«Έφυγε» ο φούρναρης του Κάστρου

Δεν υπάρχει κάτοικος του Κάμπου που να μην γνωρίζει τον φούρνο του Πανταζή στο Κάστρο, δημιούργημα του Κωνσταντίνου Πανταζή που «έφυγε» χθες πλήρης ημερών στα 91 του χρόνια.

Το Κάστρο αποχαιρετά έναν άνθρωπο αξιαγάπητο, εργατικό, τίμιο, χαμογελαστό. Τον φούρναρη που με το μαγαζί του έγραψε ιστορία γεύσης, ιστορία που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Ο φούρνος «Πανταζή» βρίσκεται στο Κάστρο από το 1978. Ιδρυτής του ο Κωνσταντίνος Πανταζής, πριν από 41 χρόνια. Ο φούρναρης Κωνσταντίνος συνδύαζε την τέχνη και την ποιότητα και με κάποιο άλλο μυστικό έφτιαχνε το καλύτερο ψωμί του Κάμπου. Έτσι γρήγορα έγινε γνωστός για το μοναδικής γεύσης παραδοσιακό καρβέλι και όλοι έτρεχαν από το πρωί να αγοράσουν ψωμί από το φούρνο με τα καυσόξυλα! Και δεν ήταν μόνο το ψωμί αλλά και άλλες αρτολιχουδιές.΄

Η παράδοση συνεχίζεται την τελευταία δεκαετία μέχρι και σήμερα από τα δύο του παιδιά τον Παναγιώτη και τον Γιάννη. Αυτοί έμαθαν το μυστικό από τον πατέρα τους και την μητέρα τους Αγγελική και συνεχίζουν να πωλούν το ίδιο ψωμί αυτό που ξέρουν εδώ και 41 χρόνια οι καταναλωτές.

Και φυσικά την παράδοση ίσως την συνεχίσουν –γιατί όχι- τα δύο εγγόνια του αείμνηστου Κωνσταντίνου, ο Κωνσταντίνος και η Αμαλία.

Το ψωμί του Κάστρου, είναι ένα επώνυμο προϊόν συνώνυμο της γεύσης και της ποιότητας. Την τελευταία δεκαετία έχει αναλάβει η δεύτερη γενιά. Οι γιοι του Παναγιώτης και Γιάννης. Γνώστες των μυστικών που παρέλαβαν από τον πατέρα τους και συνεχιστές μιας παράδοσης νοστιμιάς.

Ο Δημοσιογραφικός Όμιλος Βαρουξή εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος.

(φωτογραφία του Χρήστου Ασημακόπουλου)


Πηγή