Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα: Άκρως σημαντική για τα παιδιά μας η σημερινή Ημερίδα στον «Κέφαλο»

Από το 1ο ΕΠΑΛ Αργοστολίου

Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα "Η Πρόληψη είναι στάση ζωής" για τα Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου « Ο Κέφαλος». Η Ημερίδα απευθύνονταν σε μαθητές λυκείων του Νομού Κεφαλονιάς και τη διοργάνωση ανέλαβε το 1ο ΕΠΑΛ Αργοστολίου.

Συντονιστές της Ημερίδας ήταν οι κύριοι Γεώργιος Τσιμάρας και Κυριακή Καγιούλη.
Ομιλητές στη διοργάνωση ήταν η κα. Γαρμπή Αικατερίνη Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, η κα. Άννα Πετράτου, Δερματολόγος –Αφροδισιολόγος, η κα. Βίλλυ Γεωργοπούλου Επιμελήτρια Α΄ Παιδιατρικής κλινικής του Γ.Ν.Κ, ο κ. Φισφής Ιωάννης Διευθυντής ουρολογίας του Γ.Ν.Κ καθώς και ο κ. Σπύρος Γαβριήλ Επισκέπτης Υγείας από το κέντρο ψυχικής υγείας του Γ.Ν.Κ.

Όλοι οι εισηγητές συμφώνησαν ότι πρέπει να διδάξουμε στα παιδιά μας πώς να προφυλάσσονται από οτιδήποτε μπορεί να απειλήσει την υγεία τους, έτσι ώστε να μπορούν να χαίρονται και να απολαμβάνουν τη ζωή.

Από μικρή ηλικία τα παιδιά έρχονται αντιμέτωπα με κάθε είδους πληροφορίες και εικόνες σεξουαλικού περιεχομένου μέσα από την τηλεόραση, το διαδίκτυο και τις παρέες που συναναστρέφονται.
Το σύστημα Εκπαίδευσης και Δημόσιας Υγείας θα πρέπει να μεριμνά ώστε όλοι να ενημερώνονται και να διαπαιδαγωγούνται υπεύθυνα, με επιστημονική τεκμηρίωση και από νωρίς πάνω στα ζητήματα σεξουαλικής υγείας.

DSC 0034DSC 0034DSC 0034DSC 0034DSC 0034DSC 0034DSC 0034DSC 0034DSC 0034DSC 0034DSC 0034


Πηγή