39,8% η ΝΔ, 31,6% ο ΣΥΡΙΖΑ – Εκτός η Χρυσή Αυγή


Ο ελληνικός λαός «μίλησε» στις κάλπες και αποφάσισε πολιτική αλλαγή στη χώρα, μετά από 4 σχεδόν χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Με ενσωματωμένο το 62% της Επικράτειας, η εκτίμηση της Singular Logic για το τελικό αποτέλεσμα των Εθνικών Εκλογών 2019 έχει ως εξής:

ΝΔ: 39,8% και 158 έδρες
ΣΥΡΙΖΑ: 31,6% και 86 έδρες
ΚΙΝΑΛ: 8,3% και 23 έδρες
ΚΚΕ: 5,3% και 14 έδρες
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 3,7% και 10 έδρες
ΜεΡΑ25: 3,4% και 9 έδρες
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 2,9% και 0 έδρες.

Η σημασία του εκλογικού αποτελέσματος είναι περισσότερο από εμφανής αν συγκρίνει κανείς τα αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογών, του 2015, με τις φετινές.

Μέσα σε πέντε χρόνια, ο πολιτικός χάρτης της Ελλάδας άλλαξε χρώμα, με τους πολίτες να γυρνάνε την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ και να ζητούν από τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να γυρίσει σελίδα ο τόπος.

Πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει νωπή λαϊκή εντολή να αλλάξει τα πάντα.

Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του πρωθυπουργού και θα ακολουθήσουν οι ανακοινώσεις για το νέο υπουργικό συμβούλιο και για το πρόσωπο που θα τοποθετηθεί στη θέση του προέδρου της Βουλής.

Την επόμενη ημέρα το νέο κυβερνητικό σχήμα θα ορκιστεί, για να ακολουθήσει η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Η Βουλή θα ανοίξει στις 17 Ιουλίου.

Θα ακολουθήσει η εκλογή του προέδρου και των αντιπροέδρων, για να πάρει σειρά η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων και η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Από τις 21 Ιουλίου και μετά, θα ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για την κατάθεση των πρώτων νομοσχεδίων.


Πηγή