O γιατρός, Τάσος Γιακουμής εξηγεί τους λόγους της υποψηφιότητάς του με την Α.ΚΙ.Δ.Α.


Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να κατέβει υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την Α.ΚΙ.Δ.Α. εξηγεί ο Τάσος Γιακουμής, γενικός γιατρός στο Κ.Υ. Κ.Αχαΐας και το Π.Ι. Σαγεΐκων.

Όπως αναφέρει «η Δυτική Αχαΐα είναι ένας δύσκολος τόπος. Δουλεμένος με μόχθο, αδιάφορος από τις εκάστοτε εξουσίες όμως. Η δυσκολία αυτή έχει αφήσει το αποτύπωμά της και στις αντιλήψεις και συμπεριφορές των κατοίκων, αρκετών έστω.

Αντί να βλέπουμε το δάσος της πολιτικής, πολλές φορές τα βάζουμε με το δέντρο της μικροπολιτικής, χάνοντας την ουσία, με αποτέλεσμα να βαλτώνουν και ο τόπος μας και οι ίδιες μας οι ζωές.

Αντί να οργανώνουμε αντιστάσεις για να μη γίνει ο Δήμος μια κακόγουστη εταιρία διανομής ΕΣΠΑ, σπέρνοντας την αυταπάτη πως θα γίνουμε τάχα Ευρωπαίοι, απέναντι σε εκείνους που σχεδιάζουν ένα μέλλον για εμάς προσαρμοσμένο στις δικές τους ανάγκες, ξεχνάμε τις δικές μας.

Έτσι, βάζουμε μπροστά τις σχέσεις μας, είτε για «καλό» –πως θα κερδίσουμε από το ντόπιο πολιτικό, φίλο μας ή συγγενή- είτε για «κακό» -πως θα τα βάλουμε με τα συμφέροντα, μικρά και μεγάλα, και θα διαρρήξουμε σχέσεις εξάρτησης.
Και όλα αυτά μέσα:

Σε ένα περιβάλλον που το κράτος απεκδύεται του κοινωνικού του ρόλου και οι δήμοι μετατρέπονται ταχέως σε –ανεπιτυχείς- φοροεισπράκτορες ενάντια στους πολίτες τους.

Σε ένα περιβάλλον που η αδιαφορία για τα κοινά αφήνει τους «γνώστες» να τα κανονίζουν.

Σε ένα περιβάλλον που η φτώχεια και η εξαθλίωση χτυπά την πόρτα όλο και περισσότερων συμπολιτών μας, αγροτών, ανέργων ή εργαζόμενων, ντόπιων ή ξένων, κάθε φυλής και φύλου.

Η Α.ΚΙ.Δ.Α., πέντε χρόνια τώρα δίνει ένα –θορυβώδες και γι αυτό αποτελεσματικό- παρόν, για την αποκάλυψη και την παρέμβαση σε κάθε μικρό και μεγάλο θέμα της περιοχής μας, κόντρα στους καιρούς και σε επιταγές σιωπής.
Σε μια εποχή που ο ατομισμός επιχειρεί να νικήσει το συλλογικό και να οδηγήσει τη χώρα σε μια αποικιοκρατική θλίψη και η ηττοπάθεια να κυριαρχήσει.

Δε φοβήθηκε, με τη συλλογική της λειτουργία, να τα βάλει με ντόπια και άλλα συμφέροντα.
Είναι μια όαση συλλογικότητας, πολιτισμού, δημοκρατίας και αλληλεγγύης σε αυτό το δύσκολο τόπο που τυγχάνει να κατάγομαι και να εργάζομαι τα τελευταία 16 χρόνια.

Η ενίσχυσή της εκλογικά αλλά κυρίως κινηματικά, με συμμετοχή και αλληλεγγύη, θα είναι όρος για μια άλλη πορεία του τόπου μας, με αισιοδοξία και αγώνα, απέναντι σε κάθε δημοτική αρχή που θα συμπεριφερθεί σαν εχθρός του λαού της Δυτικής Αχαΐας.
Με την Α.ΚΙ.Δ.Α. λοιπόν και με τον Τάκη Κουνάβη για Δήμαρχο».


Πηγή