Ε.Α.Σ.: Συναντήσεις ντόπιων ΑγροΚτηνοτρόφων για το γάλα

Ο Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει

Ο Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει τους ντόπιους ΑγροΚτηνοτρόφους για τις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του Προγράμματος MOBILAB και της διακρατικής συνεργασίας INTERREGΕλλάδα – Ιταλία μεταξύ του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού – ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του Πανεπιστημίου και του Μητροπολιτικού Δήμου του Μπάρι.

Το όνομα του Προγράμματος προέρχεται από τον όρο εργαστήριο – κινητή μονάδα – Mobile Laboratory, το οποίο θα επισκέπτεται ΑγροΚτηνοτρόφους με σκοπό την παροχή στήριξης και συμβουλών. Το εργαστήριο – κινητή μονάδα – θα είναι πλήρως εξοπλισμένο, θα συλλέγει και θα αναλύει δείγματα ντόπιου γάλακτος ώστε τα προϊόντα να είναι ελεγμένα για τον καταναλωτή. Επίσης με κατάλληλες παρεμβάσεις θα μπορέσουν να γίνουν ανταγωνιστικά ντόπια γαλακτοκομικά προϊόντα προστιθέμενης αξίας και να προωθηθούν στο εξωτερικό με υψηλές τιμές.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των ενημερωτικών συναντήσεων έχει ως εξής :

Α) Για τους Πυλαρινούς, Σαμικούς και Ρυσιάνους ΑγροΚτηνοτρόφους στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίας Ευφημίας την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου 2019 στις 11:00 π.μ.

Β) Για τους ΑγροΚτηνοτρόφους Ελειού –Πρόννων και Λειβαθούς στο Πολιτιστικό Κέντρο Πόρου την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου 2019 στις 7:30 μ.μ.

Β) Για τους Παλλικισιάνους ΑγροΚτηνοτρόφους στο Μουσείο Καμιναράτων Παλλικής την Δευτέρα 2η Σεπτεμβρίου 2019 στις 7:30 μ.μ.

Ο Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ως αρωγός της διακρατικής συνεργασίας και συνδιοργανωτής των συναντήσεων μαζί με τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και την Αναπτυξιακή Σύμπραξη Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, καλεί τους ντόπιους ΑγροΚτηνοτρόφους να προσέλθουν στις εν λόγω συναντήσεις, να ακούσουν τις προτάσεις του Προγράμματος (σε θέματα όπως, διαχείριση κτηνοτροφικών μονάδων, έλεγχος ποιότητας γάλακτος, ίδρυση μικρών τυροκομείων, τυποποίηση γαλακτοκομικών προϊόντων, χρηματοδότηση, κλπ), να τις αξιολογήσουν, να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους και να καταγραφούν οι ερωτήσεις τους.

Από Ε.Α.Σ. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ


Πηγή