Βράβευση για τις EnerVillas και του Δημήτρη Δημόπουλου στα Tourism Awards 2019

Τα Tourism Awards , βραβεία-θεσμός του ελληνικού τουρισμού ανέδειξαν τους άριστους, τους τολμηρούς και τους καινοτόμους σε μια φαντασμαγορική τελετή απονομής που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του ιδρυτή της Aegean Airlines Θεόδωρου Βασιλάκη.

Ανάμεσα στους βραβευθέντες και ο Δημόπουλος Δημήτριος με τις EnerVillas και την Ανάπτυξη Κατασκευαστική που απέσπασε το Bronze βραβείο στην κατηγορία «PEOPLE & BRANDING / Ορθολογική διαχείριση ενέργειας».

Οι EnerVillas , είναι ένα τουριστικό συγκρότημα στον Κάτω Αλισσό με θέα την γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου από αποτελείται από δύο ανεξάρτητες Τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες 210μ2 η κάθε μια , πλήρως προσβάσιμες από ΑΜΕΑ οι οποίες έχουν υψηλή θερμική άνεση και ποιότητα αέρα με ελάχιστο κόστος λειτουργίας αλλά και συντήρησης. Η κάθε Villa με την προσθήκη φωτοβολταικού ισχύος 8,5kw παράγει περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνει!

Οι πιστοποιήσεις που έχει το κατάλυμα επιγραμματικά και που οδήγησαν στην βράβευση είναι οι εξής:

  • Το 1ο πιστοποιημενο passive house premium κατάλυμα στην Ελλάδα και ένα από τα 18 παγκοσμίως!
  • το 1ο τύπου Βιλλών στην Ελλάδα που πιστοποιήθηκε ως Αειφόρο κατά EARTHCHECK EVALUATE PLUS (www.earthcheck.org σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης)
  • το 1ο στην Ελλάδα που λειτουργεί σε ετήσια βάση ως Ανθρακικά Ουδέτερο

Η μελέτη και κατασκευή έχει ολοκληρωθεί από την Ανάπτυξη Κατασκευαστική που εξειδικεύεται στην Μελέτη και κατασκευή κτιρίων σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας (nZEB) .

Η Ανάπτυξη Κατασκευαστική είναι μια από τις λίγες τεχνικές εταιρίες στην Ελλάδα, που διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό , την τεχνογνωσία , τις πιστοποιήσεις αλλά και την εμπειρία για την μελέτη και κατασκευή nZEB κτιρίων.

Τι δήλωσε ο Δημήτρης Δημόπουλος

«Είναι μεγάλη μας τιμή να συμμετέχουμε αλλά και να βραβευόμαστε στα Tourism Awards. Η επιβεβαίωση της προσπάθειάς μας από έμπειρους επαγγελματίες του χώρου, μας δίνει έμπνευση και χαρά για να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας. Φαντασμαγορική εκδήλωση , αυστηρή κριτική επιτροπή , πολλές υποψηφιότητες και είμαστε περήφανοι που καταφέραμε να βραβευτούμε!

Στην τελετή παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι: Χαράλαμπος Καρίμαλης, Πρόεδρος του ΕΟΤ, Γιώργος Τζιάλλας, Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, Γιώργος Βασιλάκης, Διευθύνων Σύμβουλος Κλάδου Αυτοκινήτων ΒΑΣΙΛΑΚΗ, Παρασκευή Πατουλίδου, Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Δρ. Ηλίας Κικίλιας, Γενικός Διευθυντής ΙΝΣΕΤΕ και Μαριέττα Παπαβασιλείου Βακιάνη, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Δείτε φωτογραφίες


Πηγή