Τάσος Πετρόπουλος από τον Πύργο: «Μπορεί να ανατραπεί το κλίμα»

Την ευκαιρία να βρεθεί στον Πύργο και να εξομαλύνει την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες τόσο στη χώρα γενικότερα όσο και στο νομό μας, ενόψει και της μεγάλης εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Ιουλίου, είχε χθες το απόγευμα ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος που έδωσε το παρόν στην ανοιχτή συνέλευση μελών και φίλων του Σύριζα και της Προοδευτικής Συμμαχίας που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Πύργου.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Πετρόπουλος, ο οποίος αρχικά δήλωσε χαρούμενος για την επιστροφή του στα πάτρια εδάφη ύστερα από την ολοκλήρωση μιας σημαντικής ψηφοφορίας που αφορά τη μείωση του αφορολόγητου η οποία διατηρείται στα 8.600€ για κάθε πολίτη, με τη δυνατότητα να 9.650€ όταν έχεις και οικογένεια κλιμακωτά. Πρόκειται για μια ρύθμιση την οποία εκτιμούσε πως η κυβέρνηση θα είχε χρόνο να την εξετάσει και να φτάσει στην ολοκλήρωση μέχρι τον Οκτώβριο που ολοκληρωνόταν κανονικά η θητεία της, όμως λόγω της απόφασης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για πρόωρες εκλογές επισπεύτηκε το θέμα αυτό μαζί με άλλες διατάξεις που αφορούν δικαιώματα εργαζομένων, όπως η καταβολή επικουρικής σύνταξης στους εργαζόμενους της Εθνικής Τράπεζας, καθώς και των ποινικών κωδικών στους οποίους υπάρχουν αρκετές διαφοροποιήσεις. Ιδιαίτερα στάθηκε όμως και στην αποχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του ΚΙΝΑΛ από τις διαδικασίες.

Ωστόσο, σχολίασε με καυστικό τρόπο και τη στάση που κρατάει η ΝΔ απέναντι στο κοινοβούλιο, τονίζοντας πως «το κόμμα της αντιπολίτευσης θεωρεί πως υπερέχει των συνταγματικών διατάξεων και του κανονισμού της βουλής, δείχνοντας έτσι τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται το σεβασμό στους κανόνες της δημοκρατίας, για την οποία θεωρεί πως είναι υποστηρίκτρια αλλά εν τέλει δεν τηρεί το σύνταγμα και το κανονισμό της Βουλής.

Διαβάστε περισσότερα στην Κυριακάτικη έκδοση της εφ.«Πατρίς»


Πηγή