Κύμα τουριστών στην Δυτική Ελλάδα μέσω Αράξου – 35 αφίξεις κατά μέσο όρο την εβδομάδα

Με κανονικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι αφίξεις των τουριστών στην Δυτική Ελλάδα, μέσω του αεροδρομίου του Αράξου.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι άνθρωποι του αεροδρομίου οι πτήσεις στο αεροδρόμιο του Αράξου φτάνουν τις 30 με 35 αφίξεις την εβδομάδα, με την αιχμή της κίνησης να γίνεται κυρίως τα Σαββατοκύριακα (8 με 10 αφίξεις κατά μέσο όρο).

Το τουριστικό κύμα στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδος μετά την απότομη ανοδική του πορεία τα καλοκαίρια του 2018 και του 2017, φαίνεται ότι διαγράφει μία σταθερή τάση που καταδεικνύει ότι η Αχαΐα, η Ηλεία και γενικότερα η νοτιοδυτική Ελλάδα είναι πλέον μία από τις βασικές επιλογές των επισκεπτών που έρχονται στην Ελλάδα.

Ο αερολιμενάρχης του αεροδρομίου του Αράξου, Γιώργος Γκουβίτσας, μιλώντας στο patrasvents.gr για το όλο θέμα τονίζει τα εξής: "Μέχρι τώρα οι αφίξεις στο αεροδρόμιο του Αράξου κινούνται στο ίδιο περίπου επίπεδο με πέρυσι. Για την ακρίβεια υπάρχει μία πτώση σε σύγκριση με πέρυσι τριών τουριστών που όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς είναι μηδαμινή".

Οι αφίξεις των αεροπλάνων έρχονται από τα διάφορα μέρη της Ευρώπης. "Έχουμε αφίξεις από το Παρίσι, από την Πολωνία, από την Λευκορωσία, από την Ισπανία, από την Ρωσία, από την Γερμανία και από την Ιταλία. Υπάρχει μία ποικιλία φέτος ως προς την προέλευση των τουριστών, ενώ για ένα ακόμα καλοκαίρι δεν υπάρχει στο αεροδρόμιο μας μία πτήση του εσωτερικού".

Ωστόσο, το… μπάσιμο στην πίτα της τουριστικής κίνησης χωρών όπως η Τουρκία, το Μαρόκο, η Αίγυπτος, η Τυνησία, αγορών δηλαδή, που παρέχουν φθηνά τουριστικά πακέτα σε σύγκριση με αυτά που υπάρχουν στην Ελλάδα, αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά και την επισκεψιμότητα στο αεροδρόμιο του Αράξου.

"Είναι ένα γενικότερο ζήτημα αυτό που θα φανεί στην πορεία της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει το αεροδρόμιο του Αράξου. Στόχος μας είναι να φτάσουμε το επίπεδο της περσινής χρονιάς όπου σπάσαμε κάθε ρεκόρ. Αν το καταφέρουμε αυτό θα είναι μία επιτυχία για το αεροδρόμιο μας, με δεδομένο ότι φέτος υπάρχει μια γενικότερη πτώση εξαιτίας των παραπάνω χωρών".

Αξίζει να αναφέρουμε ότι με βάση τα στοιχεία του αεροδρομίου του Αράξου το καλοκαίρι του 2018 το σύνολο των αφίξεων – αναχωρήσεων έφτασε τον αριθμό 187.000, σπάζοντας κάθε ρεκόρ, ενώ ο Άραξος είναι στα πέντε πρώτα από τα 23 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας με την μεγαλύτερη επιβατική κίνηση.


Πηγή