Χρυσανθόπουλος Ευθύμιος – Υποψήφιος με την Α.Κ.Ι.Δ.Α.


Γεννήθηκα στην Πάτρα το 1992 και κατάγομαι από τον Άγιο Στέφανο (Περιστέρα) Ωλενίας.

Σπούδασα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Μηχανικός Μεταλλείων Μεταλλουργός και έκανα το μεταπτυχιακό «Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων», στο ίδιο ίδρυμα. Την παρούσα περίοδο εργάζομαι ως επιστημονικός συνεργάτης στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Οι επιστημονικές μου εργασίες, έως σήμερα, αφορούν την διερεύνηση της ποσοτικής, αλλά και ποιοτικής κατάστασης των υπογείων υδροφόρων σε γεωργικές περιοχές. Ειδικότερα, η διπλωματική μου διατριβή, εκπονήθηκε στην περιοχή του δήμου Δυτικής Αχαΐας, και είχε ως αντικείμενο τη μελέτη του υδροφόρου συστήματος ως προς την ποιοτική του κατάσταση.

Η συμμετοχή μου σε κινήματα για τα κοινωνικά δικαιώματα και το περιβάλλον με οδήγησε στην οργάνωση μου στην αριστερά, στην οποία παραμένω ιδεολογικά έως σήμερα, ως μέλος της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων διετέλεσα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της σχολής Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών και σήμερα είμαι ενεργό μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.


Πηγή