Ελένη Ποιμενίδου στο patrasevents.gr: “H Πάτρα αντέχει την πρόκληση των Παράκτιων…” (pics)

Αν μία ομάδα των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων έχει αρκετές ελπίδες για να μας χαρίσει μετάλλια και διακρίσεις στους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες της Πάτρας, αυτή δεν είναι άλλη από την εθνική ομάδα γυναικών στο beach handball.

Αν τώρα υπάρχει ένα στοιχείο που να συνδέει την εθνική αυτή ομάδα, ενός αθλήματος που τώρα αναπτύσσεται στην Ελλάδα, με την Πάτρα, τότε αυτή η ταύτιση αποτυπώνεται σε ένα πρόσωπο.

Σε ένα πρόσωπο που θεωρείται μία από τις καλύτερες παίκτριες της Ευρώπης στο beach handball, αλλά και γενικότερα στο άθλημα της Χειροσφαίρισης. Η Ελένη Ποιμενίδου είναι ο φυσικός ηγέτης της ομάδας αυτής, μία από τις κορυφαίες πίβοτ που έχει αναδείξει ποτέ στα ιστορικά η ελληνική χειροσφαίριση.

Είναι η παίκτρια που έχει συνδέσει το όνομα της στο παρελθόν με τις μεγάλες επιτυχίες της Ορμής, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη και που σίγουρα έχοντας μείνει στην Πάτρα για εφτά χρόνια, έχει πολλά να θυμάται από αυτήν, κάνοντας φίλους και έχοντας αγαπηθεί από τους φιλάθλους για τον χαρακτήρα, αλλά και για τις ικανότητες της.

Ελένη Ποιμενίδου στο patrasevents.gr: "H Πάτρα αντέχει την πρόκληση των Παράκτιων..." (pics)

Το Παγκόσμιο του Καζάν το 2018 και η κορυφή του κόσμου

Η εθνική ομάδα beach handball ήταν αυτή που ανέβασε την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2018 στην κορυφή του κόσμου, κερδίζοντας το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Καζάν και αναγκάζοντας μας να ασχοληθούμε με ένα άθλημα που έως τότε λίγοι γνωρίζαμε.

Η Ελένη Ποιμενίδου,η αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, είναι από τους ανθρώπους αυτούς που πιστεύουν ότι το beach handball, έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης στην χώρα μας.

Έχοντας στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης σε συλλογικό επίπεδο (το 2009 χρυσή, το 2016 ασημένια), αλλά και ασημένια μεσογειονίκης το 2015, η αθλήτρια από την Δράμα, ήταν μία από τις πρώτες παίκτριες στην χώρα μας που είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά αυτό το σπορ της άμμου.

"Θεωρώ ότι σε λίγα χρόνια από τώρα οι περισσότεροι θα ασχολούνται με αυτό, παρά με το χάντμπολ της σάλας" τονίζει μιλώντας στο patrasevents.gr. "Είναι κάτι που πραγματικά το πιστεύω είναι ένα σπορ που ταιριάζει καλύτερα με την ιδιοσυγκρασία του Έλληνα".

Ελένη Ποιμενίδου στο patrasevents.gr: "H Πάτρα αντέχει την πρόκληση των Παράκτιων..." (pics) Ελένη Ποιμενίδου στο patrasevents.gr: "H Πάτρα αντέχει την πρόκληση των Παράκτιων..." (pics)

7η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πολωνίας

Τη πετύχαμε μόλις είχε επιστρέψει μαζί με την αποστολή της εθνικής ομάδας από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Πολωνία και συγκεκριμένα στο Στάρε Γιαμπλόνκσι.

"Κάναμε καλές εμφανίσεις εκεί, παλέψαμε να πετύχουμε το καλύτερο που μπορούσαμε, όμως, εξαιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού παίκτριας μας, δεν καταφέραμε να φτάσουμε εκεί που προσδοκούσαμε στην διοργάνωση. Μπορούσαμε μία καλύτερη θέση, όμως, ο τραυματισμός αυτός μας στοίχισε και μας έκανε κακό κυρίως στον ψυχολογικό τομέα" τονίζει η ίδια.

Η εθνική ομάδα πήρε έτσι την έβδομη θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πολωνίας. Μας έχει χαρίσει άλλωστε ήδη αρκετές σημαντικές επιτυχίες. "Σίγουρα η πρώτη θέση που είχαμε κατακτήσει στο Καζάν βοήθησε στο να κάνουμε αυτό το άθλημα πιο γνωστό. Είναι ένα σπορ που διαφέρει αρκετά από το χάντμπολ σάλας, δεν επιτρέπει τα αγγίγματα, δεν είναι τόσο σκληρό και αυτό το κάνει πιο γρήγορο και πιο θεαματικό".

Ελένη Ποιμενίδου στο patrasevents.gr: "H Πάτρα αντέχει την πρόκληση των Παράκτιων..." (pics) Ελένη Ποιμενίδου στο patrasevents.gr: "H Πάτρα αντέχει την πρόκληση των Παράκτιων..." (pics)

Υψηλοί στόχοι στους Παράκτιους της Πάτρας

Το γεγονός ότι η ίδια θα αγωνιστεί και πάλι στην Πάτρα είναι κάτι που την χαροποιεί ιδιαίτερα.

"Η Πάτρα έχει δείξει πόσο αγαπάει το χάντμπολ και γενικότερα τον αθλητισμό. Περιμένω με ανυπομονησία να αγωνιστώ στην Πάτρα και να δω από κοντά φίλους και γνωστούς. Είναι σίγουρα μία πόλη που με γεμίζει αναμνήσεις και νοσταλγία για τις όμορφες στιγμές που έχω ζήσει εκεί".

Ωστόσο, αποφεύγει να πει αν η εθνική ομάδα μας χαρίσει εδώ στην Πάτρα ένα χρυσό μετάλλιο. "Δεν μου αρέσει να μιλάω έτσι. Προτιμώ και για μένα, αλλά και για την ομάδα, να δείχνουμε στο γήπεδο αυτά που μπορούμε. Έχουμε υψηλούς στόχους, αυτό είναι γεγονός. Όπως είναι γεγονός ότι διαθέτουμε μία αρκετά δυνατή ομάδα, έμπειρη που έχει δουλέψει αρκετά και έχει χημεία μεταξύ των παικτριών της".

Ελένη Ποιμενίδου στο patrasevents.gr: "H Πάτρα αντέχει την πρόκληση των Παράκτιων..." (pics) Ελένη Ποιμενίδου στο patrasevents.gr: "H Πάτρα αντέχει την πρόκληση των Παράκτιων..." (pics)

Η Πάτρα έχει δείξει ότι αγαπάει τον αθλητισμό

Όσο για την Πάτρα και τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες. "Είναι μία μεγάλη διοργάνωση, τόσο για την Πάτρα, όσο και για την Ελλάδα γενικότερα.

Η Πάτρα αγαπάει τον αθλητισμό και έχει ανθρώπους με ικανότητες που μπορούν να προσφέρουν. Μπορεί έτσι να ανταποκριθεί στην πρόκληση των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων και να διοργανώσει μια αθλητική εκδήλωση υψηλής ποιότητας, από όλες τις απόψεις".

Ελένη Ποιμενίδου στο patrasevents.gr: "H Πάτρα αντέχει την πρόκληση των Παράκτιων..." (pics)


Πηγή