ΑΝΘΕΙ ΤΟ «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ» ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ! – Πρώην ένστολος… καταγγέλλεται ως τοκογλύφος!

την εποχή της κρίσης η τοκογλυφία ανθεί! Ολοένα και περισσότεροι καταφεύγουν σε τοκογλύφους προκειμένου να πάρουν κάποια χρήματα, ενώ η αυξημένη ζήτηση… έχει αυξήσει και τον τόκο! Και αν το 2007 – 2010, την εποχή που ο τότε Διοικητής Ασφαλείας Πατρών Θανάσης Νταβλούρος προσπαθούσε να εξαρθρώσει τα δύο τοκογλυφικά κυκλώματα που υπήρχαν στην Πάτρα, το επιτόκιο ήταν 6% το μήνα, σήμερα το επιτόκιο φθάνει το 10% μηνιαίως (αν δεν καθυστερήσει δόση ο «πελάτης»)!

«Στα 10.000 ευρώ ζητάει 11.000 κάθε μήνα» μας είπε θύμα τοκογλύφου.

Μία από τις πιο «κραυγαλέες» υποθέσεις τοκογλυφίας αναμένεται σύντομα να φθάσει ενώπιον της Δικαιοσύνης! Νέος επιχειρηματίας αναγκάστηκε να δανειστεί συνολικά το ποσό των 40.000 ευρώ από άνδρα που κατηγορεί ως τοκογλύφο!

Στο χέρι πήρε 37.800 καθώς τα 2.200 ευρώ «μοιράστηκαν» άνθρωποι του φερόμενου ως δανειστή, αυτός που «βρήκε τον πελάτη και έκανε την γνωριμία και ένας εισπράκτορας!

Για το συγκεκριμένο ποσό ο δανειστής έχει στην κατοχή του γραμμάτια, ενώ έβαλε ως υποθήκη τόσο το κατάστημα του δανειζόμενου! Αυτό σημαίνει πως αν στο Δικαστήριο δεν αποδειχθεί τοκογλυφία, τότε … παίρνει το κατάστημα του «πελάτη» του!

Μήνυση έχει κάνει και ο καταγγελλόμενος ως τοκογλύφος! Για συκοφαντική δυσφήμιση! Υποστηρίζει δε πως ο φερόμενος ως δανειζόμενος… του έχει πουλήσει τις επιχειρήσεις του! Και ότι όλα αυτά ήταν προϊόν εμπορικής συναλλαγής!

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, ο δανειστής και κατηγορούμενος για τοκογλυφία είναι πρόσωπο … υπεράνω υποψίας! Συνταξιούχος ένστολος και μάλιστα είχε ασχοληθεί στο παρελθόν και με τα κοινά!

Διερευνώντας ο δανειζόμενος ανακάλυψε πως υπήρχαν και άλλα πρόσωπα που είχαν δανειστεί από τον συγκεκριμένο συνταξιούχο. Μάλιστα τουλάχιστον ένας εξ αυτών θα υποβάλει μήνυση για τοκογλυφία.


Πηγή