ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΜΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ» -ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-

Θεωρώντας ότι ο βασικός σκοπός όλων των συμπατριωτών μας είναι το δικαίωμα στην αξιοπρεπή καθημερινότητα και σε μια ανθρώπινη διαβίωση πάνω σε ετούτο το πολύπαθο νησί που για χρόνια βιαζόταν από τους άρχοντές του σας παρουσιάζουμε εν συντομία αυτά που σκεφτόμαστε να διορθώσουμε εν πρώτοις αλλά και να ξεκινήσουμε την δημιουργία κάποιων απαραίτητων υποδομών για το μέλλον το δικό μας αλλά και των παιδιών μας αν αποφασίσετε να μας δώσετε την ευκαιρία να πάρουμε μέρος στην διοίκηση του Δήμου.

Απαραίτητη και επείγουσα προτεραιότητα μια ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ της πόλης που θα ορίσει και το τέλος της ταλαιπωρίας των κατοίκων και των επισκεπτών της αφού θα χωριστεί σε ζώνες πεζοδρόμησης (ιστορικού τριγώνου πόλης με αυστηρή απαγόρευση οχημάτων και ευρύτερης ζώνης με ειδικές άδειες κατοίκων), εσωτερικής διευκόλυνσης μεταφοράς πεζών που θα έχουν παρκάρει εκτός πόλης με ειδικά δημοτικά ευέλικτα οχήματα, δημιουργία χώρων στάθμευσης περιφερειακά της πόλης, διαγράμμιση θέσεων παρκαρίσματος, όπου επιτρέπεται, με ελεγχόμενη ώρα στάθμευσης όπως σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, δημιουργία ποδηλατόδρομων απαραίτητα εντός και εκτός πόλης , αναμόρφωση πεζοδρομίωνκαι Δημοσίων κτιρίων για διευκόλυνση ΑΜΕΑ , ΣΧΕΔΙΟ εκτάκτων αναγκών που είναι ΑΚΡΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟ για ένα σεισμογενές νησί σαν το δικό μας, κάδους σκουπιδιών και σημεία ανακύκλωσης προσιτά σε όλες τις γειτονιές , παιδικές χαρές που θα είναι κάτω από την επιτήρηση μιας ευπρεπούς παρουσίας δημοτικής αστυνομίας για να αποφεύγονται τυχόν βανδαλισμοί , Δημόσιες τουαλέτες σε πλήρη λειτουργία σε λιμάνι, παιδικές χαρές, πιάτσες ταξί και κεντρικά σημεία της πόλης, στέγαστρα σε πιάτσες ταξί και λιμάνι.

Απαραίτητη η τήρηση των κανόνων της κανονιστικής με έλεγχο από μια ενεργή Δημοτική Αστυνομία που θα θέσει τέλος στην ανομία και την ατιμωρησία «γνωστών» , επωνύμων , συγγενών με παράλληλο έλεγχο από μικτά συνεργεία επιτροπών από όλες τις δημοτικές παρατάξεις χάριν διαφάνειας με τρίμηνη ανανέωση μελών τους.

Το ταμείο προστίμων που θα εισπράττει ο Δήμος θα είναι ΑΜΕΣΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ στους πολίτες με έργα που θα γίνονται (με διαφάνεια πάντα) για την βελτίωση της καθημερινότητας , για πράσινο (που θεωρούμε σημαντικότατο στοιχείο φροντίδας μας) και για άλλες κοινές ανάγκες .

Εκμετάλλευση, με την επισταμένη και μεγάλη φροντίδα της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου εννοείται, όλων των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων που αφορούν την περιοχή μας.

Τετραψήφιο τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης για όλους τους δημότες , χώρους ΚΑΠΗ (τέσσερα ΚΑΠΗ σε Πόλη , Λαγανά, Καταστάρι και Ορεινή Ζώνη), κέντρα νεότητας και επιμόρφωσης σε ήδη υπάρχοντα δημοτικά κτίρια που οφείλουμε να ανακαινίσουμε στα χάλια που είναι, Αναβάθμιση Κοινωνικού παντοπωλείου και εστιατορίου ,ενίσχυση ομάδων όπως η «Βοήθεια στο σπίτι» όπως και οργάνωση μιας Εθελοντικής ομάδας δημοτών με τεχνικές γνώσεις για την στήριξη αναγκών του Δήμου.

Δημιουργία του «ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ» , φροντίδα μνημείων στο Νεκροταφείο αλλά και φροντίδα γενικά των τόπων αυτών που έχουν ερημώσει .

Δημιουργία σημείων «ΟΡΟΣΗΜΟ» σε κάθε χωριό του νησιού.

Η ΥΔΡΕΥΣΗ που αποτελεί ένα καρκίνωμα σε ολόκληρο σχεδόν το νησί που διαθέτει υδάτινους πόρους ΠΟΣΙΜΟΥ νερού είναι ένα φλέγον θέμα που θα μας απασχολήσει με αυστηρούς ελέγχους και καταγραφή των δημοσίων πηγών , με ΑΜΕΣΗ κατάργηση του δικτύου αμιαντοσωλήνων που σπέρνουν τον καρκίνο στις οικογένειές μας και οι χθεσινοί ΣΩΤΗΡΕΣ μας, που ζητούν ΞΑΝΑ την ψήφο σας, ολιγώρησαν τραγικά πάνω σε αυτό αλλά και επάρκεια πόσιμου νερού στα νοικοκυριά που αναγκάζει τους δημότες να πέφτουν στο μαύρο εμπόριο κάποιων επιτήδειων ΔΙΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΑΓΑΘΟ.

Παράλληλα έργα ΔΕΥΑΖ , ΟΤΕ, ΔΕΗ που περιμένουν να φτιαχτεί ένας δρόμος για να τον ξανασκάψουν διαλύοντας κάθε προσπάθεια σωστού οδοστρώματος και ασφάλειας και «υπογειοποίηση» των παροχών τους με ειδική σήμανση εξωτερικά όπως σε όλους τους αξιοπρεπείς Δήμους ανά τον πλανήτη.

Τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ και τα ΛΥΜΑΤΑ που έπνιξαν και πνίγουν το νησί αντιμετωπίζονται από εμάς με το ενδιαφέρον που τους αρμόζει αφού έχουμε βρει τρόπους προσωρινής αλλά κυρίως μόνιμης λύσης με ειδικές μελέτες ήδη εφαρμοσμένες επιτυχώς σε άλλα μέρη της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης που δεν θεωρούμε ότι είναι μυστικές τόσα χρόνια αλλά δεν επέτρεπαν την διαρκή απομύζηση των κονδυλίων που διατίθεντο τόσα χρόνια για την επίλυσή τους από τους κατά καιρό ανευθυνοϋπεύθυνους του Δήμου μας που σήμερα παρουσιάζονται ως αμόλυντες παρθένοι για νέα εκλογική αναμέτρηση.

Για αρχή, εννοείται ότι φροντίζουμε να καθαριστούν φρεάτια και χαντάκια όπου έχει αρμοδιότητα ο Δήμος και αντιπλημμυρικά έργα .

Μετά, επιγραμματικά σας αναφέρουμε ότι αφού πρώτα ξεκινήσουμε από την σωστή ενημέρωση αλλά και επιτήρηση των πολιτών για την εφαρμογή σωστής και αυστηρής διαλογής στην ΠΗΓΗ των σκουπιδιών που είναι τα σπίτια μας φροντίζουμε για ,

  • Καλάθια για τα σκουπίδια σε ΟΛΗ την πόλη που θα αδειάζονται και θα καθαρίζονται επιμελώς
  • Δημιουργία 7 πράσινων σημείων στο νησί (2 στην πόλη και 5 στους Δήμους)
  • Καθορισμένες ημέρες και ώρες αποκομιδής
  • Πλήρης λειτουργία και οργάνωση Κέντρου Διαχείρησης Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ)
  • Αποκατάσταση του ΛΙΒΑ και του ΣΚΟΠΟΥ πλήρη όσο το δυνατόν
  • Δημιουργία ειδικών μονάδων επεξεργασίας αποβλήτων με εκμετάλλευση της ενέργειας επεξεργασίας και απόδοσή της στους πολίτες.
  • Δημιουργία δύο νέων, άλλου τύπου, βιολογικών σε ΑΛΥΚΕΣ και ΛΑΓΑΝΑ ως δύο σημεία μεγάλου όγκου λυμάτων την θερινή περίοδο και αναδιαμόρφωση του ήδη υπάρχοντος της πόλης ως προς το μέγεθος (επέκταση του αγωγού επεξεργασμένων λυμάτων βάσει της αρχικής μελέτης) αλλά και την διαχείριση της λυματολάσπης που ανερυθρίαστα πετάνε σε επικείμενα οικόπεδα, ποτάμι και Σκοπό σήμερα!!!!
  • Αδειοδότηση Νέων Ξενοδοχειακών Μονάδων μόνο με την προϋπόθεση δικών τους , ελεγχόμενων τακτικά από επιτροπές, βιολογικών.
  • Αφομίωση – Κατάργηση ξεχωριστών διευθύνσεων ΦΟΣΔΑ – ΔΕΥΑΖ – ΚΔΑΥ
  • Ανταποδοτικά τέλη από την Ανακύκλωση
  • Παρέμβαση στην Περιφέρεια για την εκβάθυνση χειμάρων (π.χ. Λαγανά, Αλυκανά κλπ)

Το σχέδιο εκμετάλλευσης των σκουπιδιών για εμάς αποτελείται από μία ριζοσπαστική (ήδη δοκιμασμένη σε κάποια μέρη του πλανήτη) λύση που βάση έχει την εξαφάνιση ΟΛΩΝ των δεμάτων του ΛΙΒΑ όπως και την συνεχή απορρόφηση των νέων σκουπιδιών με ένα επαναστατικό σύστημα που παράλληλα θα συμβάλλει στην εξεύρεση λύσης του σοβαρού θέματος της προβλήτας κρουαζεροπλοίων καθώς και στην κατασκευή πεζόδρομων, ποδηλατόδρομου και χώρων στάθμευσης.

Για την ΠΑΙΔΕΙΑ έχει ειδικά και αναλυτικά αναφερθεί ο συνδυασμός μας αφού έχει σαν μέλη του δύο πολύ δραστήρια άτομα που για χρόνια ασχολούνται με τα προβλήματά της , τα έχουν αναδείξει και παλέψει για την επίλυσή τους και αποτελεί πολύ σημαντικό θέμα για την κοινωνία μας και ως εκ τούτου για την ομάδα του «ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΜΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ».

Η ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΜΑΣ είναι ,

  1. Η έκδοση αδειών για όλα τα σχολεία καθώς και το κάθε σχολείο να διαθέτει επί τέλους τον φάκελο με το ξεχωριστό του αρχείο έτσι ώστε να γνωρίζουμε το ιστορικό και τις ενέργειες που έχουν γίνει για το καθένα από αυτά όπως είναι και το προφανές.
  2. Τα χρήματα που διατίθενται από τρεις πόρους στις σχολικές επιτροπές και είναι από τις κρατικές πιστώσεις , από τον πρώην ΟΣΚ ως Κτιριακές Υποδομές ΑΕ κάθε έτος που αναγράφεται στον προϋπολογισμό του Δήμου και από τις τακτικές επιχορηγήσεις του Δήμου σύμφωνα με τον Νόμο 3852 (από τις εισπράξεις του ΔΦ και ΔΤ που ουδέποτε έδωσε ο Δήμος ως όφειλε) να αποδίδονται με ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ,
  3. να γίνεται έλεγχος σε όλα τα μισθωμένα κτίρια που στεγάζονται παιδικοί σταθμοί για την καταλληλότητά τους (ειδικά στο σεισμόπληκτο νησί μας που υποχρεωτικά θα πρέπει να ελέγχεται η κτιριακή καταλληλότητα συχνά )
  4. η πρόσβαση των μαθητών με ειδικές ανάγκες σε όλα τα σχολικά κτίρια
  5. Την μεταφορά των νηπιαγωγείων που βρίσκονται σε ιδιωτικούς χώρους και ο Δήμος αιμορραγεί οικονομικά και που θα μπορούσαν να στεγαστούν π.χ στο κτίριο του Παλαιού Νοσοκομείου ή σε άλλα Δημοτικά κτίρια
  6. Να διεκδικήσουμε την κατασκευή δύο τουλάχιστον σχολικών κτιρίων (Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας) στα όρια της πόλης για την αποσυμφόρηση των ήδη κορεσμένων σχολείων της πόλης.
  7. Αξιοποίηση της μελέτης που έχει ήδη κατατεθεί και αφορά την επισκευή ΟΛΩΝ των σχολικών κτιρίων μετά τον σεισμό της 26ης Οκτωβρίου 2018.

Θεωρούμε άμεση ανάγκη την επισκευή των σχολικών κτιρίων και την προστασία των παιδιών μας χωρίς «θα» και υποσχέσεις που σταματούν την άλλη ημέρα των εκλογών.

Η παιδεία θα είναι η προτεραιότητά μας…

Οι ανοιχτοί χώροι Μουσείων , Κάστρου , Μνημείων και περιποίηση αυτών των χώρων , Επιτροπές Πολιτισμού (Θεάτρου κλπ) , Αθλητισμού (στήριξη στους αθλητές και περιποίηση των χώρων όπως και δημιουργία νέων) αποτελούν ένα ακόμα πολύ μεγάλο κομμάτι των ενδιαφερόντων μας και μέσα στα σχέδιά μας για επίλυσή τους.

Ανακαίνιση του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ και επιστροφή του στους Ζακυνθινούς πολίτες για πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως είναι και ο ρόλος του αφού μεταφερθεί το Δημοτικό Συμβούλιο σε άλλον χώρο το συντομότερο δυνατόν.

Αναμόρφωση της Μπόχαλης που αποτελεί σημαντικό σημείο Τουρισμού στην Πόλη και νέα κανονιστική για την περιοχή , ειδικές παρεμβάσεις σε «Σαρτζάδα» και «Κοντή» .

Οργάνωση Ζωοφιλικής ομάδας και φροντίδα των αδέσποτων του νησιού με τα εισοδήματα από τα ανταποδοτικά ταμεία του Δήμου .

Καταγραφή ΟΛΩΝ των οχημάτων του Δήμου και επισκευή , συντήρηση ή αγορά νέων που θα φροντίζονται επιμελλώς έτσι ώστε να προσφέρουν αυτά που πρέπει στους Δημότες και θα φυλάσσονται δεόντως.

Μετά από την ΑΜΕΣΗ καταγραφή της Δημοτικής περιουσίας και των ακινήτων πρόκειται να φροντίσουμε την μεταφορά των σφαγείων σε νέο κατασκευασμένο εξ αρχής κτίριο που να έχει όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την υγιεινή των σφάγιων δίνοντας έτσι ένα οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία των επαγγελματιών αλλά και την οικονομική επιβάρυνση των πελατών τους λόγω μεταφοράς εμπορευμάτων από απέναντι. Ο χώρος των ήδη, εντελώς ακατάλληλων, σφαγείων μπορεί να μετατραπεί σε χώρο περιφερειακού parking αφού διαμορφωθεί κατάλληλα ή να γίνει χώρος πάρκου για ξεκούραση περιπατητών με εκμετάλλευση περίπτερου από τον Δήμο..(η ιδέα δε για «πέταμα» χιλιάδων ευρώ που θέλουν να επενδύσουν στα ήδη ακατάλληλα υπάρχοντα, θεωρούμε ότι είναι εγκληματική)

Όλα αυτά προϋποθέτουν καλή θέληση για συνεργασία με τους άλλους φορείς του Νησιού μας όπως οι Κοινότητες , η Κτηματική , το Λιμενικό Ταμείο , η Αρχαιολογική Υπηρεσία , ο Εμπορικός Σύλλογος και οι άλλοι σύλλογοι επαγγελματιών που ενδιαφέρονται για το κοινό καλό και κατ΄ επέκταση για το δικό τους είτε ως απλοί πολίτες είτε ως εκμεταλλευτές των οφελημάτων του τουρισμού .


Πηγή