Ανδρίτσαινα: Ανάσα «υγείας» από τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες!


Εξετάστηκαν 280 άτομα,
έγιναν πάνω από 800 ραντεβού

Τίποτα δεν στέκεται εμπόδιο στο ταξίδι των Κινητών Ιατρικών Μονάδων (ΚΙΜ) που συνεχίζουν να διασχίζουν την Ελλάδα από άκρη σε άκρη, αφοσιωμένοι στην αποστολή τους να προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο.

Οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το τεχνικό προσωπικό των ΚΙΜ βρέθηκαν από την Παρασκευή 7 Ιουνίου έως και χθες στην Ανδρίτσαινα, για να συναντήσουν τους κατοίκους του χωριού και των ευρύτερων περιοχών και να τους παράσχουν δωρεάν εξετάσεις, όπως υπέρηχους, μαστογραφίες και τεστ ΠΑΠ.

«Μας προσφέρθηκαν πολύτιμες ιατρικές υπηρεσίες, αφού περίπου 280 συμπολίτες μας όλων των ηλικιών και από την ευρύτερη περιοχή υποβλήθηκαν σε εξετάσεις, ενώ πραγματοποιήθηκαν περίπου 800 ραντεβού όλων των ειδικοτήτων. Τους ευχαριστούμε γιατί είμαστε μακριά από τα νοσηλευτικά ιδρύματα και η πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη είναι δύσκολη. Θέλω επίσης να τονίσω ότι σήμερα οι γιατροί αντιμετώπισαν και έκτακτα συμβάντα όπως κάταγμα και γαστρεντερίτιδα, κάτι που αναδεικνύει την αναγκαιότητα για ανοιχτό Κέντρο Υγείας τα Σαββατοκύριακα», τόνισε η υπεύθυνη νοσηλεύτρια Παναγιώτα Κοτρέτσου.

Το πρόγραμμα των Κινητών Ιατρικών Μονάδων αποτελεί μία πρωτοβουλία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του ΙΣΝ από την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος», σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ). Σε κάθε αποστολή τους σε δυσπρόσιτες περιοχές της Ελλάδας, οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες συνοδεύονται από γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, καταρτισμένο νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό, καθώς και φοιτητές της ιατρικής σχολής.


Πηγή