ΚΥΚΛΩΜΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: Πέρασαν το κατώφλι του πταισματοδίκη… μάρτυρες… αλλά και «ύποπτοι» για την υπό […]

«Ξεσκονίζει» γνωστή Πατρινή η ανακριτική αρχή της Πάτρας, αλλά και δημόσιο υπάλληλο ο οποίος φέρεται πως είναι ένας από τους «μεσάζοντες» κυκλώματος τοκογλυφίας που δραστηριοποιείται στην Αχαϊκή πρωτεύουσα. Η γυναίκα είναι στο «περιβάλλον» γνωστού δικηγόρου της Πάτρας ο οποίος ασχολείται και με την πολιτική. Οι κινήσεις του υπαλλήλου ο οποίος εργάζεται σε δημόσιο φορέα της περιοχής, έχουν προκαλέσει τις υποψίες ακόμη και των συναδέλφων του οι οποίοι απορούν για το πώς με τον μισθό του… καταφέρνει να «κυκλοφορεί» με τόσο χρήμα!

Όλα ξεκίνησαν όταν γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας έμεινε έκπληκτος δεχόμενος τηλεφώνημα από Αχαιό δικηγόρο ο οποίος τον ενημέρωσε πως έχει εκδοθεί σε βάρος του διαταγή πληρωμής για εξόφληση επιταγής ύψους 12.000 ευρώ η οποία δεν πληρώθηκε… και στην οποία είχε υπογράψει (οπισθογράφηση)!

Μόνο που δεν του έπεσε το ακουστικό από τα χέρια του πασίγνωστού και ευυπόληπτου επιχειρηματία, αφού δεν γνώριζε για καμία τέτοια συναλλαγή! Και που να φανταζόταν πως από την έρευνα που θα έκανε… θα έβγαζε όχι ένα, αλλά… πολλά «λαβράκια»!

«Μπορείτε να με ενημερώσετε με κάποιο παραστατικό για την συναλλαγή που έκανα με τον υποτιθέμενο πελάτη σας ο οποίος μου ζητά να του καταβάλλω το συγκεκριμένο ποσό»; Ηταν η ερώτηση του επιχειρηματία. Και τότε άρχισαν όλα! Ερευνώντας ανακάλυψε πως κάποιος εξωτερικός συνεργάτης του, είχε χρησιμοποιήσει την σφραγίδα της εταιρείας του και είχε πλαστογραφήσει την υπογραφή του για να καταφέρει να δώσει την επιταγή ως εγγύηση, λαμβάνοντας… τοκογλυφικό χρήμα!

Ο επιχειρηματίας πληροφορήθηκε ότι τα νήματα του τοκογλυφικού κυκλώματος κινούσε ως «μεσάζοντας» ένας δημόσιος υπάλληλος, εργαζόμενος σε Νοσοκομείο της περιοχής, ο οποίος έχει σχέση με δικηγόρο της Αχαϊας. Φυσικά δεν μπορεί να αποδείξει ότι και ο δικηγόρος είναι γνώστης των τοκογλυφικών πράξεων, το περίεργο όμως είναι ότι η συγκεκριμένη επιταγή είχε κοπεί στο όνομα προσώπου που συνδέεται με τον συγκεκριμένο νομικό.

Ο επιχειρηματίας έχει υποβάλει μήνυση κατά του εξωτερικού του συνεργάτη για πλαστογραφία, αλλά και κατά του προσώπου – του «περιβάλλοντος του δικηγόρου» στο όνομα του οποίου εκδόθηκε η επιταγή, ενώ είναι βέβαιο πως κατά τη διάρκεια της προανάκρισης θα ξετυλιχθεί και το κουβάρι της τοκογλυφίας, αφού σίγουρα θα υπάρχουν καταθέσεις – φωτιά! Και είναι σε εξέλιξη η προανάκριση. Προ ημερών πέρασαν το κατώφλι του ανακριτή άπαντες οι εμπλεκόμενοι!

Η εξέλιξη της υπόθεσης αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς ακούγονται πολλά και για την δράση του δημοσίου υπαλλήλου.


Πηγή