Πύργος: Δάκρυσε ο Γαβρίλης Λιατσής… – Βραβεύτηκε για την προσφορά του στον ΙΝ Αγ. Σπυρίδωνα


Του δόθηκε η εικόνα του Αγίου, που είχε δωρίσει πριν από χρόνια στον Ι.Ν. ο εκλιπών αντιδήμαρχος Πύργου Φώτης Δημόπουλος…

Σε μια λιτή και απέριττη τελετή, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου απένειμε το βράδυ της Κυριακής, τιμητική πλακέτα στον απερχόμενο δήμαρχο Πύργου κ. Γαβρίλη Λιατσή για την πολύτιμη προσφορά του Δήμου Πύργου στον Ιερό Ναό!

Η βράβευση του κ. Λιατσή έγινε την ημέρα κατά την οποία εορτάζεται η Ανάμνηση του υπερφυούς θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος, με το οποίο απάλλαξε το νησί της Κέρκυρας, από την πολιορκία των Αγαρηνών κατά το έτος 1716, και έγινε μετά την τέλεση του Παρακλητικού Κανόνος εις τον Άγιο Σπυρίδωνα μετά αρτοκλασίας.

Όπως τόνισε ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Νικόλαος Κατσηδήμας, ο απερχόμενος Δήμαρχος Πύργου κ. Γαβρίλης Λιατσής, είχε πολύτιμη και πολυσχιδή προσφορά στον Ιερό Ναό, αφού επί της θητείας του προχώρησαν σημαντικά έργα, όπως ο Εξωτερικός Ηλεκτροφωτισμός του Ιερού Ναού, η απαλλοτρίωση παλαιάς οικίας της Άννας Γκιτζήρη, η δημιουργία Πλατείας και έργα αποχέτευσης εις το παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννου.

Η πιο συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης ήταν η προσφορά από τον π. Νικόλαο Κατσηδήμα προς τον κ. Γαβρίλη Λιατσή της εικόνας του Αγίου, που είχε δωρίσει πριν από χρόνια ο εκλιπών αντιδήμαρχος Πύργου Φώτης Δημόπουλος, μια κίνηση που έκανε τον απερχόμενο δήμαρχο να δακρύσει.

Κατά την τελετή μίλησαν ακόμη ο κ. Θανάσης Δασκόπουλος Πρόεδρος της Φιλαρμονικής Εταιρίας Πύργου « ΑΠΟΛΛΩΝ» και πρόεδρος των πολεμιστών Κύπρου το 1974, που αναφέρθηκε στην κατασκευή μνημείου στην μνήμη των πεσόντων και αιχμαλωτισθέντων στην Κύπρο κατά την τουρκική εισβολή, αλλά και ο κ. Κώστας Αθανασόπουλος αντιπρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Πύργου που αναφέρθηκε και αυτός στην προσφορά του κ. Λιατσή ως δήμαρχος Πύργου.

Παρόντες στην τελετή βράβευσης του κ. Λιατσή ήταν η αντιδήμαρχος Πύργου κα. Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, η συντονίστρια διευθύντρια του σταθμού αιμοδοσίας Πύργου κα. Κωνσταντίνα Πανέτα, η πρόεδρος στην Εταιρεία Ηλειακών Μελετών Δράσης και Πολιτισμού «Τάκης Δόξας» κα. Ευγενία Χριστοπούλου, ο κ. Αθανάσιος Στυλιανόπουλος Στρατηγός ε.α., ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Πύργου κ. Τάκης Γεωργόπουλος και πολλοί πιστοί της ενορίας Άγιου Σπυρίδωνα.


Πηγή