Δήμος Μεσολογγίου: Επίσπευση διαδικασιών για τα έργα της Λιμνοθάλασσας

Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστας Λύρος μιλώντας για την επίσπευση των διαδικασιών για τα έργα της Λιμνοθάλασσας, σε δήλωσή του αναφέρει: «Άμεση κι επιτακτική ανάγκη αποτελεί η επίσπευση των απαιτούμενων διαδικασιών από πλευράς Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και η δημοπράτηση των μεγάλων έργων της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού. Στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Θάλασσα – Αλιεία του Υπουργείου και στην ενεργή πρόσκληση που «τρέχει» υπάρχουν και πρέπει ν’ απορροφηθούν τα αντίστοιχα κονδύλια, που χρηματοδοτούν τα συγκεκριμένα έργα.

Τα έργα αυτά αποτελούν ζωτικής σημασίας παρεμβάσεις, που θ’ ανακουφίσουν την Λιμνοθάλασσας μας –ιδιαίτερα στο τμήμα που αναφέρεται στην περιοχή Νίδοβα Αιτωλικού δίνοντας ανάσας στο οικοσύστημα της περιοχής αλλά και λύση στο πρόβλημα της συνεχούς υποβάθμισής του.

Ιδιαίτερη σημασία δε αποκτά και η ταυτόχρονη υλοποίηση των έργων του δρόμου της Τουρλίδας στις θέσεις «3η και 7η καμάρα», σε συνδυασμό με το μεγάλο έργο της Ολοκληρωμένης Χωρικές Επένδυσης (Ο.Χ.Ε.) που αφορά στην συνολική ανάπλαση του δρόμου της Τουρλίδας

Με δεδομένη την απουσία ενημέρωσης από την προηγούμενη δημοτική αρχή για τα συγκεκριμένα έργα, δίνουμε καθημερινά τη «μάχη» με το χρόνο, ώστε να προλάβουμε ν’ απορροφήσουμε τα εγκεκριμένα κονδύλια του ΕΣΠΑ με σειρά σπουδαίων έργων, που έχουν ως τελικό αποδέκτη το περιβάλλον και τον πολίτη.

Η νέα δημοτική αρχή βλέπει το σύνολο των εκτελούμενων έργων στο Δήμο σαν μια ολότητα έργων ανεξάρτητα από το ποιος Δημόσιος Φορέας τα εκτελεί, ενώ με αίσθημα ευθύνης και σοβαρότητας παρακολουθεί και συνεργάζεται με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την επιτάχυνση των διαδικασιών. Σ αυτή την κατεύθυνση και αντίληψη είναι και το σχετικό υπόμνημα που καταθέσαμε προ ημερών στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Ν. Φαρμάκη. Παρόμοια δε υπομνήματα θα κατατεθούν και σε σειρά επισκέψεων που προγραμματίζονται σε όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία».

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    29 Σεπτεμβρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία