«Έκρηξη» Γκοτσούλια για την τραγική καθυστέρηση κατασκευής της αποχέτευσης


Την αντίδραση του πρώην Δημάρχου, Διονύση Γκοτσούλια προκάλεσε η ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής ότι θα διεκδικηθούν χρήματα για τη σύνταξη μελέτης που αφορά την αποχέτευση της παραλιακής ζώνης, η οποία όμως έχει γίνει επί Δημαρχίας του από το 2010!

Όπως ανέφερε ο κ. Γκοτσούλιας, ο οποίος καταγγέλλει τη δημοτική Αρχή ότι έχει καθυστερήσει το έργο, το οποίο έχει έτοιμη μελέτη, «διαβάζω με μεγάλη προσοχή την ανάρτηση σε site τού Δήμου Δυτικής Αχαΐας, σχετικά με την πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος μας, για ένταξη στο πρόγραμμα » ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» τού έργου «Αποχέτευση Παραλιακής Ζωνης», η οποία εκτείνεται από Βιολογικό καθαρισμό Κάτω Αχαΐας έως και το Ξενοδοχείο Λακκόπετρα.

Αναφέρεται ότι κατόπιν επίπονης προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής και της ΔΕΥΑΔ για την σύνταξη της μελέτης θα διεκδικηθεί ποσόν 10.000.000 Ευρώ για τον κεντρικό συλλεκτήριο αγωγό και οι οικισμοί θα συνδεθούν σε δεύτερη φάση από άλλο πρόγραμμα.

Καμία φυσικά αντίρρηση δεν υπάρχει για το έργο αυτό, με την διαφορά ότι αποκρύπτουν ότι η μελέτη αυτή παραδόθηκε το 2010 επί Δημαρχίας Διονυσίου Γκοτσούλια ο οποίος βλέποντας ενιαία την παραλιακή ζώνη όχι μόνο του Δήμου Δύμης αλλά και των άλλων δύο καποδιστριακών Δήμων, Μόβρης και Λαρισσού αναβαθμίζοντας κατ’ αρχάς τον βιολογικό καθαρισμό της Αχαγιάς, συνέταξε και ολοκληρωμένη μελέτη που συμπεριέλαβε όλην την παραλιακή Ζώνη, για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος.

Το έργο λοιπόν λόγω της ετοιμότητας πού υπήρχε θα έπρεπε ήδη από το 2011 και μετά να έχει γίνει πρόταση να ενταχθεί στο ΕΠΠΕΡΑΑ ( Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης).

Η καθυστέρηση λοιπόν αγαπητοί Δημότες κόστισε και στην επιβάρυνση του περιβάλλοντος και στην κάλυψη μιας αναγκαίας υποδομής για τις ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά και για τους παραλιακούς οικισμούς.

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας πού τόσο πολύ φοβάστε να πείτε στους δημότες αλλά και στους παραθεριστές, προβάλλοντας ενέργειες προηγούμενων δημοτικών Αρχών ως δικές σας.

Ειλικρινά αυτό δεν αποτελεί δείγμα πολιτικού πολιτισμού, αλλά δείγμα ανειλικρίνειας και φοβικότητας!».


Πηγή