Πάτρα: Τι θα γίνει με την κατάσταση στην πλατεία Όλγας; Θα αλλάξει ποτέ το σκηνικό;

Μεγαλώνει το πρόβλημα για όσους αγαπούν την πλατεία Όλγας και την έχουν ως ένα από τα αγαπημένα τους μέρη στο κέντρο της Πάτρας, ζώντας με την νοσταλγία μιας άλλης εποχής, όταν η πλατεία αυτή αποτελούσε ένα από τα ομορφότερα σημεία της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Από την μία μεριά οι… μπακαλάκηδες που έχουν μετατρέψει το κάτω μέρος της σε στέκι τους και βρίσκονται εκεί τις απογευματινές και τις βραδινές ώρες. Από την άλλη μεριά, οι ναρκομανείς που βρίσκονται τις πρωινές ώρες και τις μεσημεριανές ώρες κυρίως στο κέντρο της, ψάχνοντας να βρουν την δόση τους και κάνοντας τις συναλλαγές τους.

Και δίπλα σε όλα αυτά η παιδική χαρά της πλατείας, εκεί που οι γονείς μαζί με τα μικρά τους παιδιά, κάνουν κούνια και προσπαθούν να χαρούν την ομορφιά ενός μέρους που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν από τα καλύτερα στο κέντρο.

Μέσα σε όλα αυτά βέβαια και το σκηνικό της εγκατάλειψης που βασιλεύει στην πλατεία, με τα σπασμένα παγκάκια, τα απεριποίητα πράσα, το ταλαιπωρημένο γκαζόν και το συντριβάνι που έχει φτάσει σε μία τέτοια κατάσταση που αποτελεί σημάδι της υποβάθμισης της πλατείας και όχι πια της ακμής της.

Η προσπάθεια που είχε κάνει η δημοτική αρχή, πριν από μήνες, για την αναβάθμιση της πλατείας φαίνεται ότι πέρασε ανεπιστρεπτί. Τα μαγαζιά εστίασης προσπαθούν να την αναβαθμίσουν και είναι γεγονός ότι αν δεν υπήρχαν και αυτά η πλατεία θα έμοιαζε εντελώς εγκαταλειμμένη. Ωστόσο, όσο και αν κάποιος αγαπάει αυτό το μέρος, με δυσκολία πάει εκεί μαζί με τα παιδιά του.

Τις προάλλες έγινε πάλι ένα επεισόδιο μεταξύ τοξικομανών, ενώ μια άλλη μέρα ομάδα αναρχικών επιτέθηκε σε άτομο που είχε βάλει στο "μάτι" και τον είδε να αγοράζει κάτι από το περίπτερο της πλατείας, χτυπώντας τον ανελέητα. Παράλληλα, οι τοξικομανείς κάνοντας βόλτες γύρω από την πλατεία, ζητούν με απαιτητικό τρόπο χρήματα από τους περαστικούς και από τους θαμώνες των καφετεριών για να συμπληρώσουν για τη δόση τους.

Σαν μην έφταναν όλα αυτά υπάρχει στην πλατεία και το φαινόμενο της υπαίθριας πορνείας τις πρωινές ώρες, με ανήλικες Ρομά να κάνουν "κονέ" με ηλικιωμένους. Και το ερώτημα είναι ένα: Μέχρι που θα φτάσει η κατάσταση αυτή στην πλατεία Όλγας;


Πηγή