Κόντρα Κεκάτου – Μπεριάτου για τον τουρισμό της Κεφαλονιάς

Μια συνέντευξη του Γεράσιμου Μπεριάτου στον INKEFALONIA 103,9 , στην οποία ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του Θεόφιλου Μιχαλάτου υποστήριζε ότι υπάρχει ανεπάρκεια στην τουριστική προβολή της Κεφαλονιάς από τον Δήμο, στάθηκε η αφορμή για να ενεργοποιηθεί το «αισθητήριο ενάντια στην κριτική» του Αντιδημάρχου Τουρισμού και να προβεί σε μια ανακοίνωση με μπόλικη δόση ειρωνείας.

Ο κ. Κεκάτος στην ανακοίνωση του έκανε λόγο για «ειδικούς του βυθού του Τουρισμού» χρησιμοποιώντας απαξιωτικό λόγο για το επάγγελμα του κ. Μπεριάτου, ο οποίος είναι δύτης.

Για την ιστορία.. ο κ. Μπεριάτος δεν είναι απλώς δύτης.

Έχει καταδυτική σχολή και έρχεται σε επικοινωνία με εκατοντάδες επισκέπτες σε ετήσια βάση.

Παράλληλα έχει κάνει σπουδές στα ΜΜΕ.

Το σημαντικότερο όλων όμως είναι ότι έχει ολοκληρωμένη άποψη για το τουριστικό προϊόν της Κεφαλονιάς και τεκμηριωμένο, νηφάλιο λόγο.

Ο Βαγγέλης Κεκάτος , έχοντας ασχοληθεί επί 9 συναπτά έτη με το ίδιο αντικείμενο, με την στάση του αποδεικνύει ότι δεν αποδέχεται ούτε στο ελάχιστο διαφορετικές απόψεις για τον τουρισμό του νησιού και ειδικά από νέους ανθρώπους..

Έχει ενδιαφέρον να ακούσετε προσεκτικά όσα λέει ο Γεράσιμος Μπεριάτος και στη συνέχεια να αξιολογήσετε το ύφος της απάντησης του Βαγγέλη Κεκάτου.

– Κλικ Εδώ για την συνέντευξη Μπεριάτου στον INKEFALONIA 103,9

Η απάντηση Κεκάτου

Απάντηση σε «ειδικούς του βυθού» του Τουρισμού

Με ενδιαφέρον παρακολουθώ τα θέματα και τις απόψεις των υποψηφίων των επερχόμενων εκλογών που αφορούν στην Τουριστική προβολή του Νησιού μας, που ενώ επί μία δεκαετία σχεδόν ήταν κρυμμένοι και δεν ψέλλισαν ούτε μία πρόταση προβολής, προφανώς καταδυόμενοι στα βάθη των θαλασσών μας, αιφνίδια, αναδύθηκαν ως «ειδικοί» και απορρίπτοντας τη με στοιχεία ανάπτυξη της Τουριστικής προβολής του Νησιού μας , εμφανίζονται ως δύτες που γνωρίζουν τα πάντα και απαξιώνουν, εκμηδενίζουν και απορρίπτουν την «επιτυχημένη λύση».

Ας δανειστώ λοιπόν λόγω της Αγίας Εβδομάδας που διανύουμε το γνωστό «….κοντός ψαλμός ….αλληλούια…» και ας Ευχηθώ «Χρόνια Πολλά».

Τέλος, ως πτυχιούχος Αυτοδύτης και ο ίδιος, ας κλείσω με το «καλές καταδύσεις» !

Ευάγγελος Κεκάτος

Α/Δήμαρχος Τουρισμού

Δήμου Κεφαλονιάς

Η απάντηση του Γ. Μπεριάτου στον Ε. Κεκάτο

Καταρχήν θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι υπό άλλες συνθηκες δε θα απαντούσα στις ειρωνίες του απερχόμενου αντιδημάρχου τουρισμού. Άλλωστε ήδη υπάρχουν απαντήσεις από διάφορες φωνές συμπολιτών μας. Συνδημότες και συνάδελφοι του τουρισμού που ένιωσαν οτι θίγονται με παρακίνησαν ωστόσο να απαντήσω.

Και πώς θα μπορούσε να είναι αλλιώς αφού η ειρωνική αναφορά στην επαγγελματική μου ιδιότητα δεν προσβάλει μόνο εμένα αλλά και όλους τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο θαλάσσιο τουρισμό, ένα αντικείμενο που ο αντιδήμαρχος τουρισμού έχει τη δέσμευση να αναπτύσσει και να προωθεί. Κατά το σκεπτικό του κ. Κεκάτου ως δύτης και ως επιχειρηματίας στον τουρισμό δεν έχω δικαίωμα να έχω γνώμη και προτάσεις για να βελτιωθεί η κατάσταση στον τουρισμό του νησιού. Προφανώς και καταδυόμενος στη θάλασσα και έχοντας γνώση του αντικειμένου μου.Ή αντίστοιχα καπετάνιοι που έχουν ταξιδέψει όλον τον κόσμο όχι σπονσοραριζόμενοι από δημοτικούς πόρους αλλά εργαζόμενοι, και που επέστρεψαν για να επενδύσουν σε ημερόπλοια δεν έχουν δικαίωμα λόγου ούτε κριτικής. Ούτε επαγγελματίες που επί δεκαετείες ενοικιάζουν σκάφη ή και ομπρέλες στις παραλίες, δραστηριοποιούνται στον αλιευτικό τουρισμό, στα θαλάσσια σπορ και περιηγήσεις και τόσα άλλα ή που προσπαθούν να αναπτύξουν νέες μορφές τουρισμού και θέσεις εργασίας έχουν μυαλό να κρίνουν.

Αναρωτιέμαι αν έχω δικαίωμα τουλάχιστον να έχω γνώμη και κριτική σκέψη ως δημότης. Ή αν το βιογραφικό μου, που συμπεριλαμβάνει μεταπτυχιακές σπουδές και εργασία στην επικοινωνία, μπορεί να διεκδικήσει κύρος αντίστοιχο αυτού του κ. Κεκάτου, ή άποψη για την τουριστική προβολή.

Όσοι πραγματικά εργάζονται στον τουρισμό, η συντριπτική πλειοψηφία την συμπολιτών μας δηλαδή, δεν έχουν λοιπόν το δικαίωμα να διατυπώσουν την άποψή τους τώρα που κρίνονται τα πεπραγμένα της απερχόμενης δημοτικής αρχής και τίθενται οι προσδοκίες για την επόμενη.

Αλλά τη στάση κράτησε άλλωστε έμπρακτα κατά την 9ετή του θητεία.

Δεν ξέρω αν μόνο εγώ θεωρώ θλιβερή αυτή την αντίληψη.

Θα περίμενα τουλάχιστον αφού έστω και στο τέλος της θητείας του ο απερχόμενος αντιδήμαρχος τουρισμού “με ενδιαφέρον παρακολουθεί τα θέματα και τις απόψεις” να απαντούσε με στοιχεία που διατείνεται ότι έχει πεπραγμένα, σχεδιασμό και αντιπροτάσεις και όχι με ειρωνία και επιχειρώντας να προσβάλει έναν ολόκληρο κλάδο.

Αλλά πάλι είναι χαρακτηριστικό του ανδρός ότι ακόμα και στην οργισμένη αντίδρασή του δεν χάνει ευκαιρία να αυτοπροβληθεί ακόμα μια φορά αναφέροντας πως είναι και αυτός πτυχιούχος αυτοδύτης. Ως δραστηριότητας αναψυχής. Ακριβώς όπως αντιμετώπισε την 9ετή θητεία του.

Ας κρίνουν οι συνδημότες μας τα λεγόμενά μας από εδώ και πέρα.

Δεσμεύομαι ότι δε θα συμμετάσχω παραπέρα σε προσωπικές αντιπαραθέσεις που απειλούν να επισκιάσουν τον προεκλογικό διάλογο, την ανταλλαγή και σύνθεση απόψεων που είναι απαραίτητη ώστε οι εκλογές να αναδείξουν αυτούς που έχουν διάθεση να συνεργαστούν για την πρόοδο του τόπου μετεκλογικά στο νέο αυτοδιοικητικό τοπίο.

Γεράσιμος Μπεριάτος

Εκπαιδευτής Καταδύσεων

MSc Επικοινωνία & ΜΜΕ


Πηγή