Τα συντριβάνια της πλατείας Γεωργίου της Πάτρας εκπέμπουν SOS (φωτο)

Η υποβάθμιση της πλατείας Γεωργίου συνεχίζεται και από ότι φαίνεται δεν αλλάζει.

Το κόκκινο φανάρι μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο του Απόλλων, οι φθορές και οι καταστροφές που έχουν υποστεί οι εξωτερικοί χώροι του κτιρίου, αλλά και η γενικότερη εικόνα που υπάρχει στην πλατεία Γεωργίου δεν θα μπορούσε να αφήσει τα συντριβάνια έξω από το όλο σκηνικό.

Τα συντριβάνια, ένα ακόμα σημείο αναφοράς της ιστορικής αυτής πλατείας της Πάτρας που αποτελεί την… καρδιά της πόλης, χρειάζονται συντήρηση και την ανάλογη φροντίδα από ειδικούς, έτσι ώστε να διατηρήσουν την ομορφιά και τα κύρια χαρακτηριστικά τους. Αποτελούν νεότερα μνημεία της Πάτρας και η πόλη είναι υποχρεωμένη να τα διατηρεί σε καλή κατάσταση, προχωρώντας στις απαραίτητες ενέργειες.

Κάτι όμως που δεν κάνει και όταν το κάνει, η φροντίδα αυτή είναι σπασμωδική, χωρίς σταθερότητα και συνέχεια. Τι έχει να πει για αυτό η Εφορία Αρχαιοτήτων, αλλά και ο Δήμος Πατρέων;

Οι εικόνες που έχουν ανέβει στην σελίδα "Πάτρα αυτά που δεν λέγονται" είναι χαρακτηριστικές:

Τα συντριβάνια της πλατείας Γεωργίου της Πάτρας εκπέμπουν SOS (φωτο) Τα συντριβάνια της πλατείας Γεωργίου της Πάτρας εκπέμπουν SOS (φωτο) Τα συντριβάνια της πλατείας Γεωργίου της Πάτρας εκπέμπουν SOS (φωτο) Τα συντριβάνια της πλατείας Γεωργίου της Πάτρας εκπέμπουν SOS (φωτο) Τα συντριβάνια της πλατείας Γεωργίου της Πάτρας εκπέμπουν SOS (φωτο)


Πηγή