Επίσκεψη Σταύρου Κοντονή στο ΓΝΖ: “Το ανθρώπινο δυναμικό είναι ο βασικότερος πυλώνας στήριξης του δημόσι […]

Ο υποψήφιος Βουλευτής Ζακύνθου και πρώην Υπουργός κ. Σταύρος Κοντονής επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Ζακύνθου και συναντήθηκε με ασθενείς, ιατρικό προσωπικό, νοσηλευτές και διοικητικούς υπαλλήλους.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας ο κ. Κοντονής συζήτησε με τους πολίτες και τους εργαζόμενους τα θέματα που τους απασχολούν ενώ αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης να κρατήσει όρθιο το σύστημα της υγείας έπειτα από μια μακρά περίοδο συστηματικής υποβάθμισης από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, γεγονός που το είχε οδηγήσει στην απαξίωση και την εγκατάλειψη.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην διαφορά των προγραμμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ σχετικά με τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα. Επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι η αναλογία μία πρόσληψη για κάθε αποχώρηση που υποστηρίζει η ΝΔ, θα οδηγήσει σε υποστελέχωση των Νοσοκομείων και υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος, εξέλιξη που συμβαδίζει με τις προθέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για προώθηση των ιδιωτικών συμφερόντων στην Υγεία. Αντιθέτως, η αναλογία πέντε προσλήψεις για κάθε αποχώρηση, που αποτελεί δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, θα ενισχύσει το δημόσιο σύστημα καθώς θα οδηγήσει στην πρόσληψη χιλιάδων γιατρών, νοσηλευτών και επικουρικού προσωπικού.

Τέλος, ο κ. Κοντονής ευχαρίστησε θερμά το προσωπικό του νοσοκομείου Ζακύνθου για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει τονίζοντας ότι το ανθρώπινο δυναμικό είναι ο βασικότερος πυλώνας στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας.


Πηγή