Ε.Ε.Γ Πύργου: Μαθητές – Εκπαιδευτικοί – Γονείς – Ένα χρόνο μετά, ακόμα περιμένουν


Τις λυόμενες αίθουσες που θα τους εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης και εκπαιδευτικής διαδικασίας

Όταν τον Φεβρουάριο του 2018 το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λυκειακές Τάξεις μεταστεγάστηκε στο κτίριο του παλιού Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ιωάννη Πύργου, έγινε η καλή αρχή, για την στέγαση των μαθητών και εκπαιδευτικών, σε αξιοπρεπείς συνθήκες. Ωστόσο, η συνέχεια, που θα εξασφάλιζε την ποιοτική παρεχόμενη εκπαίδευση στους μαθητές, πάγωσε, αφού οι λυόμενες θέσεις που απαιτούνταν για την δημιουργία εργαστηρίων και χώρων πρακτικής άσκησης και απόκτηση βιωματικών δεξιοτήτων, ένα χρόνο μετά, δεν έχουν εγκατασταθεί στον χώρο.

Μετά από διεκδικήσεις χρόνων, το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην ίδρυση του Ε.Ε.Γ με την προοπτική ανάπτυξής και τον Λυκειακών Τάξεων. Το σχολείο αρχικά συστεγάστηκε με το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πύργου στις λυόμενες εγκαταστάσεις των Βυτινεϊκων, αλλά στην πάροδο τον χρόνων ο αυξανόμενος αριθμός των μαθητών και των δυο σχολείων, είχε σαν αποτέλεσμα να «στοιβάζονται» στους λιγοστούς χώρους και να κάνουν μαθήματα ακόμα και σε χώρους που χρησιμοποιούνταν ως αποθηκευτικοί. Εκεί που είχε τοποθετηθεί ο εξοπλισμός του ΕΣΠΑ για τα εργαστήρια των δυο δομών, που απαιτούνταν για την εκπαιδευτική διαδικασία αλλά, ελλείψει χώρων παραμένει ακόμα στις κούτες.

Ένα χρόνο μετά, ακόμα στοιβαγμένοι

Ένα – και πλέον – χρόνο μετά, οι μαθητές του ΕΕΓ-Λ.Τ παραμένουν στοιβαγμένοι, καθώς στο υπάρχον κτίριο, αφού οι λυόμενες αίθουσες που περίμεναν, δεν ήρθαν ποτέ.

Διαβάστε περισσότερα στην εφ. «Πατρίς» που κυκλοφορεί….


Πηγή