Πάτρα: Είχαμε και εκπλήξεις – Τα ηχηρά ονόματα που έμειναν εκτός του νέου Δ.Σ.

Δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις από την καταμέτρηση των σταυρών των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της Πάτρας, με ηχηρά ονόματα από όλες τις παρατάξεις να μένουν εκτός δημοτικού συμβουλίου.

Η μεγαλύτερη έκπληξη από όλες είναι η απουσία της νυν προέδρου του δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη. Η Κατερίνα Γεροπαναγιώτη θεωρείται ένα από τα πρόσωπα κλειδιά στην ιεραρχία του ΚΚΕ, έχοντας μία θέση που είναι πιο πάνω ακόμα και από αυτή του δημάρχου Κώστα Πελετίδη.

Οι λιγοστοί σταυροί που πήρε και η απουσία της από το νέο σχήμα του δημοτικού συμβουλίου, λέει πολλά σε ότι αφορά τον βαθμό της επιρροής που θα πρέπει να έχει το ΚΚΕ στο έργο και στις αποφάσεις της δημοτικής αρχής.

Από την νυν δημοτική αρχή εκτός μένουν ο πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού Νίκος Χρυσοβιτσάνος, ο άνθρωπος που διαχειρίζεται σημαντικούς τομείς όπως η ανακύκλωση, Βασίλης Θωμόπουλος, αλλά και ο αντιδήμαρχος Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Παύλος Στάμου.

Στην Πρωτεύουσα Ξανά εκτός δημοτικού συμβουλίου μένει ο Αθανάσιος Κούστας, στέλεχος του Επιμελητηρίου και ένα πρόσωπο που θα μπορούσε να παίξει σημαίνοντα ρόλο στο κομμάτι της ανάπτυξης, ενώ δεν εκλέγονται και άλλα γνωστά ονόματα που θεωρητικά είχαν αρκετό κόσμο πίσω τους, όπως ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΝΑ Παναγιώτης Σκέντζος και ο δημοσιογράφος Γιώργος Καρβουνιάρης, ο προπονητής Κώστας Καλπουζάνης, η τραγουδίστρια Μυρτώ Καμβυσίδου, ο σκηνοθέτης Σπύρος Ματθαιόπουλος κτλ.

Στην παράταξη του Νίκου Παπαδημάτου εκτός δημοτικού συμβουλίου μένει ο καθηγητής νευροχειρουργικής Νίκος Παπαδάκης, ο επικεφαλής του Κύματος Σπύρος Πολίτης, ο δημοσιογράφος Νίκος Σύφαντος.

Από τον Νίκο Νικολόπουλο εκτός μένει ο Μένιος Κατσιφάρας, ένα νέο πρόσωπο που είχε δείξει μία δυναμική την προεκλογική περίοδο, ενώ από τον συνδυασμό του Πέτρου Ψωμά δεν μπαίνουν στο δημοτικό συμβούλιο ονόματα που κάνουν αίσθηση όπως αυτά του Θεοχάρη Μασσαρά, του Παναγιώτη Βαφέα και του Γιώργου Σιγαλού.

Τέλος, σε ότι αφορά τον συνδυασμό του Γιώργου Ρώρου εκτός μένει ένα όνομα ηχηρό, ειδικότερα στον χώρο των γραμμάτων και της τέχνης, όπως η Βικτορία Αγγελοπούλου.


Πηγή