάννη Κρεκούκη.
  1. Δημιουργία ειδικής ηλεκτρονικής σελίδας στο Δήμο, μέσω της οποίας ο κάθε πολίτης θα ενημερώνεται για το έργο μας, θα κάνει τις επισημάνσεις του και θα μας ζητάει βεβαιώσεις (π.χ. μονίμου κατοικίας), τις οποίες αν δεν μπορεί ο ίδιος να τις παραλάβει, θα αναλαμβάνουμε εμείς να τις παραδώσουμε στο σπίτι του ή στην επιχείρησή του. Αξιοποίηση της τεχνολογίας για άμεση διεκπεραίωση όλων των εγγράφων και περαιτέρω αξιοποίηση των υπαρχόντων ΚΕΠ.
  1. Άμεση επαναλειτουργία και εκσυγχρονισμός των δημοτικών σφαγείων. Το κονδύλι που απαιτείται για αυτόν τον σκοπό έχει ήδη εξασφαλιστεί.
  1. Κανένα νέο ξενοδοχείο δεν θα κατασκευάζεται στη Ζάκυνθο αν πρώτα δεν φροντίζει να δημιουργεί βιολογικό καθαρισμό. Παράλληλα ο Δήμος θα ζητήσει από τις κρατικές υπηρεσίες τον επανέλεγχο της λειτουργίας των υπαρχόντων βιολογικών. Θα διατηρήσουμε με κάθε κόστος τις θάλασσές μας καθαρές για να απολαμβάνουμε το μπάνιο μας εμείς και τα παιδιά μας.
  1. Θα καλύψουμε πλήρως τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται, έτσι ώστε να επανακτήσουμε τις "Γαλάζιες Σημαίες", που προβάλλουν τις ακτές μας διεθνώς.
  1. Δημιουργία Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τις κρατικές υπηρεσίες, ώστε όταν προκύπτουν ζητήματα να επιλύονται άμεσα. Παράλληλα, θα δημιουργήσουμε επιτροπή αιρετών όλων των δημοτικών παρατάξεων για την αντιμετώπιση πολιτικών κρίσεων και προστασίας της τουριστικής μας βιομηχανίας.
  1. Μια από τις πρώτες ενέργειες του Δημάρχου θα είναι η επίσκεψη στο Υπουργείο Τουρισμού, ώστε από κοινού να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε το "all inclusive" στη Ζάκυνθο, προκειμένου να δουλεύουν τα εστιατόρια, τα μπαρ, τα σούπερ μάρκετ, αλλά και κάθε άλλη επιχείρηση.
  1. Άμεση εφαρμογή του αντισεισμικού σχεδιασμού που ήδη βρίσκεται στα συρτάρια του Δήμου σε συνεργασία και με ντόπιους σεισμολόγους.
  1. Εκμάθηση ηλεκτρονικών υπολογιστών τόσο σε νέους, όσο και σε μεγαλύτερους σε ηλικία, ώστε όλοι να έχουν πρόσβαση στην πληροφορία και να είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία. Τα μαθήματα θα είναι δωρεάν από καθηγητές πληροφορικής με τους οποίους ήδη συνεργαζόμαστε.
  1. Καταπόλεμηση του παρεμπορίου σε συνεννόηση με την Αστυνομία και το Λιμεναρχείο. Η Κεφαλονιά κατάφερε να διώξει τους πλανόδιους από τους δρόμους. Αν τα κατάφεραν εκείνοι, μπορούμε και εμείς για να δουλεύουν οι καταστηματάρχες που πληρώνουν φόρους προς το κράτος.
  1. Όσοι γονείς έχουν ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ δεν θα πληρώνουν τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ζακυνθίων. Θα διασφαλίσουμε ένα κατάλληλο περιβάλλον για τα παιδιά δίχως εντάσεις και ακρότητες, όπως αυτές που ζήσαμε στο πρόσφατο παρελθόν.
  1. Θα επενδύσουμε στις καλές σχέσεις με τις άλλες χώρες, φιλοξενώντας δημοσιογραφικές αποστολές στη Ζάκυνθο και ενισχύοντας το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου μας με επιπλέον προσωπικό. Έχει αποδειχθεί πως η καλύτερη προβολή για έναν τόπο γίνεται πλέον μέσω διαδικτύου (sites, blogs, κλπ). Συνεργασία με Δήμους άλλων ευρωπαϊκών κρατών με προτεραιότητα σε αυτούς από τους οποίους προέρχονται οι τουρίστες μας.
  1. Θα οριστεί συγκεκριμένη ημέρα και ώρα που η αρπάγη του Δήμου μας θα πηγαίνει στα χωριά και θα παίρνει ογκώδη και κλαδιά. Το χάος που επικρατεί σήμερα στο θέμα αυτό δεν θα επαναληφθεί επί των ημερών μας.
  1. Εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων για τον εκσυγχρονισμό των δημόσιων χώρων και των πλατειών του νησιού, όπως είναι αυτή της Μπόχαλης που αποτελεί και το μπαλκόνι του τόπου μας.
  1. Ο Δήμαρχος θα πληρώνει από την τσέπη του τα οδοιπορικά του όταν πηγαίνει εκτός Ζακύνθου και δεν θα επιβαρύνει τους πολίτες με τα έξοδά του, που αφορούν καύσιμα, διαμονές, κλπ.
  1. Θα γίνουν περικοπές σε ανούσιες δράσεις του Δήμου, όπως είναι τα τραπεζώματα για ψύλλου πήδημα. Οι πολίτες θα σταματήσουν να πληρώνουν… "κερατιάτικα".
  1. Στήριξη του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων, αλλά και του Μεταβυζαντινού Μουσείου. Ο Δήμος θα παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια ενισχύοντας τους συγκεκριμένους χώρους με προσωπικό, μέσω των προσλήψεων που θα γίνονται με 8μηνες συμβάσεις.Επίσης, οι δύο αυτοί χώροι, καθώς και όλα τα πολιτιστικά και εκκλησιαστικά μνημεία του τόπου μας θα είναι εντός του τουριστικού οδηγού που θα τυπώσουμε, ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητά τους.
  1. Θα αδειοδοτήσουμε τις παιδικές χαρές που υπάρχουν, ενώ στον σχεδιασμό μας έχει ήδη ενταχθεί η δημιουργία παιδότοπων και σε περιφερειακά σημεία, όπως είναι στις περιοχές των Εργατικών Κατοικιών.
  1. Δημιουργία περιφερειακών πάρκινγκ και σύναψη συμφωνίας με το ΚΤΕΛ για την προώθηση της αστικής συγκοινωνίας.
  1. Συνεργασία με άλλους Δήμους της χώρας μας που έχουν πετύχει την κατασκευή αναπτυξιακών έργων, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών, όπως είναι οι Δήμοι Πατρέων, Περιστερίου, Τρικάλων και Καλυβίων.
  1. Η Ζάκυνθος ήταν πάντα ένας τόπος ζωηρής πολιτιστικής παραγωγής. Σημαντικοί και καταξιωμένοι δημιουργοί, καλλιτέχνες, φορείς και ομάδες έχουν επιδείξει σημαντικό έργο και αποτελούν πηγή έμπνευσης για εμάς. Οραματιζόμαστε τον Δήμο μας εξωστρεφή και δυναμικό, τόσο για την ενίσχυση και την ενθάρρυνση όσο και για την προβολή του πολιτιστικού δυναμικού του όλο το χρόνο. Αυτό θα το πετύχουμε σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, εξασφαλίζοντας τον συντονισμό και τη διασύνδεση ομάδων και φορέων, και δίνοντας τη δυνατότητα για υπερτοπικές και διεθνείς συνεργασίες κάτω από επαγγελματική καθοδήγηση, ώστε να ανασυνθέσουμε τον πολιτιστικό χάρτη της περιοχής μας. Το πιο σπουδαίο όμως είναι η ενεργή συμμετοχή των πολιτών στις πολιτιστικές ομάδες και τα δρώμενα, ώστε να δημιουργήσουμε έναν Δήμο με ισχυρή ταυτότητα, ποιότητα και συνείδηση. Ταυτόχρονα, ενημερώνουμε πως θα δημιουργηθεί και τμήμα Πολιτισμού, που θα έχει άρτια καταρτισμένο προσωπικό.

Φίλες και φίλοι, συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, Αυτές είναι οι δεσμεύσεις μας απέναντί σας και με βάση αυτές θα πορευτούμε την επόμενη τετραετία στο Δήμο μας. Στις 26 Μαίου 2019 αποφασίζουμε για το νησί μας και την τύχη του. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και μοιραζόμαστε τις ευθύνες μας για να πετύχουμε μια πραγματική "Πορεία Προόδου" σε όλα τα επίπεδα, που θα διαρκέσει τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Οφείλουμε να πραγματοποιήσουμε αυτά που αναφέρουμε στην προγραμματική μας διακήρυξη και που δεν έγιναν τα τελευταία 30 χρόνια. Είναι δέσμευσή μας απέναντι στον Ζακυνθινό λαό. Στις 26 του Μάη δεν ψηφίζουμε για το νομοθετικό έργο, την οικονομική και εξωτερική πολιτική της χώρας, αλλά αυτούς που θα παλέψουν σαν αγωνιστές για μια δυναμική, ρηξικέλευθη και αναγεννητική συμπόρευση που θα αναλάβει να λύσει προβλήματα και παθογένειες, αλλά κυρίως απαιτήσεις που δεν μπορούν να περιμένουν. Θέλουμε τα παιδιά μας να μείνουν στο νησί και να έχουν δουλειά. Θέλουμε και μπορούμε όλοι μας να ξαναγίνουμε περήφανοι που είμαστε Ζακυνθινοί. Να λέμε πως είμαστε από το νησί δύο εθνικών ποιητών και όχι των… μαϊμού τυφλών. Η προγραμματική μας διακήρυξη είναι συμβόλαιο τιμής με την κοινωνία. Με όλους εσάς. Εμπιστευτείτε μας για να σταματήσει η δυσφήμιση της Ζακύνθου. Αυτός ο τόπος στον οποίο μένουμε μαζί με τα παιδιά μας μπορεί να γίνει παράδειγμα προς μίμηση. Στο χέρι μας είναι να τα αλλάξουμε όλα προς το καλύτερο. Το δίλημμα των εκλογών είναι η "Πορεία Προόδου" που εμείς προτείνουμε και εξασφαλίζουμε, ενώ απέναντί μας έχουμε την οπισθοδρόμηση στην οποία μας έχουν καταδικάσει οι επαγγελματίες πολιτικοί που διοίκησαν τη Ζάκυνθο τα προηγούμενα χρόνια και η προσφορά τους ήταν ανύπαρκτη. Μην αφήσετε ξανά τον τόπο στα χέρια τους… Τα όσα αναφέρουμε στην προγραμματική μας διακήρυξη δεν είναι ανέξοδες πολιτικάντικες υποσχέσεις, αλλά το όραμα και το σχέδιό μας που θα υλοποιήσουμε λέξη προς λέξη, υπηρετώντας τα συμφέροντα όλων των Ζακυνθινών. Αναλογιστείτε ότι δεν είναι δύσκολο να αλλάξουμε τη μίζερη καθημερινότητά μας αν συνεργαστούμε και καταφέρουμε να λύσουμε τα μικρά πράγματα που μας στεναχωρούν. Θα είμαστε η Δημοτική Αρχή που θα κάνουμε πράγματα και που θα τα δώσουμε όλα για μην ξεφτιλίζεται άλλο η Ζάκυνθός μας. Με φιλικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ζακύνθου Αναστάσιος Μαρίνος "Πορεία Προόδου"

Υλοποιούμε την απαίτηση της κοινωνίας και το ψηφοδέλτιό μας απαρτίζεται 100% από νέους και άφθαρτους ανθρώπους, που δεν έχουν βαρίδια. Οι πρώτοι 26 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με αλφαβητική σειρά είναι οι ακόλουθοι:

  1. Βόσσος-Δασκαλάκης Ιερώνυμος (Μάκης)-επιχειρηματίας
  2. Βυθούλκα Διονυσία-Διοίκηση Επιχειρήσεων
  3. Γιαννούλης Διονύσιος-εμπόριο ζώων
  4. Γιατράς-Πούρος Δημήτριος-ναυτικός
  5. Γιατράς Κωνσταντίνος-επιχειρηματίας
  6. Γκόγκος Γεώργιος-δημοσιογράφος
  7. Δουραμάνη Παρασκευή (Εύη)-λογίστρια
  8. Θεοδόσης Άγγελος-επιχειρηματίας
  9. Καποδίστρια Διονυσία-ιδιωτική υπάλληλος
  10. Καψάσκη Ρούλα-αγρότισσα
  11. Κλουτσινιώτη Χριστίνα-επιχειρηματίας
  12. Κολεύρης (Παντής) Σπυρίδων-αγρότης
  13. Κωστάκης Κων/νος-συνταξιούχος Ολυμπιακής, Πρόεδρος Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου "Μανώλιες"
  14. Λιβέρης Διονύσιος (Ντένης)-ξενοδόχος, πρόεδρος Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου
  15. Λυμπέρης Γεώργιος-ελαιοχρωματιστής
  16. Μαρίνος Παύλος-ψυκτικός
  17. Μαρίνου Αντωνία (Τόνια)-καθηγήτρια Αγγλικής και Ιταλικής γλώσσας
  18. Μισίδη Μπέτυ-ξενοδόχος
  19. Ξένου Παναγιώτα-Συντηρήτρια έργων τέχνης
  20. Σπίνος Αναστάσιος-Υπάλληλος Π.Ε. Ζακύνθου
  21. Στήθος Βασίλειος-ψυκτικός
  22. Τσολάκη Θεοδώρα-ραδιοφωνική παραγωγός
  23. Τσουκαλάς Μπάμπης-ελεύθερος επαγγελματίας
  24. Τσουκαλά Αναστασία-ιδιωτική υπάλληλος
  25. Τσουράκης Γεώργιος-επιχειρηματίας
  26. Χαρακτινός Νικόλαος-μηχανικός αυτοκινήτων


Πηγή