Σε φορτισμένο κλίμα σήμερα οι εκλογές στον ΕΕΣ στην Πάτρα

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα με πολλές αντιθέσεις και παράδοξα, αναμένεται να πραγματοποιηθούν σήμερα οι πρώτες ανοιχτές εκλογές για την ανάδειξη του κεντρικού ΔΣ και διοικήσεων στα παραρτήματα του ΕΕΣ.

Με τις εκλογές αυτές επιχειρήθηκε μία νέα αρχή στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό με βασικό βήμα το άνοιγμα στην κοινωνία.

Οπως επέβαλε ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός και υπαγορεύεται πλέον και από το νέο καταστατικό του ΕΕΣ, άνοιξε το μητρώο των μελών. Ωστόσο η μη τήρηση όλων των κανόνων, αλλά και οι συνεχείς αλλαγές τόσο στον τρόπο εγγραφής των νέων μελών όσο και στις ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών, άφησαν περιθώρια να εξελιχθούν διαδικασίες που δεν αρμόζουν σ’ έναν εθελοντικό φορέα, πολύ περισσότερο δε στον ΕΕΣ.

Ολο αυτό το διάστημα αναπτύχθηκε μία πολεμική με πολιτικές μάλιστα διαστάσεις, κυρίως από άτομα τα οποία δεν είχαν προηγούμενη ενασχόληση με τον ΕΕΣ, αλλά διεκδίκησαν να παίξουν ρόλο.

Ολα αυτά προκάλεσαν την αγανάκτηση εθελοντών που χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και ήλπιζαν ότι με την εκλογική διαδικασία θα γίνει μία καθαρή και ουσιαστική προσπάθεια επανεκκίνησης του ΕΕΣ, με καθαρές προθέσεις και απόλυτο προσανατολισμό στις αρχές που τον διέπουν. Οι εξελίξεις όμως τους διέψευσαν, με αποτέλεσμα να είναι προβληματισμένοι μέχρι σήμερα εάν πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες ή όχι. Ενδεικτικό είναι πάντως ότι τέσσερα παραρτήματα της χώρας δεν θα συμμετάσχουν στην αυριανή εκλογική διαδικασία σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Στην Πάτρα οι εκλογές θα διεξαχθούν στις εγκαταστάσεις του τμήματος (Καρόλου 8 και Αγ. Ανδρέου). Τα πιστοποιημένα μέλη θα μπορούν να προσέλθουν από τις 11:00 και μετά, ώστε να επιτευχθεί η απαιτούμενη απαρτία των μελών (50+1), που προαπαιτείται ώστε να διεξαχθεί η εκλογική διαδικασία. Εάν δεν επιτευχθεί απαρτία, οι εκλογές θα επαναληφθούν την επόμενη Κυριακή 7 Απριλίου.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.

  • Δημοσιεύτηκε:

    31 Μαρτίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία