Μήνυμα Κώστα Καποδίστρια (Υποψ. Περιφερειακός Σύμβουλος “ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ! – Κάθε νησί ψηλα”)

Μήνυμα Κώστα Καποδίστρια (Υποψ. Περιφερειακός Σύμβουλος "ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ! – Κάθε νησί ψηλα΄)
«Είμαστε οι επιλογές μας…

και η κατάσταση της Ζακύνθου είναι αποτέλεσμα των επιλογών, της ανοχής και της αποχής μας.

Σήμερα το νησί μας είναι οι χθεσινές μας επιλογές

Αύριο θα είναι οι σημερινές……

Εσύ επιλέγεις το μέλλον του νησιού μας»

«Με Γνώση και Όραμα»
Ακολουθούν αποσπάσματα από ομιλίες του Κώστα Καποδίστρια

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ROTARY ΖΑΚΥΝΘΟΣ 2013

………Οι επιχειρηματική λογική, δεν περιορίζεται στους κανόνες της οικονομίας , την ξεπερνάει γιατί έχει τελικά να κάνει με τον τρόπο που δρα ο καθένας μας μέσα σε μια κοινωνία. Η επιχειρηματικότητα εμπεριέχει την έννοια της πρωτοπορίας και αναφέρεται τόσο στα υλικά αγαθά όσο και τα άυλα.

Ένα τέτοιο αγαθό, για παράδειγμα, είναι και ο Πολιτισμός ενός τόπου.

Όλοι αυτοί που προωθούν τον πολιτισμό , ουσιαστικά «επιχειρούν» γιατί καινοτομούν δημιουργώντας νέα προϊόντα και ανακαλύπτοντας νέες αγορές.

Δημιουργούν ένα μύθο για τη Ζάκυνθο και κίνητρα για μεγαλύτερη επισκεψιμότητα………….

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2017

……Αν λάβουμε υπόψη μας τις τουριστικές προοπτικές της Ζακύνθου, την δυναμικότητα των ξενοδοχείων, την ανάγκη για πανεπιστημιακά μορφωμένα στελέχη στις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών αλλά και το ότι το νησί μας έχει συγκριτικά μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης από τα υπόλοιπα της Περιφέρειας, η πρόταση που πρέπει να κάνουμε είναι ξεκάθαρη και μέσα στα πλαίσια της πρότασης της επιτροπής των Πανεπιστημιακών.
Ζητάμε το λογικό, το Τμήμα Τουρισμού στη Ζάκυνθο και όχι στην Κέρκυρα……….

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ «ΙΟΝΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ» 2018

………….Ο φιλελευθερισμός εκτός από τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη σωστή επιχειρηματικότητα, περιλαμβάνει στους κόλπους του αρχές όπως η περιβαλλοντική αειφορία, η οικολογία, η βιώσιμη ανάπτυξη και η αλληλεγγύη.

Και ο ρόλος ενός φιλελεύθερου κόμματος είναι να εφαρμόζει αυτά που επικαλείται……..

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ 2017

……………Η πρόταση μου είναι να συναντηθούν όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων και να συμφωνήσουν στην δημιουργία ενός τοπικού συμφώνου – πιστοποίησης αειφορίας των επιχειρήσεων της Ζακύνθου. Να κάνουν ένα new deal που όλοι κερδίζουν και το περιβάλλον και οι ίδιοι….

Ένα τοπικό σύμφωνο πιστοποίησης αειφορίας , θα αναδείκνυε παγκόσμια τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ζακύνθου και των επιχειρήσεων της.
Ένα τοπικό σύμφωνο πιστοποίησης αειφορίας, θα αναδείκνυε τον φυσικό μας πλούτο και θα έδινε σε βάθος χρόνου ένα ποιοτικό brand name ώστε να γίνουμε παγκόσμιο σημείο αναφοράς…..

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΖΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ. ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2011

………..Πολλοί ισχυρίζονται ότι η Ζάκυνθος είναι κορεσμένη τουριστικά και ότι δεν πάει άλλο. Αυτά είναι παραμύθια του ανταγωνισμού. Η ουσία είναι ότι οι κορεσμένες είναι πια έμπειρες και καταρτισμένες περιοχές και έχουν πλέον κατακτήσει τουριστική αναγνωσιμότητα, με μια τεχνογνωσία τέτοια, που τους δίνει την δυνατότητα μετάβασης σε θεματικές μορφές τουρισμού.

…….Είναι ξεκάθαρο ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν πράγματι να αποτελέσουν την ελπίδα για την βιωσιμότητα των τοπικών κοινωνιών και λειτουργώντας στον αντίποδα της παγκοσμιοποίησης, μπορούν να δημιουργήσουν δικές τους δομές και να αντεπιτεθούν με τα όπλα των άλλων.

15/5/2009

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Δρ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

………………………………………………………………

……..Η θάλασσα όμως όπως η γυναίκα και η φωτιά δεν ακολουθούν πολιτικές και δηλώσεις, έχουν τους δικούς τους δρόμους

Όταν έχει 9 μποφόρ και πεθαίνει ο άνθρωπός σου και δεν έχεις ένα αξιοπρεπές νοσοκομείο.. τι πρέπει να κάνεις;

Όταν όλοι οι υπάλληλοι , εκπαιδευτικοί, ιατροί το μόνο μου σκέφτονται είναι πότε θα γυρίσουν στη στεριά και το νησί σου τους εκπαιδεύει χωρίς αυτοί να σου προσφέρουν μετά την εμπειρία τους. Πώς τους κρατάς;

Όταν η λειψυδρία, οι ανεπαρκείς ενεργειακοί πόροι σε κάνουν να ξεχνάς ότι είσαι μέρος της Ευρωπαίκής οικογένειας.

Όταν τα έξοδα να πάς Αθήνα και να γυρίσεις σπίτι σου είναι διπλάσια του άξονα Αθήνας θεσσαλονίκης, ενώ είσαι πιο κοντά.

Όταν οι αγροτικές επιδοτήσεις και τα αναπτυξιακά προγράμματα παρέχονται στη πλειοψηφία τους , χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες των νησιών, στις ξεπερασμένες καλλιέργειες της Θεσσαλίας και στα ιν Ρουμελιώτικα θέρετρα της κολωνακιωτικης νομενκλατούρας. Πώς θα γίνει η νησιωτική ανάπτυξη;

Όταν βλέπεις το κρουαζιερόπλοιο να περνά χωρίς να υπάρχει έστω μια προβλήτα αξιοπρεπής για να αράξει.

Αναρωτιέσαι…

Τι είναι τελικά νησιώτης;

Τι είναι νησιωτικότητα;

………………………………………………………

2018 και 2019

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΔΙΕΚ ΖΑΚΥΝΘΟΥ»

………….Οι ημέρες καριέρας είναι ένα σημαντικό «προνόμιο» και για τους σπουδαστές των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. καθώς έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν, σε πραγματικό χρόνο, μια επαγγελματική συνέντευξη εργασίας με εταιρίες εδραιωμένες και συνεχώς εξελισσόμενες στον επαγγελματικό χώρο. Ετσι θεωρούμε ότι τους προσφέρεται η την δυνατότητα άμεσης ένταξής τους στην αγορά εργασίας, αλλά και τους βοηθά σημαντικά στην επαγγελματική και προσωπική τους εξέλιξη.

Στο πλαίσιο αυτό, το Δ.Ι.Ε.Κ. Ζακύνθου «αφουγκραζόμενο» τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και με την κοινωνική ευαισθησία και ευθύνη που διαθέτει, διοργανώνει Ημέρα Καριέρας…………………..

29/3/2019

Απόσπαμα από άρθρο: «Ας μην χάσουμε και άλλες ευκαιρίες… ο χρόνος δεν περιμένει»

…..

Όσο και αν η μέχρι τώρα Περιφερειακή αρχή θέλει να μας το κρύψει, λίγες από τις βασικές της αρμοδιότητες είναι:
– Να παρέχει επάρκεια και ποιότητά μελετών – προτάσεων και έργων, με διαφάνεια και ισονομία, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
– Να έχει ως σκοπό της την αειφόρο ανάπτυξη και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.
-Να διατυπώνει προτάσεις πολιτικής και μέτρων για την ανάπτυξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.
-Να καταρτίζει προγράμματα για τον τουριστικό σχεδιασμό, καθώς και για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή της περιφέρειας
-Να εισηγείται προς το περιφερειακό συμβούλιο μέτρα πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας.
– Να έχει την ευθύνη και να συντονίζει δράσεις και μέσα για την πρόληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση και αποκατάσταση των φυσικών και άλλων καταστροφών στην περιφερειακή ενότητά τους.
Πέρα όμως από τις βασικές αρμοδιότητες που άπτονται της εξέλιξης του τόπου μας ,η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση πρέπει να παράγει και η ίδια πολιτική……….

Το Όραμα 15/5/2019

Το όραμα μου για το νησιά μας είναι να γίνουμε ικανοί να προβάλλουμε την αειφόρα μας ανάπτυξη, να αναδείξουμε την περιβαλλοντική μας ανησυχία και να δημιουργήσουμε ένα παγκόσμιο brand name.

Ιόνια Νησιά Πολιτιστικού, Γαστρονομικού, Θρησκευτικού, Περιηγητικού και… Απολαυστικού Εναλλακτικού τουρισμού.

Για να γίνει αυτό όμως χρειάζονται άνθρωποι ικανοί για ένα new deal με τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους, την Αυτοδιοίκηση και την Ευρώπη των Περιφερειών.

Το όραμα μου για το νησί μας είναι να λυθούν επιτέλους τα θέματα υποδομών και η εφαρμογή των χωροτακτικών σχεδίων.

Ένα ασφαλές Οδικό δίκτυο, λιμάνι στο Άγιο Νικόλα Βολιμών, προβλήτα για κρουαζιερόπλοια στην πόλη της Ζακύνθου, συνεχόμενη Υδροδότηση, Ανακύκλωση και φυσικά Σεισμική Προστασία….

ώστε να μπορούμε να προχωρήσουμε στα παραπέρα…..

Το Ναυάγιο και η Καρέτα είναι τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, ας τα αναδείξουμε προστατεύοντας τα.

Κάθε μας χωριό έχει τη δική του ιστορία, τον δικό του χαρακτήρα, η διατήρηση της παράδοση τους να εμπλουτίζει το μέλλον του νησιού μας.

Να αναδείξουμε τους σύγχρονους δημιουργούς και στον τόπο τους και με συνδέσεις με άλλες περιφέρειες και με άλλες χώρες, επειδή η Ζάκυνθος παράγει και σήμερα Πολιτιστικό έργο.

Το όραμα μου για την Πόλη της Ζακύνθου είναι να γίνει μια φιλόξενη, σύγχρονη φιλική έξυπνη πόλη,
Πράσινη, με περιφερειακά παρκινγκ, ηλεκτροκίνητα λεωφορεία που θα πηγαινοέρχονται το καλοκαίρι στην Στράντα μαρίνα, με πεζούς, άμαξες και ποδήλατα.

Ένα Ιστορικό κέντρο που θα είναι πόλος έλξης και μάθησης της ιστορίας των Ιονίων.

Το παλιό Νοσοκομείο και όλα τα Δημόσια κτίρια του κέντρου να γίνουν λειτουργικά και να στεγάζουν είτε τις Δημόσιες υπηρεσίες είτε χώρους εκθέσεων, πινακοθηκών, συναυλιών, συμβουλίων, λεσχών και σωματείων.

Είναι το Όραμα μας και θα το παλέψουμε Μαζί!

Μπορούμε…….


Πηγή