Κ. Νικολούζος: «Οι αποφάσεις για τα απορρίμματα μας οδηγούν στην κανονικότητα».

Δήμος Κέρκυρας Κ. Νικολούζος: «Οι αποφάσεις για τα απορρίμματα μας οδηγούν στην κανονικότητα».

Στην απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων του συλλόγου Τεμπλονίου αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος.

Ο κ. Νικολούζος υποστήριξε ότι: «Είναι μία σημαντική απόφαση διότι όπως ξέρετε τα έργα έχουν δρομολογηθεί. Λειτουργεί δεύτερη συστοιχία μηχανημάτων και ταυτόχρονα έχει εκδοθεί η τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων. Είναι σημαντικές και οι δύο αποφάσεις του ΣτΕ και έρχονται σε αρμονία. Αν λήξει και η υπόθεση του οικόπεδου των 52 στρεμμάτων βάζοντας τα δέματα μέχρι να λειτουργήσει η Λευκίμμη αν λειτουργήσει ποτέ τότε φαίνεται ότι βαδίζουμε προς την κανονικότητα».

Για λειτουργία ΧΥΤ Λευκίμμης

Όσον αφορά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί των τριών αιτήσεων ακύρωσης για το ΧΥΤΥ Λευκίμμης που είχαν καταθέσει 75 κάτοικοι της Λευκίμμης και ο Σύλλογος Αλεύχιμμον ο κ. Νικολούζος τόνισε τα εξής:

«Η απόφαση αυτή εξεδόθη σε συνέχεια των τριών αποφάσεων του ΣτΕ του 2015 που αφορούσαν την επιλογή της θέσης, τον τρόπο διαχείρισης των αποβλήτων καθώς και ζητήματα ενδεχόμενων επιπτώσεων στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της περιοχής, οι οποίες απέρριψαν ισάριθμες αιτήσεις κατοίκων της Λευκίμμης περί ακύρωσης της περιβαλλοντικής αδειοδότησης του έργου. Η απόφαση αυτή απλά δείχνει τον δρόμο για την νομιμοποίηση της εγκατάστασης του Νότου. Σίγουρα και της βελτίωσης κάποιων πραγμάτων που δεν προβλεπόταν στην αρχική μελέτη».


Πηγή