ΠΟΕΔΗΝ: «Ντροπή: Τραγικές ελλείψεις στο νοσοκομείο Κέρκυρας».

Κοινωνία ΠΟΕΔΗΝ: «Ντροπή: Τραγικές ελλείψεις στο νοσοκομείο Κέρκυρας».

«Βουνό» είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Κέρκυρας, το οποίο στενάζει από τις ελλείψεις προσωπικού ιατρών, νοσηλευτών το νοσοκομείο. Σύμφωνα την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, οφείλονται στους νοσηλευτές χιλιάδες ρεπό, εντός του νοσοκομείου σημειώθηκαν και νέα περιστατικά βίας, ενώ τέσσερις γιατροί παραιτήθηκαν λόγω κόπωσης.

Την ίδια ώρα, πολλά και αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν πολλά ακόμα νοσοκομεία της περιφέρειας και ιδίως των νησιών, τα οποία αν και εν μέσω καλοκαιριού καλούνται σε δύσκολες συνθήκες και με αρκετές ελλείψεις να καλύψουν τις ανάγκες κατοίκων και τουριστών.

«Στα Κέντρα Υγείας οι ελλείψεις τεράστιες. Οι ασθενείς κινδυνεύουν καθότι δεν υπάρχουν και ασθενοφόρα», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σωρεία προβλημάτων στο νοσοκομείο Κέρκυρας

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ, τα περιστατικά βίας στο νοσοκομείο Κέρκυρας είναι συχνά λόγω πλημμελούς φύλαξης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, συνοδός ασθενή στις 2 τα μεσάνυχτα της 11ης Αυγούστου έδειρε άγρια Νοσηλευτή και φύλακα Νοσοκομείου στο χώρο διαλογής των περιστατικών στα ΤΕΠ. Εισέβαλαν στο χώρο των Ιατρείων, ανέβηκαν πάνω σε Ιατρικά μηχανήματα υψηλού κόστους και τα κλωτσούσαν για να τα σπάσουν.

Όπως σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ, «η διαλογή των περιστατικών στα ΤΕΠ δεν γίνεται από γιατρό όπως πρέπει, αλλά από Νοσηλευτικό Προσωπικό. Τραγικές ελλείψεις Νοσηλευτικού και λοιπού Προσωπικού. 50% είναι κενές οργανικές θέσεις. Μία Νοσηλεύτρια στις κλινικές για 40 ασθενείς στη βάρδια. Μεγάλες ελλείψεις Ιατρών. Στην Παθολογική κλινική που νοσηλεύονται καθημερινά πάνω από 40 ασθενείς, υπηρετούν 4 Παθολόγοι σε 9 οργανικές θέσεις».

Την ίδια ώρα, «τέσσερις γιατροί παραιτήθηκαν λόγω κόπωσης. Παγκόσμια πρωτοτυπία είναι ότι μετά τη συνταξιοδότηση του Διευθυντή Παθολόγου 31/12/2018, Διευθυντής του Παθολογικού και πνευμονολογικού τμήματος ορίστηκε ο Διευθυντής Ιατρός καρδιολόγος της καρδιολογικής κλινικής».

Τέλος, όπως επισημαίνεται «στην Κέρκυρα επιχειρούν δύο αντί για τέσσερα ασθενοφόρα. Το νησί καλύπτεται από ασθενοφόρα μόνο στο Κέντρο, παρότι διαθέτει 110.000 πληθυσμό και το καλοκαίρι υπερδιπλασιάζεται».

Κι όλα τα παραπάνω συμβαίνουν σε ένα δημοφιλές νησί, όπως η Κέρκυρα, που βρίσκεται στις πρώτες προτιμήσεις των τουριστών.

Και αναρωτιόμαστε, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, εκτός του να επισκέπτεται «αιφνιδιαστικά» διάφορα νοσοκομεία και να φωτογραφίζεται με το νοσηλευτικό προσωπικό, δεν πρέπει να βρει και λύσεις στα προβλήματα που λιμνάζουν εδώ και δεκαετίες με κίνδυνο τις ζωές των πολιτών;


Πηγή