Πάτρα: Οι δραστηριότητες του ΕΣΥΝ

Το ΕΣΥΝ Πάτρας υλοποιεί πρόγραμμα Πρωτογενούς Πρόληψης της ουσιοεξάρτησης στα σχολεία της περιοχής μας. Φέτος είναι η δεύτερη χρονιά του προγράμματος, το οποίο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας.

Οι φορείς, που υπέβαλαν τη σχετική πρόταση, είναι:
Η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Πατρέων,
Η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Αχαϊας,
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πατρέων και
Το ΕΣΥΝ-Παράρτημα Πάτρας.

Φορέας υλοποίησης ορίσθηκε το ΕΣΥΝ, στελέχη του οποίου, μετά από την παρακολούθηση ειδικού Σεμιναρίου προετοιμάσθηκαν για τις ομιλίες, τη συζήτηση με τους μαθητές και την παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού. Η δράση αυτή έγινε μέσα στις σχολικές αίθουσες, κατά τη διάρκεια 2 διδακτικών ωρών.

"Στο πλαίσιο του προγράμματος επισκεφθήκαμε 24 σχολεία της περιοχής, 10 Γυμνάσια και 14 Λύκεια.

Συνολικά παρακολούθησαν το πρόγραμμα 3380 μαθητές και μας αξιολόγησαν με ειδικό ερωτηματολόγιο 155 εκπαιδευτικοί.
Μέσα από την επαφή μας με τους μαθητές, καταγράψαμε τη μεγάλη ανάγκη για ενημέρωση και συζήτηση για τις εξαρτήσεις σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Πολλές φορές οι μαθητές παρέμεναν στην αίθουσα μετά το τέλος της παρουσίασης και συνέχιζαν να διατυπώνουν ερωτήσεις και απορίες.
Συνεχίζουμε την ενημέρωση γονέων και φοιτητών με ομιλίες σχετικά με τις εξαρτήσεις και ειδικότερα σχετικά με τη νομιμοποίηση της κάνναβης.

Και φέτος πραγματοποιήσαμε Βιωματικό Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας στο Πάρκο Εκπαιδευτικών δράσεων, με θέμα: «Διερεύνηση ορίων μέσα από το ρόλο του δασκάλου».

Υλοποιούμε και φέτος με ειδικά εκπαιδευμένο στέλεχος του ΕΣΥΝ, πρόγραμμα Πρωτογενούς Πρόληψης στις Παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Πατρέων, στην Αγυιά.

Υποστηρίζουμε την πρόταση της Δημοτικής αρχής μαζί με 43 ακόμη φορείς της πόλης μας, για τη δημιουργία ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΥ προγράμματος του ΚΕΘΕΑ στην πόλη της Πάτρας, καθώς και τη λειτουργία ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ του ΚΕΘΕΑ για όλες τις εξαρτήσεις (διαδίκτυο, τζόγος κ.λ.π.).Μαζί με άλλους φορείς της πόλης συμμετείχαμε στη συνάντηση που έγινε για το θέμα αυτό με τον Υπουργό Υγείας" αναφέρει η ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών, παράρτημα Πάτρας.


Πηγή