Μαριάννα Σταθοπούλου: Η περίπτωση της Καυκωνίας προβληματίζει εν όψει του χειμώνα

Η περιοχή της Καυκωνίας τραβά τον δικό της «γολγοθά» τα τελευταία χρόνια, και οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας ανησυχούν για τα προβλήματα που μπορεί να παρουσιασθούν και πάλι από μια χειμωνιάτικη αιφνιδιαστική κακοκαιρία…

Τα παραπάνω επεσήμανε χθες η δικηγόρος και πολιτευτής της Ν.Δ. Ιωάννα – Μαρία Σταθοπούλου η οποία είχε επικοινωνία με κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής, οι οποίοι και της μετέφεραν το… μόνιμο σχεδόν πρόβλημα των κατολισθήσεων.

Η κα Σταθοπούλου υπενθυμίζει τις μεγάλες ζημιές που είχαν γίνει στο παρελθόν όταν τα σοβαρά κατολισθητικά φαινόμενο είχαν απειλήσει το χωριό και είχαν προκαλέσει σημαντικές καταστροφές σε κατοικίες.

Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει με στόχο τα υποστηρικτικά έργα προστασία της κοινότητας, και παρά τα όποια μέτρα ελήφθησαν ως «προσωρινές λύσεις» η κατάσταση εξακολουθεί να είναι όπως οι ίδιοι οι κατοικοι υποστηρίζουν ανησυχητική και επικίνδυνη εν όψει της χειμερινής περιόδου.

Η περίπτωση της Καυκωνίας και του εδάφους της που μετακινείται συνεχώς είναι αναγκαίο να μας απασχολήσει άμεσα, και καλό θα ήταν να τεθεί στις προτεραιότητες αντιμετώπισης προβλημάτων του χειμώνα. Με τις παρεμβάσεις που απαιτούνται και την εξασφάλιση αντίστοιχων χρηματοδοτήσεων για αυτές ας γίνει από όλους τους εμπλεκόμενους η προσπάθεια για την προστασία της τοπικής κοινότητας.


Πηγή