5ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ: Ξεκίνησε με την τελετή έναρξης – Σήμερα ο αγώνας 12 χλμ


Θα γίνουν σήμερα και αγώνες 2 χλμ σε Πύργο, Ολυμπία και Αμαλιάδα, με τον αγώνα του Πύργου να είναι νυχτερινός…

Με την Τελετή Έναρξης που έγινε χθες στο Αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ήλιδας, ξεκίνησε ουσιαστικά ο 5ος Μαραθώνιος Ολυμπίας, μια από τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις της χώρας μας για το 2019.

Οι αγωνιστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν σήμερα Σάββατο 30 Μαρτίου με τον αγώνα 12 χλμ που θα έχει αφετηρία (5.30 η εκκίνηση) τον Αρχαιολογικό Χώρο Αρχαίας Ήλιδας και Τερματισμό την Αμαλιάδα.

Και αύριο Κυριακή 31 Μαρτίου θα έχουμε το μεγάλο Μαραθώνιο με Αφετηρία (8.30 πμ η εκκίνηση) την Ήλιδα (Αμαλιάδα) και τερματισμό την Αρχαία Ολυμπία, έξω από το αρχαίο στάδιο και τον ημιμαραθώνιο με εκκίνηση τις 9.30 πμ από τον Πύργο και Τερματισμό την Αρχαία Ολυμπία επίσης έξω από το αρχαίο στάδιο.

Θα γίνουν όπως κάθε χρόνο και 3 αγώνες των 2 χλμ σε Πύργο, Ολυμπία και Αμαλιάδα, με τον αγώνα του Πύργου να είναι νυχτερινός.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να δώσει την ευκαιρία στους δρομείς της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού (θα συμμετάσχουν πάνω από 1500 δρομείς) να αγωνισθούν στην μαραθώνια απόσταση, στον τόπο που γεννήθηκε το Ολυμπιακό Πνεύμα.

Παράλληλα θα αναπτυχθούν γύρω από τη διοργάνωση πολιτιστικά και άλλα δρώμενα, με στόχο τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας του νομού Ηλείας και την προβολή και ανάδειξή του σε όλα τα επίπεδα.

Τώρα όσον αφορά την Τελετή Έναρξης, για την αξία της διοργάνωσης αναφέρθηκαν ο περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας κος Απόστολος Κατσιφάρας, ο Πρόεδρος του Σωματείου «Μαραθώνιος Ολυμπίας» κος Δημήτριος Κωσταριάς, ο Δήμαρχος Ήλιδας κος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κος Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κος Αντώνης Χρυσανθακόπουλος, η Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας Δρ. Ερωφίλη – Ίρις Κόλλια, ο κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κος Τάκης Αλεξόπουλος κ.α.
Ακολούθησε δε πλούσιο Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα καθώς και Ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ήλιδας από τον αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας κο Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο.


Πηγή