Happy Day: «Γιορτή» στον Πύργο

Θεσμός έχει γίνει πλέον για την πόλη του Πύργου η διοργάνωση της Εκπτωτικής Ημέρας, γνωστή με το ξενόφερτο όνομα «Happy Day», αφού χθες διεξήχθη για τρίτη συνεχή χρονιά.

Στην οργάνωσή της συνέβαλαν ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου σε συνεργασία με τους καταστηματάρχες της πόλης, που φρόντισαν ο κόσμος να βρει τα προϊόντα της αρεσκείας του στις καλύτερες συνθήκες. Οι επιτυχίες των προηγούμενων δυο χρόνων, καθώς και γενικότερα των εκδηλώσεων που διεξάγει ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, έχουν δώσει την απαραίτητη εμπειρία ώστε events τέτοιου τύπου να κατακλύζονται από κόσμο και να αποτελούν «ενέσεις» οικονομικής τόνωσης για την τοπική αγορά.

Η τοπική αγορά υποδεχόταν από νωρίς τον κόσμο, που όσο περνούσε η ώρα αυξανόταν ολοένα και περισσότερο, με την κορύφωση να γίνεται τις μεσημεριανές ώρες παρότι ο καιρός δε στάθηκε σύμμαχος στην προσπάθεια αυτή. Μεγάλο μέρος του εμπορικού κόσμου του Πύργου τίμησε την εκδήλωση, ορίζοντας εκπτώσεις από 40% και πάνω, δίνοντας μια καλή ευκαιρία στο καταναλωτικό κοινό να πραγματοποιήσουν έρευνα αγοράς και να διαλέξουν τα προϊόντα της αρεσκείας τους σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.

Πέραν από τη συνεργασία με τους καταστηματάρχες της πόλης, ο Εμπορικός Σύλλογος γνωρίζοντας εδώ και μερικές μέρες την πιθανότητα ο καιρός να μην αποτελέσει σύμμαχο κατά τη διάρκεια της «Happy Day», δεν κανόνισε να γίνει καμία παράλληλη δράση όπως αυτή της περασμένης χρονιάς με τη συνεργασία με το Ι.Ε.Κ. Σμαρνάκη. Παρ’ όλα αυτά, με ηχεία σε διάφορους κεντρικούς δρόμους της πόλης θέλησε να δώσει μια νότα χαράς και να διασκεδάσει τον κόσμο λίγο παραπάνω με τις μουσικές επιλογές τους.

Μηνύματα ελπίδας από τους καταστηματάρχες

Σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο όπου η κίνηση των καταναλωτών έχει μειωθεί κατακόρυφα σε σχέση με τα χρόνια προ κρίσης, ερευνώνται διάφοροι τρόποι προκειμένου να υπάρξει η επιθυμητή οικονομική τόνωση που λείπει χρόνια τώρα και έχει προκαλέσει το κλείσιμο αρκετών επιχειρήσεων. Ξενόφερτα έθιμα όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση η «Happy Day», ή όπως η «Black Friday» και η «Λευκή Νύχτα», φαίνεται πως αγκαλιάζονται από τους ντόπιους ολοένα και περισσότερο και πλέον τείνουν να γίνουν θεσμός, δυναμώνοντας παράλληλα ακόμα περισσότερο τον παλμό της τοπικής αγοράς. Σε μια οικονομικά δύσκολη χρονιά, αποτελεί το μέσο που προσφέρει ζωή στην πόλη και στις επιχειρήσεις τους. Η «Happy Day» φαίνεται ότι ήρθε για να μείνει και οι καταστηματάρχες δείχνουν ικανοποιημένοι από τα αν μη τι άλλο θετικά αποτελέσματα.

Διαβάστε περισσότερα στην Κυριακάτικη εφ.«Πατρίς»


Πηγή