Οι «ΤΑΚΙΜ» στο Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας: KΑΦΕ ΑΜΑΝ «Ελληνική Απόλαυσις»

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την παράσταση «Καφέ Αμάν – Ελληνική Απόλαυσις» με τους ΤΑΚΙΜ, που διοργανώνει ο Λύκειο Ελληνίδων Πύργου, σήμερα στις 9:30 το βράδυ, στο Θέατρο «Φλόκα» και είναι ενταγμένη στο Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας.

Πρόκειται για μια παράσταση που συνοδεύεται από κείμενα και έχει προβολές σπάνιου αρχειακού υλικού, που επιμελήθηκε ο Γρηγόρης Φιλίδης, ενώ στην αφήγηση, εκτός από τον Λάμπρο Λιάβα (καθηγητής Εθνομουσικολογίας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών), συμμετέχει και η ηθοποιός Κατερίνα Στογιάννη.

Οι ΤΑΚΙΜ, έξι σπουδαίοι σολίστες Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι και λαγούτο), Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), Κώστας Μερετάκης (κρουστά), Γιάννης Πλαγιαννάκος (μπάσο), είναι από τους κορυφαίους δεξιοτέχνες της νεότερης γενιάς στην ελληνική μουσική σκηνή. Μαζί με τους Γιάννη Νιάρχο και Κατερίνα Τζιβίλογλου στο τραγούδι, αλλά και με τη χορευτική ομάδα του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου, θα γίνουν οι «οδηγοί» στο μακρύ ταξίδι του Ελληνισμού μέσα στο χρόνο.

Σταθμοί του ταξιδιού θα είναι τα Γιάννενα (με το «Γυαλί-καφενέ»), τα Βαλκάνια (με το «Γκρέτζι-Χάνι»), η Πόλη (με το «Καζίνο της Δέσποινας» στα Ταταύλα), η Σμύρνη (με τις «μπύρες» την Προκυμαία), αλλά και η Αμερική (με τα Καφέ-Αμάν του Κατσαρού και της Μαρίκας στο Σικάγο και τη Νέα Υόρκη).


Πηγή