Μιχ. Κατρίνης: «Συγχαρητήρια στους νέους αιρετούς της αυτοδιοίκησης στην Ηλεία – Να κυριαρχήσουν η σύνεση, η ω […]

Θέλω να συγχαρώ τους νέους αιρετούς εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης στο Νομό Ηλείας.

Τους νέους δημάρχους, τα νέα μέλη των δημοτικών συμβουλίων, τα μέλη των συμβουλίων των κοινοτήτων και τους Ηλείους περιφερειακούς συμβούλους.

Είμαι βέβαιος ότι ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί θα διαμορφώσουν το πλαίσιο για την αναγέννηση της Ηλείας μας, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν την επόμενη τετραετία.

Ελπίζω να κυριαρχήσουν η ωριμότητα, η σύνεση και η συνεργασία. Άλλωστε, η αυτοδιοίκηση πρέπει να αποτελεί πεδίο σύγκλισης και συνεννόησης. Ιδιαίτερα ανάμεσα στις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις. Με πρόταγμα τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ζωής των πολιτών σε κάθε δήμο.

Οι σκοπιμότητες και μεθοδεύσεις της κυβέρνησης του κ.Τσίπρα, καθιστούν τη διακυβέρνηση των νέων δήμων μια πολύ δύσκολη εξίσωση.

Και αυτό, γιατί η συγκεκριμένη κυβέρνηση εξήντλησε το ενδιαφέρον της στο πως θα δημιουργήσει εικόνα χάους με τον εκλογικό νόμο και όχι στο πως θα δώσει λύση σε υπαρκτά προβλήματα των δήμων, μέσα από μια συνολική μεταρρύθμιση.

Είναι ξεκάθαρο ότι χρειάζονται μεγάλες και βαθιές μεταρρυθμίσεις στην αυτοδιοίκηση για να καταφέρει να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες, να καταστεί πραγματικά κυρίαρχη και ανεξάρτητη.

Εκφραστής αυτών των μεταρρυθμίσεων είναι η δημοκρατική παράταξη. Το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό, όσο και αν θέλουν να το ξεχνούν κάποιοι, που προώθησε τις μεγάλες αλλαγές, έδωσε δύναμη, αρμοδιότητα και πόρους στους Δήμους.

Εμείς θα είμαστε αυτοί , που θα προωθήσουμε και θα επιβάλλουμε το νέο κύμα μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η αυτοδιοίκηση.


Πηγή