Σοβαρά και επικίνδυνα προβλήματα στο ΧΥΤΑ Φλόκα – Έγγραφο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας


Το θέμα των σοβαρών δυσλειτουργιών του ΧΥΤΑ Φλόκα έθεσε με αναφορά της προς τους εμπλεκόμενους φορείς η Οικολογική Κίνηση Πάτρας.

Μετά από αυτοψία που έγινε στο χώρο από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος διαπιστώθηκαν σοβαρά προβλήματα, τα οποία και κοινοποιήθηκαν στο Δήμο και στον Αναγκαστικό Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το έγγραφο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, διαπιστώνεται μεταξύ άλλων μη ενταφιασμός απορριμμάτων, ρηγματώσεις και διαβρώσεις, μη λειτουργία του εγκατεστημένου πυρσού καύσης, ελλιμενισμός στραγγισμάτων εντός του κυττάρου του ΧΥΤΑ σε μεγάλο βαθμό με άμεσο κίνδυνο διαφυγής τους σε παρακείμενο ρέμα ομβρίων, πλήρωση σχεδόν 100% των δεξαμενών στραγγισμάτων και διάτρηση της αντλίας επανακυκλοφορίας αυτών.

Πρόκειται για σοβαρές παραβάσεις της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας που θέτουν σε κίνδυνο τα υπόγεια νερά και τη δημόσια υγεία των κατοίκων των κοντινών περιοχών.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Να σημειωθεί πώς λίγο καιρό νωρίτερα ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας απαντώντας σε καταγγελίες για ρύπανση του ρέματος πλησίον του ΧΥΤΑ είχε αποδώσει την ευθύνη σε κτηνοτρόφους ότι έριχναν τα λύματα από τις μονάδες τους στους χειμάρρους.

Προφανώς και μετά από το συγκεκριμένο έγγραφο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος αποκαλύπτεται ο πραγματικός… ένοχος!


Πηγή