«Τι ´ναι αυτοί ρε! Ντροπή τους …», γράφει ο Διονύσης Μάμαλος.

Κοινωνία «Τι ´ναι αυτοί ρε! Ντροπή τους …», γράφει ο Διονύσης Μάμαλος.

Το 2011 είναι «αυθόρμητες λαϊκές αντιδράσεις», το 2019 είναι «ακροδεξιοί και χρυσαυγίτες»!!!
Στον ΣΥΡΙΖΑ ή έχουν μνήμη χρυσόψαρου ή βρίσκονται σε πολύ δεινή θέση και προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο.
Να πουμε τα πράγματα όπως έχουν. Πολύ καλά και σωστά οι Φιλαρμονικές μα παιάνισαν το «Μακεδονία ξακουστή», πολύ σωστά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε εντολή στην Προεδρική Φρουρά και στα «βατράχια» του Λιμενικού να τραγουδήσουν το Μακεδονία ξακουστή και πολύ σωστά ακούστηκε σε όλη την Ελλάδα χθες κατά τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.
ΤΟ «Μακεδονία ξακουστή» είναι ένα τραγούδι το οποίο εντάχθηκε στον καταλογο των εθνικών λαϊκών χορών μετά το Β! Παγκόσμιο πόλεμο και μάλιστα εντάχθηκε και στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Από τότε μέχρι και σήμερα τραγουδιέται στις εθνικές επετείους. Από όλους και όχι από πατριδοκάπηλους ή χρυσαυγίτες όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι ένα τραγούδι, που η μελωδία του ακούστηκε για πρώτη φορά το 1873 σε εγκαίνια εβραϊκού σχολείου στη Θεσσαλονίκη όπως λέει ο μουσικολόγος Μάρκος Δραγούμης.
Να γυρίσουμε όμως λίγο πίσω. Το 2011 που οι Συριζαίοι και οι Χρυσαυγίτες έδιωχναν από την παρέλαση τον Κάρολο Παπούλια το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έγραφε:
«Το μήνυμα ήταν σαφές να σταματήσει η εξόντωση της κοινωνίας, να σταματήσει ο κατήφορος της πατρίδας μας, να αγωνιστούμε για την αξιοπρέπεια μας», και τόνιζε ότι «η μετατροπή τελικά της παρέλασης σε μια αυθόρμητη λαϊκή εκδήλωση ιερής αγανάκτησης και οργής είναι αντάξια των καλύτερων αγωνιστικών παραδόσεων του λαού μας για εθνική αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία».
Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ το 2011, «οι σημερινές αυθόρμητες λαϊκές αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα δεν μπορεί να αγνοηθούν. Αποτελούν το καλύτερο φόρο τιμής σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για αυτό το τόπο. Η κυβέρνηση έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες».
Ενώ τώρα όποιος τραγουδάει το «Μακεδονία ξακουστή» είναι πατριδοκάπηλος και φασίστας. Ντροπή.


Πηγή