Συνάντηση Αυγερινοπούλου με τον Έλληνα Επίτροπο, κ. Σχοινά Μαργαρίτη, για Ολυμπία Οδό

Στο πλαίσιο της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., συναντήθηκε με τον Έλληνα Επίτροπο, κ. Μαργαρίτη Σχοινά, όπου του έθεσε μετ’ επιτάσεως το θέμα της ολοκλήρωσης της Ολυμπίας Οδού, της διασύνδεσης και επέκτασης με την Αρχαία Ολυμπία και τη διαπλάτυνση του δρόμου Πύργος – Καλό Νερό.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου τόνισε ότι παραμένει το μόνο τμήμα της Ελλάδας εκτός δι-ευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών και είναι επιτακτικό η Ευρωπαϊκή Ένωση να διαθέσει αφενός τα κονδύλια και αφετέρου να καλύψει το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί, ώστε ο αυτοκινητόδρομος να ολοκληρωθεί. Η ολοκλήρωση της κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου της Ολυμπίας Οδού (Πάτρα – Πύργος) είναι από τα θέματα που πρέπει να πάρει στη «βαλίτσα» του ο Έλληνας Επίτροπος ανεξάρτητα από το χαρτοφυλάκιο που θα αναλάβει, μιας και η ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου είναι από τα θέματα προτεραιότητας της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Τον Έλληνα Επίτροπο είχε ήδη ενημερώσει για το μείζον αυτό ζήτημα και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα πραγματοποιηθούν σχετικές συναντήσεις με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες. Η δε κα Αυγερινοπούλου θα ξεκινήσει κύκλο ενημερώσεων με τους Έλληνες Ευρωβουλευτές επί του θέματος.


Πηγή